speltips_skribent

Speltips Östersund – Häcken 26/5: Mycket intressant batalj!

Östersund börjar äntligen hitta rätt igen och kommer in inför mötet mot Häcken, med två raka segrar i bagaget – blir det en tredje också?

Twitter Facebook

Är Östersund på väg tillbaka, eller är de två segrarna en konsekvens av betydligt enklare spelschema? Östersund har trots allt ställts mot Sundsvall och Sirius i de två senaste omgångarna, där åtminstone det sistnämnda motståndet – tillsammans med Dalkurd – är det sämsta i Allsvenskan.

Två segrar bidrar dock med mycket annat än bara sex pinnar. Laget har högst troligt injicierats med ny energi, och vi utgår ifrån att självförtroendet fått sig en rejäl boost. Förvisso har Östersund släppt in fyra mål i de här två matcherna, men det går samtidigt inte att blunda för det faktum att offensiven fått sig ett rejält lyft. Att stänka dit åtta mål på två matcher är inte direkt dåligt.

Sema hamnade i assistprotokollet senast, Edwards har samtidigt noterats för två mål på två möten. Alhaji Gero stänkte dit en balja mot Sirius, och Hopcutt blev inbytt och gjorde mål bara fyra minuter efter. Vi har trots allt fått se många ljuspunkter i detta Östersund i de två senaste omgångarna. På lördag intar man Jämtkraft Arena, och hoppas givetvis på att kunna plocka en tre raka seger. Då kan man högst troligt konstatera att Östersund är på uppgång!

Det är trots allt en lättnad att ta sig an detta BK Häcken på hemmaplan. Annorlunda hade det varit ifall mötet gick av stapeln på Bravida Arena. Hemma i Göteborg är BK Häcken livsfarliga, och det bekräftar också tabellen, då Göteborgsklubben fortsatt är obesegrade där. De har samtidigt mäktat med tolv mål på fem spelade matcher på Bravida Arena – och samtidigt släppt in ynka tre mål. Annorlunda ser siffrorna ut, när BK Häcken infinner sig på resande fot.

Endast en seger på bortaplan

Häcken har hunnit spela fem matcher utanför Bravida Arena, och endast noterats för en seger – mot nykomlingen Göteborg. Tittar vi närmre på lagen de ställts mot på bortaplan, så kan vi konstatera att det är Brommapojkarna (förlust), Sirius (oavgjort), Göteborg (förlust), Trelleborg (vinst) och Malmö FF (förlust).

Vi drar helt enkelt slutsatsen att BK Häcken faktiskt är ett betydligt sämre fotbollslag utanför sin hemmaborg. Med två raka segrar i bagaget, så bör Östersund kunna utnyttja det faktum. Vi förväntar oss därför att hemmalaget sätter högsta fart direkt i matchinledningen och på så vis får matchbilden dit de vill – att få BK Häcken att falla tillbaka, och försvara sig.

Saman Ghoddos missar som bekant matchen på grund av att han anslutit till Irans landslag – och han har även högst troligt spelat sin sista match för Östersund. Det är givetvis ett tapp, men vi väljer att lita på Sema & Co i lördagens möte och väljer alltså Östersunds sida i den här matchen.

Den raka ettan synas hos spelbolaget NordicBet, till nästan dubbla degen! Stort lycka till vid rygg.

”oddsbonus”  RYGGA DITT SPEL HOS NORDICBET – FÅ 1000 KR I BONUS!

Spela på odds hos LeoVegas – sätt in 1000 kr få 3000 att spela för!

LeoVegas har uppgraderat sin sportbonus! Just nu får du en 200-procentig bonus, upp till 2000 kr på din första insättning hos Sportsbookien.
Lås upp din bonus här.

Speltips:

Speltips: 1
Odds: 1,95
Bolag: NordicBet (1000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll