speltips_skribent

Speltips Uruguay – Portugal 30/6: Steppar Cristiano Ronaldo fram?

Uruguay är knappa favoriter inför mötet mot Portugal på lördag – är spelbolagen rätt ute eller motbevisar Cristiano Ronaldo dem?

Twitter Facebook

Uruguay stod för ett perfekt gruppspel med tre segrar, noll insläppta samt fem gjorda mål framåt. Det är onekligen fina siffror som dessutom är en indikation på att Uruguay är att räkna med i slutspelet. Laget är oerhört solida bakåt, och de flesta är säkerligen vid det här laget medvetna om att Gimenez samt Godin bildar mittlås längst bak i banan. De spelar även till vardags i samma klubb, i Atletico Madrid som under fjolårets säsong släppte in minst mål i Europa.

Längst fram i banan finns som bekant Suarez och Cavani, och positivt för Uruguays del är det faktum att båda spelare nu även hamnat i målprotokollet. Cavani petade in 3-0-målet mot Ryssland, och det är något som högst troligt boostar hans självförtroende inför slutspelet. Ett faktum som är mindre roligt för Portugals del, helt klart.

Uruguay är i våra ögon ett av de lagen som imponerat mest i detta världsmästerskapet. Givetvis är Sverige med på den listan också, och deras bedrift är till och med större, men Uruguay tror vi på starkt i detta mästerskapet. Vi är högst övertygade om att de kan gå långt, då de har en tydlig spelidé och är oerhört stabila bakåt.

Portugal tog sig alltså vidare från Grupp B, men de var samtidigt oerhört nära på att åka ur. Alla som såg mötet mellan Iran och Portugal, minns säkerligen Irans friläge i den 95:e matchminuten. Hade de gjort 2-1 där, så hade Portugal alltså varit ute. Det är små marginaler inom fotbollen, och Portugal har haft väldigt mycket tur längs vägen. I mötet mot Marocko var man helt klart sämre i matchen, och mot Spanien stavades skillnaden Cristiano Ronaldo. Därför ska det bli väldigt intressant att se huruvida Portugal genomför matchen på lördag.

De stora matchernas man – Cristiano Ronaldo

Att skicka vidare rätt lag från den här 8-delsfinalen är onekligen svårt. Uruguay är med all rätt knappa favoriter i våra ögon, då Portugal inte imponerat. Men det finns samtidigt andra aspekter man måste ta hänsyn till. Ronaldo är en av dem, men även det faktum att Portugal trots allt vann EM så sent som under 2016. De har onekligen en unik vinnarmentalitet i laget, och imponerade som bekant inte heller under 2016 när de vann hela mästerskapet i Frankrike.

Mycket av ansvaret i Portugal kommer att givetvis ligga hos Cristiano Ronaldo. Laget är beroende av att han presterar på sin allra högsta nivå i den här matchen, och i sin tur hela slutspelet. Vi fick bevittna en ordentlig show mot Spanien, och det är lite så Ronaldo också fungerar. Han höjer sig alltid i samband med de stora matcherna, och även ifall han inte längre är lika bra i spelet, så har han onekligen en unik förmåga när det kommer till att skapa målchanser.

Är det någon som ska spräcka Uruguays nolla så är det givetvis Ronaldo. Han är dessutom van vid att spela mot just Gimenez och Godin, och har i sin tur ett väldigt fint facit mot just de grabbarna. Därför väljer vi att fokusera på just Ronaldo, när vi gräver fram vårt speltips för dagen.

Att Ronaldo hamnar i målprotokollet ser vi som högst sannolikt. Därför synar vi också ett Ronaldo-mål till fina 2,45 x smeten hos spelbolaget Coolbet! Stort lycka till vid rygg.

”oddsbonus”  RYGGA DITT SPEL HOS COOLBET – FÅ 1000 SEK I BONUS!

Spela hos Malina Sports under VM – få 2100 kr i bonus!

Nyetablerade Malina Sports erbjuder nya kunder i Sverige en av marknadens allra bästa oddsbonusar! En 100-procentig välkomstbonus, upp till 2100 kr!
Hämta din bonus här.

Speltips:

Speltips: Ronaldo målskytt i matchen – Ja
Odds: 2,45
Bolag: Coolbet (1000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll