speltips_skribent

Speltips Barcelona – Real Madrid 18/12: El Clasico på Camp Nou

Barcelona och Real Madrid drabbar samman i östra Spanien, med bästa möjliga förutsättningar! Vilken jäkla tillställning detta kommer att bli.

Twitter Facebook

Det är ingen överdrift att påstå att vi har det hetaste El Clasicot framför oss, på mycket länge, så är det onekligen. Barcelona och Real Madrid står på exakt lika många poäng efter 16 spelade matcher, men det är givetvis inte enbart det sportsliga det handlar om här. Den här fighten skulle ha gått av stapeln redan i oktober månad, men det var som bekant oroligt i Katalonien efter fängelsedomarna för de katalanska separatistledarna. Säkerheten kunde helt enkelt inte garanteras. Därför fick alltså den 18 december bli nytt datum för tillställningen.

Det är med andra ord mycket i luften inför onsdagens fight, både på ett samhällsmässigt plan, men alltså även på banan där det laget som segrar, kliver upp i ensam serieledning. Och här ska det, bland annat bli intressant att se duellen mellan Ramos och Pique, men även andra internerna fighter som lär bubbla upp till ytan. Spänning utlovas, helt klart.

Och givetvis är det Barcelona som målas upp som stora favoriter i det här mötet, matchen går trots allt av stapeln på Camp Nou och därför är det ingen direkt överraskning att spelbolagen väljer Barcelona sida. De har dessutom Lionel Messi, och har man världens bästa fotbollsspelare i laget så är det givetvis direkt en fördel. Griezmann har dessutom kommit igång, fransmannen har gjort tre mål på de fem senaste matcherna och har sett riktigt fin ut. Suarez likaså.

Barcelona sticker helt klart ut ur det perspektivet, alltså de individuella kvalitéerna. Det går helt enkelt inte att blunda för att deras trupp är otroligt stark, höjden är bättre. Real Madrid mår dock – i våra ögon – bättre som ett kollektiv, man har onekligen samlat sig efter en trög säsongsinledning, där främst defensiven tagit stora kliv. Det är enbart Atletico som släppt in mindre mål än Real Madrid, 12 insläppta har det blivit för Los Blancos – i jämförelse med Barcelonas 20.

Fint spelvärde på gästerna

Precis som vi tidigare var inne på så talar trots allt mycket för att Lionel Messi kommer att spela en avgörande roll i det här mötet. För så bra är argentinaren. Gör han dock inte detta, så lutar det helt klart åt Real Madrid. De har sett riktigt fina ut med Valverde, Casemiro och Kroos på mittfältet, Benzema fortsätter att ösa in mål, samtidigt som man alltså har lirare som Bale, Rodrygo, eller Vinicius till sitt förfogande – spelare som onekligen kan ställa till det för en Barcelona-defensiv.

Snabba omställningar blir helt klart Real Madrids nyckel här på Camp Nou, där kan Barcelona såras, och det vittnar onekligen deras 20 insläppta mål om. Så är det.

Och här väljer vi alltså att tro lite extra på Real Madrids kollektiv, visst man saknar en Eden Hazard men Real Madrids insats i matcherna mot PSG, Valencia (första halvlek) och bland annat Club Brugge (bredden), vittnar om att Zidane har något bra på gång. Att de får med sig ett kryss här på Camp Nou är därför mycket troligt.

Vi väljer därför att klicka in X2 här, dubbelchansen betalar fina 2,05x insatsen hos spelbolaget Bethard och är helt klart värt en slant. Delad pott?

 RYGGA DITT SPEL HOS BETHARD – FÅ 1000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Betting hos Betfair: 1000 kr i bonus

Betfair bjuder alla nya kunder på en 100-procentig odds bonus, på upp till 1000 kr.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 2,05
Bolag: Bethard (1000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming