speltips_skribent

Speltips Borussia Dortmund – Bayern Munchen 26/5: Der Klassiker!

Tysklands två mest framgångsrika klubbar drabbar samman på tisdag, i en på förhand stekhet seriefinal!

Twitter Facebook

Det går givetvis att argumentera emot ifall det överhuvudtaget går att benämna tisdagens stormöte som en stekhet seriefinal när läktaren kommer att eka tomt. Lika mycket står dock på spel, vare sig fansen är på plats eller inte, och här överdriver vi inte när vi påstår att Bayern kan komma att säkra ett ligaguld, ja redan på tisdagskvällen.

Det skiljer fyra poäng Borussia Dortmund och Bayern Munchen åt i tabellen med sju omgångar kvar att spela för, vid vinst för de regerande mästarna blir avståndet sju poäng och i och med formen Bayern infinner sig i – med 15 segrar på dem 16 senaste matcherna – så har vi väldigt svårt att se att de ska kunna tappa en sådan ledning. De är helt enkelt för bra.

Dortmund har med andra ord inte råd att förlora den här bataljen, inte under några som helst omständigheter och därför ska det bli superintressant att se vad för typ av Dortmund vi kommer att få bevittna på tisdag, blir det ett lika våghalsigt gäng som alltid och full fart framåt, eller blir det en mer försiktig approach av Favres mannar?

Det förstnämnda är högst troligt det Dortmund vi kommer att få bevittna, det är deras DNA att attackera med allt man har och nu har man dessutom Håland i superform, det är även en aspekt i det hela – en lirare som kan avgöra en batalj på egen hand. Dortmund är dessutom i bra form och därför vore det fel att börja ändra på saker och ting, detta trots allt det är just Bayern som tittar förbi.

Skadeläget avgör

Jadon Sancho kom in från bänken och stod direkt för en assist i mötet mot Wolfsburg i lördags, en oerhört positiv nyhet för Borussia Dortmund men det är förs fortsatt diskussioner kring om huruvida engelsmannen är redo för start mot ett lag av Bayerns kaliber eller inte. Ett annat frågetecken i Dortmund-lägret är mittbacken Hummels, som byttes ut mot Wolfsburg redan i halvtid, tysken har problem med en hälsena och är alltså osäker till spel på tisdag.

Utöver dessa två frågetecken är det fortsatt oklart om när Witsel är tillbaka för Dortmunds del, han kan komma att finnas med på bänken enligt rapporter från Tyskland, men lirare som Reus, Zagadou och Schulz missar definitivt matchen.

För Bayern Munchens del missar Philippe Coutinho, Thiago Alcantara, Corentin Tolisso och Niklas Sule matchen, det är dock på sin plats att lyfta fram det faktum att en lirare som Tolisso enbart har sju starter den här säsongen, Sule har åtta och Coutinho har inte en framtid i klubben – Thiago är givetvis ett stort avbräck men man har en hyfsad ersättare i Goretzka.

Med det sagt så håll utkik efter huruvida Hummels och Sancho kommer till spel här eller inte, men i slutändan så tror vi just det, heller inte spelar en allt för stor roll i och med maskineriet Bayern Munchen. De har kört över allt sitt motstånd sedan i början på december månad och är rent kollektivt det bättre laget här. Att fansen sitter framför TV-apparaterna, istället för på Westfalen tror vi även talar för Bayern på tisdag, därför kommer vi att välja deras sida.

Lewandowski har nätat vid 9 olika tillfällen mot just Dortmund, på dem 5(!) senaste matcherna, senast lagen drabbade samman vann även Bayern med hela 4-0 och därför testar vi också den raka tvåan här till klart godkända 1.85x insatsen. Oddset finner ni hos Betsson – som erbjuder alla nya kunder 1000 kr i bonus! ↓

 RYGGA DITT SPEL HOS BETSSON – FÅ 1000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

100% upp till 3000 kr – hos LeoVegas

Sätt in 3000 kr, och få 6000 kr att spela för hos speljätten LeoVegas.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 2
Odds: 1.85
Bolag: Betsson (1000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming