speltips_skribent

Speltips Tottenham – Chelsea 8/1: Semifinal i EFL Cup!

Londonderby, prestige och en finalplats i potten när Tottenham och Chelsea drabbar samman i EFL Cup!

Twitter Facebook

Tottenham intar Wembley, ordentligt boostade efter en rad av imponerande prestationer under de senaste veckorna. Sex segrar på de sju senaste omgångarna i Premier League är ett faktum, och i fyra av de sju matcherna har man dessutom noterats för minst tre mål. Det är ett minst sagt starkt facit.

Tottenham menar bevisligen allvar i år, de har bevisat att de är steget större än Chelsea, Arsenal och United, och utmanar i nuläget City och Liverpool om ett ligaguld. Det skiljer endast två poäng mellan City och Tottenham i nuläget och är onekligen ett kvitto på att Pochettino numer förfogar över ett etablerat top 3-gäng.

Tisdagens möte äger som bekant inte rum i ligaspelet, men med tanke på att det är just Chelsea som kommer på besök, så utgår vi ifrån att Pochettino tar uppgiften på allra största allvar. Det ligger trots allt mycket prestige i ett Londonderby och det finns även en psykologisk aspekt i det hela, ett övertag, man vid seger, tar med sig till ligaspelet framöver.

Chelsea placerar sig fyra poäng bakom Tottenham i ligatabellen, vilket i sin tur är en indikation på att det möjligtvis inte skiljer allt för mycket i nivå mellan lagen. Dock så måste man samtidigt ta hänsyn till Chelseas goda inledning på säsongen, just under den perioden infann man sig före Tottenham i tabellen men Chelsea har inte alls sett lika bra ut under de senaste veckorna. Det saknas bevisligen krafter i offensiven, vilket har resulterat i att Chelsea endast lyckats vinna 5 av sina 10 senaste ligamatcher. Senast fick man enbart med sig ett oavgjort resultat mot Southampton på hemmaplan.

Tottenham är bättre

Poängtapp mot Everton, Tottenham, Wolves, Leicester och Southampton tycker vi är en tydlig indikation på att man är sämre än vad man var i inledningen på säsongen. Det skriver nog de flesta under på – Sarris Chelsea har tappat fart.

Det faktum att Hazard gjort mindre poäng har heller inte underlättat arbetet för Sarri. Och det faktum att Willian, Pedro, Giroud, Kovacic och Loftus-Cheek inte varit tillgängliga för spel har även det varit en stor anledning till att man tappat kraft. Som det ser ut i nuläget ser dessutom endast Kovacic ut att vara redo för spel på tisdag.

Överlag så infinner sig Tottenham-spelarna i betydligt bättre form i nuläget, lirare som Son, Kane, Lucas och Eriksen producerar ofantliga mycket poäng, och det tror vi kommer att fälla avgörandet för utfallet i tisdagens semifinal. Vi har svårt att se att ett skadedrabbat Chelsea ska kunna stå emot ett formstarkt Tottenham. Hemmalaget har dessutom noterats för 22(!) mål på sina 5 senaste matcher.

Vårt speltips från Wembley blir därför den raka ettan på 1X2-marknaden, den betalar finfina 1,95 x insatsen hos spelbolaget 888sport och är helt klart värd en slant!

 GÅ MED 888SPORT – SÄTT IN 100 KR, SPELA FÖR 600!

Ny bonus hos Interwetten: 150% upp till 1500 kr!

Sätt in 1000 kr, få 2500 kr att spela för hos Interwetten!
Skapa ditt konto här.

Speltips:

Speltips: 1
Odds: 1,95
Bolag: 888sport (500% bonus)
Spelstopp: 21:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming