speltips_skribent

Speltips Armenien – Italien 5/9: Klasskillnad

Det vore inte alls överraskande ifall Italien gick segrande ur samtliga 10 matcher i kvalet. Så pass mycket skiljer dem från resterande nationer.

Twitter Facebook

Att Finland är Italiens främsta utmanare till förstaplatsen i Grupp J säger i princip allting om hur pass trygg Italiens resa till EM 2020 kommer att bli. All respekt för Finland givetvis, som har gjort det imponerande bra under de senaste månaderna. Det är främst Bosnien som underpresterat kraftigt i den här gruppen – deras seger mot Armenien i premiärrundan är fortsatt deras enda seger.

Både Bosnien och Grekland infinner sig alltså redan åtta poäng efter Italien i gruppen, Finland tre, och Armenien sex. Därför kan vi redan nu konstatera att Italien vunnit Grupp J.

Tillbaka till Armenien – Italien, där i princip allting talar för en bortaseger på torsdag. Armenien tillhör inte direkt världseliten, snarare tvärtom så är de i klass med landslag som Azerbajdzjan, Luxemburg och Kazakstan. Armenien har bjudit på ett flertal oroväckande resultat under de senaste månaderna, bland annat en 1-0-förlust mot Gibraltar på hemmaplan. De hamnade dessutom hela fem poäng efter Makedonien i gruppspelet i UEFA Nations League. Det säger egentligen allting om detta Armenien.

Räcker inte till mot Italien

Italien är inte direkt längre ett fruktat landslag på samma vis som exempelvis Spanien, Belgien eller Brasilien är. Man har helt enkelt inte fått fram tillräckligt intressanta lirare under de senaste åren för att kunna utmana de allra största.

Det räcker bara att titta på Italiens trupp för att bekräfta att de tappat kvalité under de 10 senaste åren. Sverige slog trots allt ut detta landslag i playoffet till VM 2018.

Trots detta, är Italien bevisligen fortsatt ett landslag med massvis av kvalité, de är överlägsna i Grupp J, och jagar alltså sin femte raka seger mot Armenien på torsdag. Och Armenien tror vi Italien besegrar relativt komfortabelt, även fastän man agerar bortalag.

Speltipset härifrån blir därför Italien (-1,5 asian handicap) till godkända 1,73 x insatsen. Oddset finner hos 888sport!

 SYNA ODDSET HOS 888SPORT – FÅ EN 500-PROCENTIG BONUS!

Regler & Villkor gäller.

Testa NordicBet!

NordicBet bjuder alla nya kunder på en 100-procentig odds bonus, på upp till 1000 kr!
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 2 (-1,5 asian handicap)
Odds: 1,73
Bolag: 888sport (500% bonus)
Spelstopp: 18:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming