speltips_skribent

Europatipset 6/3: Spelförslag, tips och analys till alla 13 matcher!

Spelförslag till Europatipset vecka 10! Stor analys av alla 13 matcher på kupongen – tips till varje enstaka match. Och så presenterar vi givetvis vår rad.

BONUSGUIDE: Vi jämför Sveriges bästa oddsbonusar från 23 olika spelbolag! Gå till Oddsbonusar.

Twitter Facebook

Europatipset tips, vecka 10! Champions League, Europa League, La Liga, Bundesliga och Championship på veckans Europatipset-kupong och det är onekligen en på förhand väldigt tuff kupong vi har att handskas med!

Porto vs Roma är en match att se upp med, onekligen. Roma kan mycket väl gå och vinna onsdagens möte, samtidigt som Porto även de känns kapabla till att ta sig vidare från den här åttondelsfinalen. En helgardering är därför att fundera kring i match nummer 2.

Match nummer 5 är även den på förhand en knepig uppgift. Inter reser till Tyskland för spel mot Eintracht Frankfurt, en vidöppen fight som i sin tur kräver, åtminstone en halvgardering. Och just sådana möten finns det ett flertal av på veckans kupong. Vi kommer därför att köra på 8 halvgarderingar och en helgardering, på så vis täcker vi fler matcher och det behövs onekligen den här veckan.

Då kör vi igång vår analys av Europatipset, vecka 10! Här nedanför finner ni hela vårt system!

europatipset tips

 TA RYGG PÅ VÅRT SYSTEM!

Omgångens bästa favorit: Chelsea, inget snack om saken! Den här matchen ska de bara gå segrande ur.
Omgången bästa värdespik: I vårt fall blir det Norwich, som är mindre favoriter än både Valencia och Napoli.
Omgångens chansspik: Vi har dessvärre inte med en chansspik, men lyfter trots detta fram Eintracht Frankfurt som en intressant spik! Inter går inte att känna igen i nuläget.
Omgången favorit som är i fara: Sevilla förlorade på nytt i helgen, den här gången mot jumbon SD Huesca. De är onekligen kupongens favorit som är i fara.

1. PSG – Manchester United, 1X

Manchester United saknar 10 utespelare inför den avgörande fighten mot PSG på onsdag. Pogba är avstängd, Alexis, Jones, Herrera, Matic och bland annat Mata är skadade. Vi har därför väldigt svårt att se att Manchester United ska kunna besegra PSG på Parc des Princes. Nej, här undviker PSG en förlust, och därför faller valet på 1X. Det bör räcka.

2. Porto – Roma, 1X2

En vidöppen fight, där vi anser både Porto och Roma vara kapabla till att vinna. Porto är som bekant urstarka här på Estádio do Dragão, men Roma verkar samtidigt ha hittat formen (bortsett från helgens storförlust mot Lazio) och den italienska klubben har trots allt med sig en 2-1-seger från det första mötet. Nej, vi landar i att en helgardering är det smartaste beslutet, vi kan helt enkelt inte räkna bort något lag.

3. Chelsea – Dynamo Kiev, 1

Klasskillnad, så det skriker om det. Chelsea slog relativt tryggt ut Malmö FF i den tidigare rundan och kommer även, högst troligt, att ta sig vidare från det här dubbelmötet. Dynamo Kiev ska helt enkelt inte räcka till på Stamford Bridge – ett annorlunda utfall vore onekligen överraskande! Därför räcker det med en etta här.

4. Dinamo Zagreb – Benfica, X2

Benfica kommer stärkta in i torsdagens möte, det efter att ha besegrat Porto på bortaplan i helgen (i ligaspelet). De tre pinnarna innebar dessutom att Benfica gick upp i serieledning, vi har därför en stark känsla av att man kommer att genomföra en bra match på torsdagskvällen. Därför tror vi också Benfica undviker en förlust mot Zagreb, det är trots allt en tydlig skillnad i kvalité här! X2 ska räcka.

5. Eintracht Frankfurt – Inter, 1 2

Inter kommer närmst från en tung förlust mot Cagliari i ligaspelet, vilket i sin tur innebär att man endast gått segrande ur 2 av sina 7 senaste matcher. Nederlaget mot Cagliari innebar även att man tappade sin tredjeplats i tabellen, och därför råder det inga som helst tvivel om att formen är ett ordentlig frågetecken inför torsdagens Europa League-fight.

Eintracht känns onekligen kapabla till att vinna den här matchen, samtidigt som tyskarna trots allt blandat och gett mycket den här säsongen. Vi väljer därför att klicka in 1 & 2 – det här är en match båda lagen kan vinna!

6. Napoli – Salzburg, 1

Salzburg är inte direkt ett mediokert gäng men här på Stadio San Paolo ska de helt enkelt inte ha mycket att säga till om. Skillnaden bör vara alldeles för stor för att det ska bli match av det hela, åtminstone här i Italien. Vi väljer därför att spika Napoli – bergsäker etta!

7. Rennes – Arsenal, X2

Rennes är ett minst sagt knepigt motstånd här hemma i Frankrike, och känslan säger att Arsenal mycket väl kan erfara detta. Arsenal förlorade trots allt mot BATE Borisov med 1-0 på bortaplan, innan man till slut avgjorde dubbelmötet på Emirates Stadium. Vi tar därför med det mittersta tecknet i den här matchen, den raka ettan kan även den vara intressant. Vår budget räcker dock inte till!

8. Sevilla – Slavia Prag, 1X

Vi ställer fram ett ordentlig frågetecken kring Sevilla inför torsdagens möte mot tjeckiska Slavia Prag. Faktum är att spanjorerna endast noterats för blott 1 poäng på de 5 senaste omgångarna i La Liga – addera där till att de bara vunnit 1 match på de 10 senaste omgångarna. Självförtroendet är med andra ord inte det bästa, och vi väljer därför att ta med det mittersta tecknet. Endast 12% av svenska folket är dessutom inne på krysset. Fint spelvärde!

9. Valencia – Krasnodar, 1

Valencia är onekligen på uppgång igen efter att ha genomfört en usel höst, de infinner sig numera på en sjundeplats i tabellen i La Liga, samtidigt som de alltså inte förlorat en match sedan i början på januari månad. Alltså, 10 matcher, 0 förluster. Det är minst sagt fina siffror, och vi går därför emot Claessons och Kristoffer Olssons Krasnodar här. Den här matchen vinner Valencia, speciellt här på Mestalla!

10. Zenit – Villarreal, 1 2

Vidöppen fight, minst sagt. Villarreal är som bekant ett stort frågetecken och har varit det hela säsongen. Trots detta har de gått bra i Europa League, vilket spanska lag har en vana att göra. Men på torsdag höjs svårighetsgraden, Zenit är inget gäng att leka med, inte i Ryssland och därför utgår vi från att de också vinner den här matchen. Vi tar dock med tvåan i och med Villarreals förmåga att kunna isolera de svaga resultaten i ligaspelet, från de i Europa League.

11. Athletic Bilbao – Espanyol, 1X

Fredagens enda La Liga-fight! Athletic Bilbao har, sedan de gjorde sig av med Berizzo, gått som tåget i ligaspelet och faktum är att laget endast noterats för två nederlag, sedan i början på december månad. Det innebär att de undvikit en förlust, i 10 av sina 12 senaste matcher. Espanyol är samtidigt betydligt sämre än under inledningen på säsongen 18/19, med hjälp av hemmaplansfördelen tror vi därför Bilbao besegrar sitt motstånd på fredag. Krysset ska dock med.

12. Werder Bremen – Schalke 04, 1X

Schalke 04 fortsätter att överraska inom den tyska ligafotbollen, laget kommer alltså närmst från en 4-0-förlust mot Fortuna Dusseldorf på hemmaplan. I omgången innan det förlorade de dessutom mot Mainz med 3-0(!). Och det är onekligen två resultat som väcker frågetecken, Schalke har bevisligen stora problem och därför har vi också svårt att se att de ska lyckas besegra Werder Bremen här på bortaplan. Schalke har trots allt bara lyckats vinna 2 av 12 bortmatcher i år. 1X bör därför räcka!

13. Norwich – Swansea, 1

Ligaettan i Championship, Norwich, kliver in i fredagens möte med tre raka segrar i bagaget, då har de dessutom noterats för sammanlagda 10 mål i de här 3 matcherna. Och givetvis är de även stora favoriter till att besegra Swansea på fredag, bortalaget infinner sig först på en 14:e plats i tabellen och addera där till att de förlorat tre raka matcher på bortaplan – 7 insläppta mål är dessutom ett faktum i de matcherna. Vi har därför väldigt svårt att se att Norwich ska misslyckas med att vinna fredagens fight. Bergsäker etta!

Då har vi gått genom samtliga 13 matcher på Europatipset-kupongen! Placera nu era rader, och stort lycka till! Vi hoppas givetvis på 13 rätt – och en storvinst på veckans Europatipset-kupong!

 TILL SVENSKA SPEL!

Sätt in 2000 kr hos LeoVegas Sport – få 4000 att spela för!

LeoVegas Sport dubblar din första insättning, upp till 4000 kr!
Skapa ditt konto här.

Europatipset tips:

Speltips: 768 raders
Omsättning: 0,8 miljoner (ändras)
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 20:59
TV: TV-tablå
Stream: Live streaming