speltips_skribent

Speltips Ryssland – Sverige 11/10: UEFA Nations League är tillbaka!

Efter förlusten mot Turkiet är Sverige, minst tvungna att undvika ett nederlag på torsdag – en måstematch, på alla sätt och vis! Speltips hittar ni hos oss.

Superkampanj: Få 40,0 i odds för en svensk seger mot Ryssland hos Redbet! Utöver det bjuder spelbolaget på 400 kr i gratisspel. Läs mer om erbjudandet här.

Twitter Facebook

När Victor Claesson stänkte dit 2-0 i den 49:e matchminuten mot Turkiet, så var nog de flesta, tillsammans med oss, övertygade om att tre pinnar var säkrade. Speciellt kändes det så i och med att Sverige precis hade tagit en hel fotbollsvärld med storm i VM, det efter att ha visat upp en mäktig defensiv. Men det ville sig inte den här gången, Turkiet lyckades som bekant komma tillbaka och avgjorde sedan tillställningen på övertid.

Hur reagerar Sverige på ett sådant här tapp, det är den stora frågan. Kan man gå vidare, eller fastnar man vid insatsen från Friends Arena, och hur hanterar man ett oerhört aggressivt Ryssland, som dessutom kommer från ett starkt VM? Ja, frågorna är många.

Vår känsla säger dock att Sverige hittar tillbaka. Janne förfogar trots allt över ett unikt kollektiv, det är en sak som är säker. Och därför har vi svårt att se, att en usel insats mot Turkiet ska påverka de inför framtida utmaningar. De har trots allt en bra sammanhållning, och lär, tvärtom, bara bli starkare. Det är vi åtminstone övertygade om.

Det råder dock inga som helst tvivel om att det är ett stort test som väntar för det svenska landslaget. Ryssland slog som bekant ut självaste Spanien i åttondelsfinalen i sommar, och även fastän Spanien upplevde stora problem under hela världsmästerskapet, så var det en minst sagt imponerande bedrift från Rysslands sida. Därför gäller det för Sverige att prestera på topp, annars lär det blir ytterligare en förlust man noteras för.

Sverige höjer sig

Ryssland har som bekant endast spelat en match i UEFA Nations League så här långt, och besegrade i den matchen Turkiet med 2-1 på bortaplan. Det resultatet talar givetvis för Ryssland i torsdagens möte mot Sverige, men fotboll är som bekant inte riktigt så enkelt, istället tror vi att Ryssland kan agera en aning nonchalant här på hemmaplan, och att Sverige – i sin tur – kan utnyttja det faktum.

Ryssland kommer givetvis att trycka på för ett ledningsmål, samtidigt som Sverige enbart kommer att fokusera på omställningar. En sådan matchbild, tror vi passar Sverige väldigt bra. Det gjorde det trots allt i VM, och just därför tror vi även Sverige lyckas få med sig poäng från Ryssland.

Nu ser förvisso Emil Forsberg ut att missa matchen, det är givetvis ett stort minus för Sverige, men samtidigt så har Victor Claesson onekligen tagit steg, och han blir i princip ett större hot än vad Forsberg hade varit, just med tanke på att Emil, i princip alltid är halvskadad nu för tiden.

Med detta sagt, så testar vi en slant på Sverige (+0,5 asian handicap) till fina 1,85 x insatsen hos Guts!

 RYGGA DITT SPEL HOS GUTS – FÅ 500 KR I BONUS!

Sätt in 1000 kr – få 3000 att spela för i oddssektionen

Få ett kungligt välkomnande hos LeoVegas! Hämta hem en 200-procentig bonus, upp till 2000 kr!
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 2 (+0,5 asian handicap)
Odds: 1,85
Bolag: Guts (500 kr bonus)
Spelstopp: 21:45
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming