speltips_skribent

Speltips IFK Göteborg – Helsingborg 15/7: HIF är på uppgång

Helsingborg har vaknat till liv och noterats för fyra mål på dem två senaste matcherna, utmanar Göteborg om tre pinnar?

Twitter Facebook

En urusel start från Helsingborgs sida innebär att man fortfarande agerar tabelljumbo, detta trots segern över AIK senast och den inkasserade poängen mot Djurgården på Tele2 i omgången innan. Men är det alltså nu det vänder för Mellbergs lagbygge, påbörjar man klättringen i tabellen?

Det kan mycket väl vara så, känslan kring HIF är positiv igen i och med dem två resultaten och man har faktiskt stått för två riktigt fina insatser. Helsingborg var det klart bättre laget mot AIK, i en match Anthony Van Den Hurk (ett mål och en assist) och Martin Olsson (nollan intakt) stack ut. Dessa två lirare blir minst sagt viktiga för HIF framöver, den ena för offensiven och den andra för defensiven.

Det är med andra ord ett självförtroendefyllt Helsingborg som entrar Gamla Ullevi på onsdag, med det sagt så är vi alltså övertygade om att man går för samtliga tre pinnar. Det viktigaste av allt är att man tror på det, och det räknar vi med att HIF gör efter insatsen mot AIK. Helsingborg är trots allt för bra för att ligga sist i den här serien.

Plockar poäng

IFK Göteborg kommer alltså närmst från ett nederlag mot Djurgården på Gamla Ullevi, det innebär att man bara lyckats vinna en av sina fyra inledande fighter i Göteborg. Förlust mot Elfsborg, kryss mot Mjällby, vinst över AIK och förlust mot Djurgården. Det är deras fyra resultat så här långt och det är långt ifrån en imponerande bedrift.

Göteborg har, precis som många andra lag, brottats med problem under inledningen, och främst är det alltså deras defensiv som varit väldigt svag. 11 insläppta efter 7 omgångar betyder att bara ett lag i serien är sämre, Kalmar FF. Vi räknar därför med att Helsingborgs pånyttfödda offensiv ställer till med problem för Göteborgs del, och med det sagt så är det därför läge att utnyttja det fina oddset på Helsingborg i den här matchen. Göteborg skickar trots allt inte direkt signaler om att de är ett stabilt lagbygge. 

Helsingborg (+0.75 asian handicap) – halva insatsen tillbaka ifall HIF förlorar med uddamålet – är i vår bok ett givet spel från Gamla Ullevi, HIF är på uppgång och bör kunna få med sig poäng härifrån. Spelet betalar fina 1.81x insatsen hos spelbolaget William Hill och blir även vårt speltips. Lycka till!

 RYGGA DITT SPEL HOS WILLIAM HILL – FÅ 100 KR FREEBET!

Regler & Villkor gäller.

100% upp till 100 kr

Hämta en 100-procentig välkomstbonus hos 888sport.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 2 (+0.75 asian handicap)
Odds: 1.81
Bolag: William Hill (100 kr freebet)
Spelstopp: 19:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming