speltips_skribent

Stryktipset 16/2: Stryktipsförslag, tips och analys till alla 13 matcher!

Stryktipsförslag till Stryktipset vecka 7! Vi går genom alla 13 matcher på kupongen – match för match, och lämnar givetvis ett spelförslag.

BONUSGUIDE: Vi jämför Sveriges bästa oddsbonusar från 23 olika spelbolag! Gå till Oddsbonusar.

Twitter Facebook

Snabbanalys av förra omgången:
Det blev låg utdelning på 13 rätt senast. De stora favoriterna Liverpool, Arsenal, Watford, Preston, Derby och Swansea vann. Skrällarna var får denna gång där Cardiff och Birmingham var de lag som stack ut med att vinna på bortaplan som underdogs. Mina förslag på spikar och skrällar var ganska svaga denna gång och 8 rätt för mitt förslag får ses som dåligt denna gång.

Snabbanalys av denna omgång:
På denna kupong har vi två matcher från FA-Cupen, fyra matcher från Championship och sju matcher från League 1. Det är några lag som har ligamatch och cupspel i veckan som man måste hålla koll på. En ganska klurig omgång, men flera vettiga spikar och samtidigt flera härliga skrällvarningar. Kan bli rätt bra utdelning även om de stora favoriterna Man City, Sheff United och Norwich vinner.
Jag kommer att uppdatera all ny information på fredag.

Tänk på att alltid gå på era egna idéer i första hand. Själv går jag mycket på att hitta spelvärdet bland procenten, försöker räkna ut om svenska folket är fel ute i någon match.
Snart lanserar Svenska spel sin “Spela tillsammans” sida och då kommer självklart vi på Tipsmedoss lägga ut flera andelsspel på Stryktipset och Europatipset som ni kan köpa in er på. Vi kommer att utgå från våra speltips och sen byggs det på, mer info kommer strax innan lanseringen (är framskjutet till 1 mars).

 TA RYGG PÅ VÅRT SYSTEM!

Omgångens bästa favorit är Manchester City som möter League 2 laget Newport County på bortaplan, oavsett startelva så vinner Man City.
Omgångens bästa värdespik är hemmastarka Sheff United som möter bottenlaget Reading. Vinner 9 av 10 möten på hemmaplan mellan dessa lag.
Omgångens chansspik är ligaledarna Norwich som spelar borta mot bottenlaget Bolton. Även de formtoppade lagen Scunthorpe och Plymouth kan vara roliga spikar om man vill jaga de större pengarna.
Omgångens bästa skräll är gamla topplaget Peterborough, nån gång vänder det och nu möter man bottenlaget Oxford.
Omgångens drag är krysset mellan Preston och Forest, två jämna lag som ofta spelar oavgjort.
Omgångens favorit som är i fara är formsvaga Stoke som möter jumbon Ipswich borta. Ipswich har börjat ta poäng på hemmaplan och kan överraska här.

Nu så kör vi igång analysen av Stryktipset vecka 7!

1. Newport County – Manchester  City 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newport har två vinster och två förluster på de sex senaste. Man City har fem vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newport har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Man City har fyra vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har aldrig mötts förut.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Newport har frågetecken på backen Franks (23/2). Man City saknar backarna Mendy (9/0) och Kompany (9/0).

Newport ligger på en trettondeplats i League 2 och som sällan spelar oavgjort, är svårslagna på hemmaplan. Newport har slagit ut lag som Leicester och Middlesbrough, 2-1 mot Leicester hemma och 1-1 borta mot Boro och sen 2-0 hemma i omspelet. Man City ser ruskigt starka ut för stunden och 6-0 senast mot Chelsea bevisar detta. Kommer att som vanligt rotera i truppen och räkna med några juniorer som får visa upp sig, men det ska inte spela någon roll. Det skiljer 77 placeringar mellan lagen. Det mesta talar för en Man City vinst här, bergetta!

2. AFC Wimbledon – Millwall x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Wimbledon har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Millwall har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Wimbledon har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Millwall har en vinst och tre förluster de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Millwall tre vinster och tre oavgjorda.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Wimbledon saknar anfallaren Hanson (17/2) och backen Seddon (4/1) och har frågetecken på anfallaren Appiah (24/4). Millwall saknar anfallaren Bradshaw (10/0) och har frågetecken på anfallarna Gregory (29/7) och Elliott (23/3) och målvakten Amos (12/0). 

Wimbledon ligger sist i League 1 och har sju poäng upp till säker mark, formen var fyra raka förluster och sju raka utan vinst i ligan, innan laget vann bottenmötet mot Walsall i veckan. I FA-Cupen har laget slagit ut Fleetwood och senast West Ham där mittfältaren Wagstaff stod för två mål i 4-2 vinsten. Nu är det ännu ett derby och räkna med ett fullt motiverat Wimbledon. Millwall håller sig ovanför strecket i Championship, formen är på väg nedåt igen och laget är klart bättre på hemmaplan än på bortaplan. Lagen möttes i League 1 säsongen 16/17 och då slutade båda mötena oavgjort. Millwall ska vara favoriter, men är långt ifrån ett spikförslag.

3. Preston – Nottingham Forest 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Preston har sex raka utan förlust. Forest har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Preston har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Forest har fem raka utan vinst vinst (fyra förluster).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Preston två vinster och Forest har en vinst. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Preston saknar anfallaren Robinson (18/9) och mittfältaren Harrop (8/0) och har frågetecken på anfallaren Moult (18/4). Forest saknar backarna Hefele (15/0) och Dawson (10/0) och har frågetecken på backen Figueiredo (13/0) och mittfältaren Cash (27/6).

Två lag som klättrar i tabellen. Preston är svårslagna återigen och kommer med sex raka utan förlust, men har haft problem att vinna på hemmaplan på slutet. Nottingham jagar en playoffplats, men måste börja vinna på bortaplan om laget ska klara av det, åtta raka utan vinst på bortaplan. Två lag som ofta har spelat oavgjort denna säsong och fem av lagens tio senaste möten har slutat oavgjort. Preston vann första mötet med 1-0 och ska vara knappa favoriter här. Krysset kan chansspikas på de mindre systemen.

4. Sheffield United – Reading FC 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheff United har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Reading har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sheff United har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Reading har fem raka utan vinst (tre oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sheff United fyra vinster och Reading har en vinst. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Sheff United saknar backarna Baldock (17/1) och O´Connell (31/1). Reading saknar backen O´Shea (7/0), målvakten Jaakkola (15/0) och anfallaren Baldock (19/5).

Sheff United ledde med 3-0 borta mot Villa näst senast och var nya serieledare just då, men laget lyckades tappa allt till 3-3 och det kan sätta sina spår i framtiden, vann toppmöte mot Boro i veckan med 1-0. Anfallaren Sharp gjorde hattrick i det mötet och har nu gjort 22 mål på 30 ligamatcher. Sheff United är ligans näst bästa hemmalag. Reading kommer med fyra raka utan förlust och är nu ovanför strecket och har 1 poäng ner till Rotherham. Reading har tretton raka utan vinst på bortaplan och bara en vinst på bortaplan i ligan. Sheff United ska vara klara favoriter här och är en av kupongens bästa spikar.

5. Bolton – Norwich 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bolton har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Norwich har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Bolton har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Norwich har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Bolton en vinst och Norwich har fyra vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bolton saknar anfallaren Wildschut (16/2) och backarna Taylor (18/0) och Hobbs (18/1) och har frågetecken på mittfältaren O´Neill (18/1) och backarna Wilson (13/0) och Beevers (19/2). Norwich saknar mittfältaren Vrancic (24/7) och har frågetecken på backen Klose (23/4) och mittfältaren Leitner (19/2).

Botten mot toppen. Bolton är näst sist men vann i veckan borta mot Birmingham med 1-0 och har nu tre poäng upp till säker mark. Norwich var formstarka men förlusten i veckan mot Preston med 1-3 gjorde att laget tappade serieledningen, men är fortfarande ligans bästa bortalag. Senast när lagen möttes så hade Norwich en 2-0 ledning som man tappade till 2-2 i 88:e minuten, men sen klev Norwich finske skyttekung Pukki fram och avgjorde på stopptid. Pukki gjorde även 2 mål i derbyt mot Ipswich näst senast och ett mål senast i förlusten och är stekhet för stunden. Det är bara att spika tvåan så länge den inte överstiger 75%. 

6. Ipswich – Stoke 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Ipswich har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Stoke har en vinst och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Ipswich har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Stoke har fem raka utan vinst (tre oavgjorda).

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Stoke fyra vinster och två oavgjorda. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Ipswich saknar mittfältaren Ward (14/0) och anfallaren Lankester (11/1) och har frågetecken på backen Chambers (29/0). Stoke saknar backen Edwards (16/0).

Två lag med usel formkurva, Ipswich kommer med fem raka utan vinst och Stoke med fyra raka utan vinst (båda lagen spelade oavgjort i veckan). Ipswich ligger sist och det mesta talar för att laget åker ur, har tio poäng upp till Reading. Ipswich är ligans näst sämsta hemmalag, men har nu börjat ta poäng på hemmaplan. Stoke har elva poäng ner till bottenlagen och det ser ut som om laget inte har något att spela för längre, motivationen verkar minska för varje vecka. Stoke har nio raka utan vinst på bortaplan. Stoke är det bättre laget i grunden och ska vara favoriter här, men den som har råd tar med alla tecknen.

7. Barnsley – Wycombe Wanderes 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Barnsley har sex raka utan förlust (fem vinster). Wycombe har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Barnsley har fem raka vinster, 5 senaste borta matcherna: Wycombe har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: Lagen har mötts fyra gånger, en vinst var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Barnsley saknar backen Williams (8/0) och anfallaren Moore /27/16). Wycombe har frågetecken på anfallarna Samuel (16/3) och Akinfenwa (23/5).

Barnsley ligger tvåa och är tre poäng före, har sex poäng upp till ettan Luton men har en match mindre spelad. Barnsley har ligans bästa formkurva med elva aka utan förlust och är obesegrade på hemmaplan i ligan. Wycombe ligger tia och har tio poäng upp till en playoffplats. Formen är helt okej, men laget har bara vunnit tre bortamatcher i ligan. Barnsley är ligans hetaste lag och är även en av kupongens hetaste spikar.

8. Charlton Athletic – Blackpool 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Charlton har två vinster och en förlust på de sex senaste. Blackpool har tre vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Charlton har fem raka utan förlust (två oavgjorda), 5 senaste borta matcherna: Blackpool har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var. Charlton har sex raka utan förlust på hemmaplan (tre raka kryss).

Nya eller viktiga spelare som saknas: Charlton saknar? Blackpool saknar mittfältarna Guy (16/0) och Spearing (28/2) och backarna Daniels (18/0) och Bola (27/1) och har frågetecken på flera reserver.

Charlton ligger femma och har sju poäng upp till en direktplats. Blackpool ligger åtta och har sex poäng upp till en playoffplats. Båda lagen har varit svårslagna på slutet, Charlton har en förlust på de sju senaste och Blackpool har fem raka utan förlust. Charlton är starka på hemmaplan och har tio raka utan förlust i ligan och ska därför vara favorit i detta möte, men det är två lag som ofta håller nollan så 0-0 kan vara ett tänkbart resultat.

9. Fleetwood – Luton x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Fleetwood har tre  vinster och en förlust på de sex senaste. Luton har fem raka vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Fleetwood har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Luton har fem raka utan förlust (tre oavgjorda).

Inbördes möten: På de fem senaste mötena så har Fleetwood två vinster och Luton har tre vinster.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Fleetwood har frågetecken på mittfältaren Wallace (18/1). Luton saknar backen Rea (22/1) och har frågetecken på anfallarna Lee (24/10) och Cornick (22/5) och mittfältarna Berry (10/1) och Lualua (12/1).

Fleetwood ligger nia och har åtta poäng upp till en playoffplats, formen är ok med en förlust på de sex senaste. Bröt senast sin negativa svit på hemmaplan efter fyra raka utan vinst, är annars ett lag som sällan förlorar hemma. Luton leder ligan med sex poäng och kommer med fem raka vinster med målskillnaden 14-2 och nitton raka utan förlust i ligan. Laget har även nio raka utan förlust på bortaplan. Luton ska vara favoriter här, men spelvärdet finns klart på krysset och Luton vinner lika ofta på bortaplan som Fleetwood gör på hemmaplan.

10. Coventry – Walsall 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Coventry har en vinster och tre förluster på de sex senaste. Walsall har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Coventry har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Walsall har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Coventry en vinst och Walsall har två vinster. Coventry har åtta raka utan förlust på hemmaplan. 

Nya eller viktiga spelare som saknas: Coventry saknar anfallarna Jones (8/1) och Biampu (4/0) och har frågetecken på målvakten Burge (27/0). Walsall har frågetecken på mittfältaren Dobson (27/0).

Coventry ligger elva och har tio poäng upp till en playoffplats. Walsall ligger på en sjuttonde plats och har två poäng ner till strecket. Båda lagen är ur form, Coventry vann senast efter fem raka utan vinst. Walsall har fyra raka förluster, sju förluster på de åtta senaste och en vinst på de tolv senaste. Coventry ska vara det bättre laget och är ett tänkbart spikförslag, men lagets form gör att krysset ska med tidigt och sen tar Walsall mer poäng på bortaplan än hemmaplan i ligan. 

11. Gillingham – Scunthorpe 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Gillingham har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Scunthorpe har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Gillingham har en vinst och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Scunthorpe har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Gillingham tre vinster och Scunthorpe har en vinst.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Gillingham saknar backarna Zakuani (29/0) och Lacey (15/1) och har frågetecken på mittfältarna Reilly (19/5) och Bingham (17/0). Scunthorpe saknar backarna Clarke (15/1) och Borthwick-Jackson (26/2), mittfältaren Morris (15/4) och anfallaren Colclough (17/2).

Gillingham ligger på en tjugoförsta plats och ligger under strecket på sämre målskillnad, Scunthorpe ligger på en trettondeplats och låg ett tag näst sist, men är det bottenlag som har näst bästa formen och nu är det sju poäng ner till strecket. Gillingham kommer med fem raka utan vinst och är även ett av ligans sämsta hemmalag. Scunthorpe har ligans fjärde bästa formkurva och har tre vinster på de fyra senaste bortamatcherna, men spelar väldigt sällan oavgjort på bortaplan. Scunthorpe ska vara favoriter här tack vare formen och kan vara en rolig chansspik.

12. Bradford – Plymouth x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bradford har en vinst och tre förluster på de sex senaste. Plymouth har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Bradford har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Plymouth har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Bradford saknar mittfältarna Scannell (10/0) och Mellor (14/0). Plymouth saknar mittfältarna Grant (10/0), Ness (14/0) och Grant (17/4).

Bradford ligger näst sist och har 1 poäng upp till säker mark, Plymouth är nu uppe på en sextonde plats efter har legat sist än längre tid och har fem poäng ner till strecket. Bradford har en vinst på de sex senaste och laget antingen vinner eller förlorar på hemmaplan. Plymouth har ligans tredje bästa formkurva och är därmed det bottenlag som har den bästa formkurvan. Laget hade problem på bortaplan men har nu även börjat ta poäng på bortaplan och tre vinster på de sex senaste. Plymouth har klart bättre form och är ett tänkbart spikförslag. 

13. Oxford United – Peterborough 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Oxford har en vinst och en förlust på de sex senaste. Peter har sex raka utan vinst (två oavgjorda).

5 senaste borta matcherna: Oxford har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Peter har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Oxford fem vinster och en oavgjord. Oxford har tre raka vinster på hemmaplan.

Nya eller viktiga spelare som saknas: Oxford saknar mittfältaren Baptiste (9/0) och anfallaren Obika (11/1). Peter saknar backen Denton (7/0) och har frågetecken på mittfältaren Dembele (30/5), har även 5-6 reserver som är tveksamma till spel.

Oxford ligger på en tjugonde plats och det är bara bättre målskillnad som håller laget ovanför strecket, Peter ligger sjua och är nu för första gången denna säsong utanför playoffplatserna, har fyra poäng upp. Peter låg länge topp två men är det topplag som har den sämsta formkurvan, sex raka utan vinst. Oxford kommer med tre raka kryss och fyra raka utan vinst. Oxford antingen vinner eller förlorar på hemmaplan. Peter är ligans näst bästa bortalag och det gör att laget ska vara knappa favoriter här, men den dåliga formen gör att det inte är ett spikförslag. Den som har råd tar med alla tecknen.

Stryktipset drar, i vanlig ordning igång 16:00. Stort lycka till!

 TILL SVENSKA SPEL!

Sätt in 2000 kr hos LeoVegas Sport – få 4000 att spela för!

LeoVegas Sport dubblar din första insättning, upp till 4000 kr!
Skapa ditt konto här.

Spelförslag Stryktipset:

Speltips: 768 raders system
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 15:59
TV: TV-tablå
Stream: Live streaming