speltips_skribent

Speltips Arsenal – Manchester City 15/12: Lurar en skräll runt hörnet?

Arsenal plockade en efterlängtad seger när man besegrade West Ham förra helgen. På söndag höjs svårighetsgraden, lyckas man rubba Manchester City?

Twitter Facebook

Det är nog inte många som räknar med att Arsenal ska ha mycket att säga till om här mot Manchester City, detta trots att de lirar på Emirates Stadium och närmst kommer från en seger i ligaspelet. Orosmomentet ligger helt klart i deras defensiv, det är just där de faller och vi har helt enkelt svårt att se att de ska lyckas stå emot Sterling & Co.

För faktum är att Arsenal fortsätter att läcka bakåt, i veckan blev det ytterligare två baklängesmål mot Standard Liege, vilket innebär att Arsenal släppt in hela 36 mål den här säsongen – detta på 24 spelade matcher.

Det är ett stort problem, det går helt enkelt inte att blunda för när ett Manchester City kommer på besök. Nu har förvisso City varit mänskliga den här säsongen, men i sådana här matcher så brukar de tända till. Det är dessutom så att City, trots poängtappen, är det laget i Premier League som gjort allra flest mål, 44 stycken. Alltså nästan ett snitt på 3,00(!) mål per spelad match.

Addera därtill att Jesus börjat göra mål, det är onekligen en positiv nyhet med tanke på att Aguero i princip alltid är skadad. Brassen stod för ett hattrick mot Dinamo Zagreb i veckan, och för cirka 10 dagar sedan gjorde han även två mot Burnley. Honom får Arsenal onekligen se upp med.

Defensiva problem, i båda läger

Manchester City har precis som Arsenal fallit på sin defensiv den här säsongen, de saknar bevisligen en mittback och med facit i hand, så är det väldigt tydligt. Kompany har lämnat klubben, men ingen ersättare plockades in, och så har man alltså haft en del skador i defensiven, vilket har påverkat laget kraftigt. City har alltså släppt in, i snitt mer än ett mål per spelad match. Det hör inte till vanligheterna.

Vi räknar därför med att Arsenal kommer att skapa målchanser på söndag, deras offensiv är det inget fel på, utan man har ett flertal lirare som kan göra skillnad, det är en sak som är säker. Med det sagt så tror vi att båda lagen kommer att göra, minst ett mål i den här matchen. Allting tyder på detta.

“BLGM – Ja”, är dock ett ointressant spel, i och med det låga oddset, men kombinerar vi målspelet med en City-seger så blir det helt plötsligt väldigt intressant. Det blir vårt speltips från Emirates Stadium.

Manchester City att vinna matchen, plus båda lagen gör mål, betalar finfina 2,38x insatsen hos spelbolaget LeoVegas.

 RYGGA DITT SPEL HOS LEOVEGAS – FÅ 3000 KR I BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Sätt in 100 kr hos 888sport – få 600

888sport bjuder alla nya kunder på en 500-procentig odds bonus.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 2 + BLGM – Ja
Odds: 2,38
Bolag: LeoVegas (3000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming