speltips_skribent

Speltips Augsburg – Dortmund 1/3: Seger är ett måste – för båda lagen!

Augsburg är onekligen illa ute efter 23 spelade omgångar i Bundesliga. Dortmund har samtidigt Bayern tre poäng bakom sig i tabellen. En måstematch, för båda lagen.

Twitter Facebook

Titelstriden börjar onekligen bli på blodigt allvar eftersom att det numera bara skiljer tre poäng mellan Dortmund och Bayern München. Det återstår som bekant inte alls många omgångar innan det är dags att sätta punkt för säsongen 18/19, och det vore onekligen ett stort misslyckande ifall Dortmund inte ser till att vinna ett ligaguld i år. De har trots allt agerat ligaetta, i princip under hela säsongen – vid ett skede placerade de till och med sig sju poäng före Bayern.

Dock har Borussia Dortmund bevisligen blivit påverkade av situationen de infinner sig i, man är pressade att vinna varje match samtidigt som Bayern, för första gången på mycket längre, slipper den pressen. Den är inte alls lätt att hantera.

Dortmund noterades dock för en efterlängtad trepoängare i den senaste omgången, man besegrade Bayer Leverkusen med 3-2 på hemmaplan och det var onekligen en livsviktig seger. Innan den matchen hade man åkt på ett poängtapp, i tre raka matcher, och givetvis tog Bayern tillfället i akt och krympte avståndet upp till ligaettan.

Tre poängs skillnad innebär helt enkelt att Dortmund behöver vinna varje match här framöver, med start från och med på fredag, när man alltså gästar Augsburg. Och här bör man trots allt ha en god chans till att vinna, Augsburg gör trots allt en svag säsong i år och infinner sig först på en 15:e plats i tabellen – två poäng ifrån nedflyttningsstrecket.

Klasskillnad, trots allt

Augsburg har bara lyckats vinna fyra matcher i årets upplaga av Bundesliga. 4 av 23. Det tycker vi är ett ordentligt utropstecken, som i sin tur bekräftar var Augsburg står idag. De är bevisligen sämre än under fjolårets. Då löste de trots allt ett nytt kontrakt relativt tryggt, 8 poäng hade man ner till nedflyttningsstrecket då.

Tittar vi närmre på hur Augsburg uppträtt under de senaste veckorna, så kan vi alltså konstatera att laget förlorat tre raka matcher i ligaspelet. Och det är inte endast de tre förlusterna som sticker ut, utan snarare antal insläppta mål. Laget har noterats för otroliga 12 baklängesmål, alltså ett snitt på 3,00 insläppta/match. Och då ställs man alltså mot ligans bästa offensiv på fredag.

Dortmund har gjort otroliga 57 mål i ligaspelet så här långt, Bayern har gjort 51 och ligans tredje bästa offensiv, Hoffenheim, står på 45. Det tycker vi säger allting om Dortmunds förmåga att göra mål.

Utöver detta så kan vi även konstatera att Marco Reus är tillbaka efter sin skada, en livsviktig pjäs för detta lagbygget. Tysken lär få speltid på fredag, och med detta sagt så väljer vi alltså att klicka in Dortmund på 1X2-marknaden. Den raka tvåan synas till klart godkända 1,69 x insatsen hos spelbolaget Bethard!

 GÅ MED BETHARD – FÅ 500 KR HELT OMSÄTTNINGSFRITT!

Gå med Betway – få 1000 kr i bonus

Etablerade Betway bjuder alla nya kunder på en 100-procentig odds bonus, på upp till 1000 kr!
Skapa ditt konto här.

Speltips:

Speltips: 2
Odds: 1,69
Bolag: Bethard (500 kr helt omsättningsfritt)
Spelstopp: 20:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming