speltips_skribent

Speltips Celta Vigo – Leganes 22/2: Vi väljer sida

Celta Vigo ser ut att ha vaknat till liv, kommer närmst från ett kryss på Santiago Bernabeu och besegrade Sevilla i omgången innan. Slår Leganes?

Twitter Facebook

Vi, inklusive de flesta som slaviskt följer La Liga, har ständigt pratat om att Celta Vigo kommer att vakna till liv under säsongens gång, frågan har egentligen bara varit när, men nu kan vi alltså konstatera att de tagit sig i kragen och börjat plocka poäng igen – här senast mot självaste ligaledaren Real Madrid på Santiago Bernabeu.

Men det är alltså inte bara den matchen de imponerat i, utan de såg även till att besegra Sevilla i omgången innan, efter en sen vändning när slutresultatet till slut skrevs till 2-1. Addera därtill att man innan den matchen bara föll med uddamålet mot Valencia på Mestalla, efter ett sent avgörande – alltså tre väldigt positiva resultat här på slutet.

Det innebär att vi numer finner Celta Vigo ovanför nedflyttningsstrecket men man infinner sig fortsatt i ett väldigt allvarligt läge då man står på samma poäng som Mallorca på en 18:e plats. Leganes och Espanyol placerar sig dessutom bara två poäng efter. Därför är lördagens möte onekligen av kategorin en sexpoängsmatch, och alltså en livsviktig sådan – det är varje match här framöver, för båda lagens del.

Leganes har även de vaknat till liv en aning här på slutet, här senast plockade de ett poäng mot Real Betis, de slog även Sociedad med 2-1 i början på februari månad, men faktum är att de båda matcherna ägde rum på Estadio Municipal de Butarque, i Leganes. På bortaplan har det dessvärre sett helt annorlunda ut, Leganes står alltså fortsatt på noll segrar på resande fot.

Hemmaplansfördelen avgör

Det finns inget lag i La Liga som gjort färre mål än vad Leganes har gjort på bortaplan, deras målproduktion har varit under all kritik och är givetvis den stora anledningen till att man gått så jäkla svagt. Blott sex mål har man alltså gjort, detta efter 11 spelade matcher vilket betyder att man snittar 0.55 mål per spelad match. Inte bra!

Därför bör Celta trots allt ha en väldigt god chans att vinna på lördag, vi förväntar oss att se ett oerhört taggat hemmalag, men även väldigt förväntansfulla supportrar, som trots allt bjöds på en riktigt fin insats här senast (2-1 mot Sevilla).

Sisto, Aspas, Smolov, Denis Suarez, Santi Mina, Vazquez, Rafinha och Aspas, det är bara några av spelarna som representerar detta Celta, spelare Leganes helt enkelt inte bör kunna mäta sig med. Får Celta en bra start så ska de bara vinna den här matchen. Med det sagt så klickar vi in Celta Vigo som vinnare till finfina 1.90x insatsen hos spelbolaget Bet365! Missa inte deras NYA välkomstbonus: 100% upp till 1250 kr! ↓

 RYGGA DITT SPEL HOS BET365 – FÅ 1250 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Spana in Bethard – få 1000 kr i bonus

Bethard har marknadens bästa odds på sport, och erbjuder alla nya kunder 1000 kr i välkomstbonus.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 1
Odds: 1.90
Bolag: Bet365 (1250 kr bonus)
Spelstopp: 13:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming