speltips_skribent

Europatipset 26/5: Spelförslag, tips och analys till alla 13 matcher!

Spelförslag till Europatipset vecka 21! Stor analys av alla 13 matcher på kupongen – tips till varje enstaka match. Och så presenterar vi givetvis vår rad.

BONUSGUIDE: Vi jämför Sveriges bästa oddsbonusar från över 20 olika spelbolag! Gå till Oddsbonusar.

Twitter Facebook

Europatipset tips, vecka 21! Svenska Spel har ställt ut 13 nya matcher, och vi bjuds bland annat på fotboll från Allsvenskan, Serie A och Superettan. Precis som tidigare kompletteras kupongen med ett flertal mer ovissa möten, ligor som League One eller Skottlands andraliga är inte direkt ligor man följer dagligen men givetvis ska vi ge det hela ett försök!

Vi kommer i vanlig ordning att använda oss av det något större systemet – 768 raders – och gör detta eftersom att kupongen är riktigt knepig så här på förhand!

Fiorentina riskerar att åka ur Serie A, Inter behöver vinna sin match och storklubben Rosenborg har inlett säsongen uruselt i Norge. Det är några aspekter att ta hänsyn till inför söndagen! Hela vårt spelförslag finner ni precis här nedanför. ↓

europatipset vecka 21

 TA RYGG PÅ VÅRT SYSTEM!

Omgångens bästa favorit: Mjällby.
Omgången bästa värdespik: Charlton!
Omgångens chansspik: Krysset mellan Fiorentina och Genoa?
Omgången favorit som är i fara: Brann.

1. Djurgården – Östersund, 1X

Djurgården är på rätt spår igen efter att ha besegrat Falkenberg och Elfsborg – båda matcherna vann man dessutom komfortabelt med resultaten 3-0 och 2-0. Dagsformen är därför god i hemmalägret, annorlunda ser det ut hos Östersund, som istället noterats för två raka nederlag – senast förlorade man dessutom mot Örebro på hemmaplan. Med detta sagt, så klickar vi alltså in 1X – Djurgården förlorar inte den här matchen!

2. Kalmar – Elfsborg, 1X

Kalmar har förvisso noterats för två raka nederlag men det är samtidigt relevant att lyfta fram det faktum att man ställts mot Malmö (1-0) och Häcken (1-0. I båda matcherna agerade man dessutom bortalag, och därför är det snarare två starka resultat eftersom att man bara släppte in totalt två mål mot seriens tuffaste motstånd. Med detta sagt så tror vi Kalmar bör ha en god chans till att studsa tillbaka på söndag, Elfsborg är bättre än i fjol men Kalmar borta, är långt ifrån en enkel uppgift! 1X.

3. Fiorentina – Genoa, 1X2

Fiorentina riskerar alltså att åka ur Serie A på söndag och det är givetvis ett ordentligt utropstecken. De går bevisligen inte att lita på i år och addera därtill att man förlorat fem raka matcher – Fiorentina har dessutom inte vunnit en match sedan 17:e februari(!). Formen är nästintill lika usel i bortalägret – och därför landar vi i att en helgardering är på sin plats här!

4. Inter – Empoli, 1

Tre poäng är ett måste för Inter i mötet mot Empoli på söndag, annars blir det högst troligt inget Champions League nästa säsong. Och här på hemmaplan bör Inter trots allt ha en god chans att besegra Empoli, även fastän bortalaget noterats för tre raka segrar, samtidigt som de slåss för sin överlevnad. Spiketta!

5. Charlton – Sunderland, 1

Endast tre poäng skiljde Charlton och Sunderland åt i tabellen efter 46 spelade omgångar i League One. Söndagens möte är dessutom helt avgörande, laget som går segrande ur den här matchen kommer att spela i Championship nästa säsong. Vi utgår därför ifrån att vi får bevittna en jämn kamp men vi väljer att, trots detta spika Charlton, eftersom att de är inne i en bättre period än Sunderland. Budgeten räcker heller inte till för en halv- eller helgardering!

6. Mjällby – GAIS, 1

Mjällby har fått en flygande start i Superettan och infinner sig alltså på en andraplats i tabellen, efter nio spelade omgångar. Addera därtill att de noterats för fem(!) raka segrar, med detta sagt så klickar vi alltså enbart in ettan! GAIS förlorar på söndag.

7. Trelleborg – Öster, 1X

Oviss kamp! Varken Trelleborg eller Öster har fått den start på säsongen som de hade tänkt sig, vi hittar dem i den nedre delen av tabellhalvan! Dock är formen bättre i hemmalägret – Öster har förlorat två raka matcher – och därför landar vi i att 1X är det bästa alternativet här.

8. St. Mirren – Dundee U, 1X

St. Mirren har bara förlorat en fotbollsmatch sedan i slutet på mars månad och den förlusten kom dessutom mot ett överlägset Celtic. Nu fick dessutom St. Mirren med sig ett oavgjort resultat från det första mötet mot Dundee U, därför talar det mesta för att man säkrar ett nytt kontrakt i det avgörande mötet på hemmaplan. 1X blir därför vårt val här!

9. Pescara – Hellas Verona, 1X

16 av Pescaras 18 hemmamatcher i år, resulterade i minst ett poäng vilket alltså betyder att man bara förlorade två fotbollsmatcher på hemmaplan under säsongen 18/19. Nu är man dessutom obesegrade sedan i början på april månad. Därför säger känslan att de åtminstone löser ett oavgjort resultat på söndag. Addera därtill att Hellas Verona enbart lyckades vinna 5 av 18 bortamatcher!

10. Brann – Rosenborg, 1 2

De regerande mästarna Rosenborg har fått en urusel start på säsongen i Norge, och infinner sig först på en 12:e plats i tabellen. På söndag ställs de dessutom mot ett formstarkt Brann – Brann har noterats för fyra raka segrar och infinner sig åtta poäng före Rosenborg! Med detta sagt så utgår vi ifrån den raka ettan, men adderar därtill tvåan eftersom att Rosenborg trots allt är Rosenborg.

11. Tromsö – Molde, 2

Tromsö placerar sig sist i den norska ligan med blott fyra poäng på kontot – efter nio spelade omgångar! De har alltså förlorat sju av sina nio inledande matcher, och ställs på söndagen mot ligaettan Molde – ett Molde som jagar sin tredje raka seger! Vi har därför väldigt svårt att se att Tromsö ska kunna åstadkomma någonting i den här matchen. Spiktvåa!

12. Mjöndalen – Haugesund, X2

Ytterligare en väldigt tät kamp i Norge, det skiljer bara tre poäng Mjöndalen och Haugesund åt i tabellen. Dock så ser formkurvorna olika ut, Haugesund har gått obesegrade i fyra raka omgångar, samtidigt som Mjöndalen bara noterats för ett poäng, på de tre senaste omgångarna i ligaspelet! X2!

13. AGF Aarhus – Randers FC, 1X

Europa League-kval! På söndag spelas det helt avgörande mötet mellan Aarhus och Randers – en match Randers kliver in i med en 2-1-ledning i bagaget! Aarhus måste därför gå framåt, och de har absolut ingenting att förlora! 1X!

Då har vi gått genom samtliga 13 matcher på Europatipset-kupongen! Placera nu era rader, och stort lycka till! Vi hoppas givetvis på 13 rätt – och en storvinst på veckans Europatipset-kupong!

 TILL SVENSKA SPEL!

Sätt in 2000 kr hos LeoVegas Sport – få 4000 att spela för!

LeoVegas Sport dubblar din första insättning, upp till 4000 kr!
Skapa ditt konto här.

Europatipset tips:

Speltips: 768 raders
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 14:59
TV: TV-tablå
Stream: Live streaming