speltips_skribent

Speltips Manchester City – Sheffield United 29/12: Var står Peps mannar?

Manchester City placerar sig 14 poäng efter Liverpool i tabellen, med matchen mer spelad. Ett ligaguld blir det inte säsongen 19/20.

Twitter Facebook

När Sterling satte dit 2-0 i den 50:e matchminuten så räknade nog de flesta med att City skulle kamma samtliga tre poäng från Molineux Ground under fredagskvällen, men Wolves hade alltså andra planer, och såg i sin tur till att vända på underläget, till en 3-2-seger inför hemmasupportrarna – en jäkligt imponerande bedrift, som väcker frågetecken hos City-lägret!

Tappet grundar sig givetvis i det röda kortet Ederson drog på sig redan i den 12:e matchminuten, därför ska man möjligtvis inte dra allt för stora slutsatser av det – Wolves är dessutom ett erkänt skickligt lag, som tenderar att prestera mot storklubbarna. Men ett nederlag är trots allt ett nederlag, dessutom så är det Citys fjärde poängtapp på de åtta senaste omgångarna i Premier League. Det faktum vittnar onekligen om att allting inte stämmer i City-lägret.

Och på söndag väntar alltså en ny tuff utmaning när Sheffield United kommer på besök, ett Sheffield United som tagit hela England med storm. Nykomlingen placerar sig alltså på en delad sjätteplats i tabellen, ett poäng efter Wolves och ytterligare två poäng efter Champions League-platsen. Mäktigt!

Addera därtill att Sheffield United bara förlorat fyra matcher i Premier League så här långt, 4 av 19. Då är halva säsongen trots allt spelad, vilket innebär att man ställts mot samtliga lag i serien. Det är onekligen ett kvitto på att United är svårslagna, därför räknar vi med att City upplever en del problem på söndag.

Urstark defensiv

En stor anledning till Sheffield Uniteds fina säsong så här långt är onekligen deras defensiv, givetvis är kollektivet styrkan här, samtliga elva man gör sitt jobb och gör det riktigt bra. Faktum är att Sheffield United enbart släppt in 17 mål i seriespelet, det innebär att bara Liverpool – ett ÖVERLÄGSET sådant – är bättre. De har släppt in 14.

Vi ska heller inte glömma att Sheffield United fortsatt är obesegrade på bortaplan den här säsongen. Ja, det är faktiskt sant. Deras resultatrad ser ut som följande på resande fot; 3-6-0, 11-7, och det är alltså ingen hemlighet att de allt som oftast ställer sig in det oavgjorda resultatet när de agerar bortalag. Det är deras segerkoncept, och källa till alla dessa poäng.

Och här på Etihad Stadium kommer givetvis Sheffield United att prioritera defensiven, en annorlunda approach vore dum att utgå ifrån – i och med hur bra det gått. Vi är därför inne på att söndagens möte inte kommer att resultera i ett målkalas, snarare tvärtom så förväntar vi oss att se en någorlunda tillknäppt tillställning.

Under 3,5 mål i matchen blir därför vårt speltips härifrån, underspelet klickas in till godkända 1,74x insatsen hos spelbolaget SpeedyBet!

 RYGGA DITT SPEL HOS SPEEDYBET – FÅ 2000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Betting hos Interwetten: 1000 kr i bonus

Interwetten bjuder alla nya kunder på en 100-procentig odds bonus, på upp till 1000 kr.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål i matchen
Odds: 1,74
Bolag: SpeedyBet (2000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming