speltips_skribent

Speltips Malta – Armenien 29/5: Spelvärde hittat!

Armenien, med en viss Henrikh Mkhitaryan i spetsen tar sig under tisdagen an Malta på neutral mark i Österrike – steget större än malteserna?

Twitter Facebook

Armenien tillhör inte direkt skaran de allra bästa fotbollsnationerna i Europa, men ska fortsatt anses vara bättre än nationer som Vitryssland, Litauen, San Marino, eller just Malta. Armenien är trots allt en fotbollstokig nation, och har dessutom en stor profil i Henrikh Mkhitaryan. Han är uttagen i truppen inför mötet mot Malta på tisdag, och förväntas finnas med från start när domaren blåser igång matchen.

Vi tänkte djupdyka lite mer i detta armenska landslag, som trots allt har ett flertal intressanta lirare. Gevorg Ghazaryan spelar till vardags i Marítimo, i den portugisiska högstaligan. Laget besegrade bland annat Sporting CP i den sista omgången av ligaspelet – Gevorg Ghazaryan startade matchen och avgjorde också mötet med sitt 2-1-mål i den 90:e matchminuten.

Tigran Barseghyan, till vardags i Makedonien, i Vardar Skopje, kommer även han att infinna sig från start på tisdagen. Anfallaren vann den interna skytteligan Vardar – laget slutade på en andra plats i den makedonska högstaligan.

I backlinjen hittar vi spelare som representerar klubbar i Armenien, men även Ryssland och Marseille i Frankrike. Det finns med andra ord lite godbitar att plocka fram i det armenska landslaget. De är givetvis långt ifrån att kunna utmana om en plats i EM, eller VM, men de är samtidigt – med en viss Mkhitaryan i laget – långt ifrån att infinna sig i den absoluta botten i fotbollseuropa.

Tillräckligt bra för att slå Malta

Maltas landslag tillhör som bekant skaran, de absolut sämsta fotbollsnationerna i världen. Det är faktum, och landslaget består i princip endast av inhemska spelare. Det finns alltså 2(!) utlandsproffs med i truppen – Myles Beerman och Luke Gambin.

Myles Beerman tillhör Rangers, men har under våren varit utlånad till Queen of the South. Laget spelar i Skottlands andraliga, och väl där har alltså Beerman endast fått chansen vid tre tillfällen. Luke Gambin har samtidigt spelat tolv matcher från start i League Two – och det säger ganska mycket om kvalitén i detta maltesiska landslag. Resterande lirare i landslaget spelar till vardags i den maltesiska ligan, och många av dem har alltså ett jobb vid sidan av fotbollen.

Malta har noterats för tre poäng i de två senaste kvalen de deltagit i, och när de väl alltså skett att de plockat poäng så har det varit mot motstånd som Litauen, på hemmaplan. Vi finner därför Armenien som stora favoriter i den här matchen, och på neutral mark ska de kunna besegra Malta med minst två baljor.

Vi synar därför Armenien (-1 handikapp) till mycket fina 2,10 x insatsen hos spelbolaget Interwetten!

”oddsbonus”  RYGGA DITT SPEL HOS INTERWETTEN – FÅ 1000 SEK I BONUS!

Betta hos BetHard – få 1000 kr i välkomstbonus!

BetHard erbjuder alla nya kunder i Sverige en 100-procentig välkomstbonus – upp till 1000 SEK!
Gå med BetHard här.

Speltips:

Speltips: 2 (-1 handikapp)
Odds: 2,10
Bolag: Interwetten (1000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming