speltips_skribent

Speltips Stuttgart – Union Berlin 23/5: Bundesliga-kval!

Stuttgart har genomfört en katastrofal säsong i Bundesliga 1 i år, resulterar det i ett urtåg? Eller tar man sig i kragen i kvalet?

Twitter Facebook

Stuttgart var inför säsongen 18/19 inte alls nämnda i det facket som exempelvis Nürnberg eller Hannover, alltså i det facket där de bottentippade lagen infann sig i. Istället ansågs Stuttgart ha ett lovande lag, med spelare som Pavard, Gomez, Gentner och Castro var de flesta övertygade om att Stuttgart, åtminstone skulle hamna bland de 10 främsta i tabellen.

Så blev alltså inte fallet, Stuttgart lyckades bara gå segrande ur 7 av 34 ligamatcher och förlorade samtidigt totalt 20 möten. Det är givetvis en kraftig underprestation av ett lag som har ett så pass bra lag på pappret.

Den stora frågan är nu huruvida Stuttgart steppar upp i kvalet eller inte, vi fick åtminstone se positiva tendenser hos Stuttgart under de avslutande omgångarna i Bundesliga, i alla fall här på Mercedes-Benz Arena.

Stuttgart kliver in i torsdagens möte med två raka segrar på hemmaplan, närmst besegrade man Wolfsburg med fina 3-0 och i matchen innan det så slog man Borussia M'gladbach med 1-0 – imponerande! Wolfsburg och Gladbach hade trots allt Champions League-platser inom räckhåll under det aktuella tillfället.

Hur bra är Bundesliga 2?

Att gapet är stort mellan Bundesliga 1 och Bundesliga 2 är säkerligen de flesta medvetna om. Wolfsburg besegrade Holstein Kiel med sammanlagda 4-1 i kvalet 17/18, och faktum är att vi får gå tillbaka till säsongen 11/12 för att finna det senaste Bundesliga 2-avancemanget! Då besegrade Fortuna Dusseldorf Hertha Berlin med totala 4-3.

Union Berlin har bevisligen en stor uppgift framför sig på torsdag, en dyster trend för tabelltrean i Bundesliga 2 ska brytas men den stora frågan är ifall man pallar med det? Att de går segrande ur torsdagens möte tror vi i alla fall inte, Union Berlin lyckades alltså bara gå segrande ur 3 bortamatcher i seriespelet i år – 14 av 17 matcher resulterade i ett poängtapp!

Union Berlin är absolut starkast hemma i Berlin, här skrapade man trots allt ihop 11 segrar på 17 matcher – flest av samtliga lag i Bundesliga 2.

Stuttgart har rutin, klass och numera även en helt okej dagsform, och därför tror vi också de löser en seger i torsdagens möte. Med detta sagt så klickar vi alltså in den raka ettan till finfina 1,90x hos Bet365! Missa absolut inte spelbolagets välkomstbonus, samt deras livestreaming-tjänst! ↓

 RYGGA DITT SPEL HOS BET365 – FÅ 1000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Gå med Betway – få 1000 kr i bonus

Etablerade Betway bjuder alla nya kunder på en 100-procentig odds bonus, på upp till 1000 kr!
Skapa ditt konto här.

Speltips:

Speltips: 1
Odds: 1,90
Bolag: Bet365 (1000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming