speltips_skribent

Speltips Senegal – Algeriet 19/7: Finaldags!

Senegal och Algeriet ställs mot varandra för andra gången i det här mästerskapet – men den här gången är det final! Vilka vinner?

Twitter Facebook

Senegal, Algeriet och Egypten var på förhand tippade att vinna de afrikanska mästerskapet 2019, två av dessa spelar final under fredagen och det är väl egentligen bara att konstatera att det är två av Afrikas bästa landslag gör upp om guldet.

Precis som vi nämner i ingressen så har alltså dessa lag stött på varandra innan, i gruppspelet. Algeriet drog det längsta strået i den matchen (1-0) men givetvis ser förutsättningarna annorlunda ut inför en final, i jämförelse med hur de ser ut inför en gruppspelsmatch – Senegals avancemang var aldrig ens hotat.

Sedan den där förlusten mot Algeriet, så har Senegal radat upp fyra raka segrar, de är tillbaka på rätt spår efter segrar över Kenya, Uganda, Benin och Tunisien – den sistnämnda vann man efter förlängning. I samtliga matcher höll man dessutom nollan, faktum är att Senegal bara släppt in ett mål i turneringen så här långt och det är onekligen ett ordentligt utropstecken. Mästerskapets bästa försvar? Koulibaly lirar ju trots allt där.

Steppar Mane fram?

Senegal har ett minst sagt fint fotbollslag, med lirare som Mane, Koulibaly, Kouyate, Gueye, Niang och Balde i truppen så har man onekligen det – på pappret – bästa laget. Och just en sådan lirare som Mane, tror vi kan komma att steppa fram på fredag.

Sadio Mane har som bekant ett Champions League-guld i bagaget, och då kan han alltså även leda sitt landslag till deras första guld någonsin, i den här turneringen. Vi utgår därför ifrån att vi får bevittna en oerhört taggat Mane här – och då brukar det vara väldigt svårt att stoppa honom.

Det går givetvis inte att räkna bort Algeriet men känslan säger att detta är Senegals år. De förlorade finalen 2002, har slutat fyra vid fyra olika tillfällen och nu är det väl ändå dags för ett guld?

Den raka ettan betalar skyhöga 2,75 x insatsen och är därför helt klart värd en slant. Oddset finner ni hos Betsson! Stort lycka till vid rygg.

 RYGGA DITT SPEL HOS BETSSON – FÅ 1000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Testa Interwetten!

Interwetten bjuder alla nya kunder på en 100-procentig odds bonus, på upp till 1000 kr!
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 1
Odds: 2,75
Bolag: Betsson (1000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming