speltips_skribent

Speltips FC Köln – FSV Mainz 17/5: Målspel klickas in

Oviss historia så här på förhand när FC Köln och FSV Mainz drabbar samman på söndag – odds från målmarknaden synas!

Twitter Facebook

Bundesliga bjuder till i form av två fotbollsmatcher den här söndagen, först ut är just Köln och Mainz, och senare ställs Union Berlin och Bayern mot varandra, och vi konstaterar alltså att vi har en svensk i vardera match, trevligt!

Robin Quaisons Mainz 05 har haft en tuff säsong i år, med en 15:e placering är de onekligen illa ute och det är alltså bara ett lag i serien, tabelljumbon Paderborn som förlorat fler matchen än dem den här säsongen. Mainz har dock fyra poäng ner till nedflyttningsstrecket vilket åtminstone ger de lite andrum inför de avslutande omgångarna, och man har alltså även en Robin Quaison i storform, svensken har som bekant varit glödhet i år och leder även den interna skytteligan med sina 12 mål – enbart tre spelare har gjort fler mål (Lewy, Werner och Sancho).

Därför finns hoppet onekligen kvar i Mainz-lägret, faktum är att dessutom att man såg till att undvika ett nederlag i fyra av dem fem sista omgångarna innan pandemin tog fart, av dessa fem matcher gick man segrande ur två vilket säkerligen gav laget styrka under uppehållet. Vi räknar därför absolut inte bort Mainz från söndagens möte mot Köln, även fastän Köln fick ordentligt med fart i december och januari månad, så anser vi detta vara en vidöppen batalj.

Båda lagen nätar

Köln var som bekant illa ute en bra bit in på säsongen 19/20, sedan ryckte man upp sig ordentligt och såg under en period till att vinna fem av sex möjliga matcher, ett otroligt facit i och med deras dystra siffror under hösten.

Nu är alltså en 10:e plats i tabellen ett faktum för Kölns del, laget har dessutom öst in mål under våren och mer exakt har man alltså nätat i 11 raka matcher, bland annat har man ett 5-0-resultat mot Hertha Berlin i februari månad – addera därtill 4-0-segern över Freiburg. Offensiven mår med andra ord väldigt bra men det finns samtidigt brister i försvarsspelet, Köln har släppt in hela 45 mål den här säsongen vilket onekligen bekräftar detta. Detsamma gäller Mainz som släppt in 53 mål.

I och med att båda lagen, trots allt ryckt upp sig på slutet så har vi en känsla av att båda lagen även kommer att gå för segern i det här mötet. Mainz lär se sin chans här, trots bortaspel. Det är trots allt tomma läktare som gäller och därför väljer vi att klicka in ett spel från målmarknaden.

BLGM – Ja synas till godkända 1.58x insatsen hos spelbolaget NordicBet. 

 RYGGA DITT SPEL HOS NORDICBET – FÅ 1000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

100% upp till 2000 kr i bonus!

SpeedyBet ger alla kunder kunder en 100-procentig odds bonus, på upp till 2000 kr.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1.58
Bolag: NordicBet (1000 kr bonus)
Spelstopp: 15:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming