speltips_skribent

Speltips Blackpool – Arsenal 5/1: Ett målspel klickas in!

Arsenal reser nordväst, till Blackpool i hopp om att undvika ett returmöte! Det lyckas de med.

Twitter Facebook

Det är väldigt tydligt att Arsenal inte riktigt är redo för att utmana City och Liverpool om ett ligaguld, åtminstone inte riktigt ännu. Dock betyder det inte att Emery inte gjort ett bra jobb i Arsenal i år, snarare tvärtom så har Arsenal tagit ett stort steg i rätt riktning. Lyckas Emery bara sätta försvarsspelet så är helt klart Champions League-spel nästa säsong ett realistiskt mål att sätta.

Faktum är att Arsenal endast lyckats hålla nollan intakt vid tre olika tillfällen i ligaspelet den här säsongen, då har man alltså spelat 21(!) matcher. Trots detta infinner Arsenal sig bara tre poäng ifrån Chelsea på en fjärdeplats, och det tycker vi säger allting om potentialen hos detta gäng.

Och när finns det ett bättre läge till att hålla nollan intakt – och i sin tur stärka självförtroendet i försvarsspelet – om inte i en match mot ett motstånd av Blackpools kaliber?

Blackpool spelar till vardags i League One (tredjedivisionen), och infinner sig där på en tiondeplats i tabellen. Och faktum är att de dessutom upplevt stora problem i offensiven, endast 2(!) lag i serien har gjort färre mål än Blackpool. Det tycker vi minst sagt är ett utropstecken, och en bekräftelse på att Blackpool, först och främst vinner sina matcher tack vare ett bra försvarsspel.

Blackpool blir nollade

Bristol Rovers och jumbon AFC Wimbledon är alltså de enda lagen som gjort färre mål än Blackpool i seriespelet, och som om det inte vore nog så kan vi även konstatera att Blackpool endast noterats för ett mål på deras fem senaste matcher.

Den självklara approachen från hemmalagets sida bör därför vara ett ordentligt fokus på defensiven. Det är trots allt deras största chans till ett avancemang, oavsett vad, mot ett motstånd av Arsenals kaliber.

Vi är dessutom helt övertygade om att Emery lyft fram innebörden av att hålla nollan intakt på lördag, Koscielny, Sokratis och Lichsteiner förväntas dessutom finnas med från start här, och det är trots allt tre rutinerade lirare som bör kunna stå emot en svag Blackpool-offensiv.

Vi väljer därför att kliva in på målmarknaden, och mer exakt så klickar vi alltså in; Blackpool – under 0,5 mål i matchen. Spelet synas till finfina 1,83 x insatsen hos spelbolaget Bethard. 0-1/2?

 GÅ MED BETHARD – FÅ 500 KR HELT OMSÄTTNINGSFRITT!

Gå med Betway – få 1000 kr i bonus

Etablerade Betway bjuder alla nya kunder på en 100-procentig odds bonus, på upp till 1000 kr!
Skapa ditt konto här.

Speltips:

Speltips: Blackpool – under 0,5 mål i matchen
Odds: 1,83
Bolag: Bethard (500 kr helt omsättningsfritt)
Spelstopp: 18:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming