speltips_skribent

Speltips Helsingborg – Malmö FF 2/11: Skånederby på Olympia

Helsingborg är i stort behov av poäng med fem omgångar kvar att spela. Kan man fälla Malmö FF här på hemmaplan?

 RYGGA VÅRT SPELTIPS HOS UNIBET!

Twitter Facebook

Det är fortfarande svårt att förstå att Helsingborg faktiskt infinner sig på en kvalplats med fem omgångar kvar att spela. Känslan under i princip hela säsongen har onekligen varit att Helsingborg kommer att lösa det här på ett någorlunda komfortabelt vis till slut. Faktiskt.

Vi finner ändå Helsingborg som väldigt trygga i Allsvenskan, vad vi menar med detta? Jo, att de andas ett lugn, även fastän de är i just den här prekära situationen när vi nu närmar oss slutet. Det skickar åtminstone signaler om att Helsingborg vet vad de håller på med, och just det får oss att tro på att de faktiskt löser det hela.

Det går dock inte att komma från det faktum att det börjar se riktigt mörkt ut för Helsingborg, två poäng ner har man till Falkenberg och Kalmar och förvisso bara två pinnar upp till Göteborg, och ytterligare två till Varberg. Nästa lag därefter är Mjällby, som alltså har 10 poäng mer än HIF. Ja, Helsingborg måste helt enkelt börja vinna fotbollsmatcher, och gärna redan nu på måndag.

Har HIF en chans?

Malmö FF är på alla sätt och vis det tuffaste motståndet i Allsvenskan, de agerar överlägsen ligaetta och har, tillskillnad från tidigare säsonger, bara Allsvenskan att fokusera på. Det talar givetvis för gästerna i den här matchen, det är dessutom så att man studsade tillbaka direkt efter det där tappet mot Djurgården, och är alltså i sin tur tillbaka i vinnarspåret.

Men! Det är trots allt ett derby vi har framför oss på måndag, och sådana tenderar att kunna leva sina egna liv. Det har just det här derbyt inte gjort under dem senaste åren, men dit måste Helsingborg sträva, att överraska Malmö FF och på så sätt få dem ur balans. Det kommer att bli oerhört svårt, men Malmö har givetvis brister, de har trots allt noterats för fyra baklängesmål på dem två senaste matcherna och därför finns möjligheten även för HIF.

HIF är dessutom stabila här på Olympia, de har bara noterats för blott fyra förluster under hela säsongen och gör i snitt ett mål per match här. Man har dessutom bara lämnat planen mållösa i två av sina nio senaste matcher.

Med det sagt så är vi väl ändå inte övertygade om att HIF plockar poäng på måndag, men vi är åtminstone övertygade om att de sätter dit en balja. Därför klickar vi in BLGM – Ja, till godkända 1.78 x degen hos spelbolaget Unibet!

 RYGGA DITT SPEL HOS UNIBET – FÅ 100 KR I FREEBET!

Regler & Villkor gäller.

No Account Bet: 100 SEK i bonus

Sätt in 100 kr hos No Account Bet – få 200 kr att spela för.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1.78
Bolag: Unibet (100 kr freebet)
Spelstopp: 19:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming