speltips_skribent

Speltips Lyon – Nimes 19/10: Studsar tillbaka efter storförlusten?

PSG krossade förvisso Lyon med hela 5-0, precis strax före landslagsuppehållet. Nimes tillhör dock en helt annan kategori av motståndare.

Twitter Facebook

Ligue 1 är som bekant redan avgjort, men det finns fortsatt en andraplats att spela om i den här fotbollsligan, och det är just den platsen Lyon har siktet inställt på. De infinner sig i skrivande stund på en sjätteplats i tabellen, två poäng bakom Marseille på en tredjeplats, och fem poäng ifrån Lille, ett Lille som inlett säsongen överraskande bra.

Dagsformen ser någorlunda svajig ut i Lyon-lägret, och man har helt klart varit lite av en berg- och dalbana i inledningen på säsongen. Precis som vi nämner i ingressen föll man senast mot PSG med hela 5-0, det efter att Mbappe gjort fyra mål inom loppet av 13 minuter i den andra halvleken, men fram tills dess var Lyon med i matchen. Innan mötet mot PSG, noterades Lyon dock för sju poäng på tre omgångar.

Och förhoppningvis har landslagsuppehållet hjälp Lyon att lägga PSG-förlusten bakom sig. Har man gjort detta, ska man ha väldigt goda chanser till att återvända till vinnarspåret på fredag. Man infinner sig trots allt på hemmaplan, och tar sig an ett betydligt svagare motstånd.

Nimes agerar som bekant nykomling i år, och för att vara nykomling så har de skött sig bra inledningsvis. De har förvisso bara gått segrande ur två fighter i seriespelet, men de har samtidigt bara förlorat tre matcher. Det innebär att de nu infinner sig på en 14:e plats, och det får trots allt anses vara ett godkänt resultat. Dock väntar en av säsongens allra största utmaningar, när man nu kommer på besök till Parc Olympique Lyonnais. Och här tror vi Nimes får uppleva stora problem.

Odds från asianmarknaden

Nimes två enda segrar så här långt kom alltså i de två första omgångarna av Ligue 1. Då slog de bland annat Marseille med 3-1. De hämtade dessutom upp ett 2-0-underläge mot PSG, till 2-2 i den fjärde omgången, och även fastän man föll i slutändan, så var det fortsatt en imponerade bedrift.

Men sedan så har den goda formen avtagit något, och vi kan alltså konstatera att Nimes inte vunnit en fight, just sedan den andra omgången. Tre förluster och fyra oavgjorda resultat är ett faktum, och vi har en känsla av att Nimes kan komma att sjunka ner en aning här framöver, speciellt om de noteras för ett nederlag på fredag. Nykomlingar tenderar trots allt att inleda starkt, men ju längre in på säsongen man kommer blir det snabbt tydligt att det endast rörde sig om en tillfällighet.

Lyon ska därför bara gå segrande ur det här mötet, det är de tillräckligt bra för att göra – speciellt här på Parc Olympique Lyonnais. Relevant att lyfta fram är dessutom det faktum att Lyon, innan mötet mot PSG, besegrade Manchester City på Etihad Stadium. De toppar dessutom sin CL-grupp på fyra poäng! Därför ska man inte lägga allt för stor vikt på PSG-resultatet.

Vi testar därför Lyon (-1,25 asian handicap) till finfina 1,75 x insatsen hos Campobet!

 RYGGA DITT SPEL HOS CAMPOBET – FÅ 2100 KR I BONUS!

Dubbla 1000 kr till 2000 – hos 888sport

En 100-procentig välkomstbonus, upp till 1000 kr. Det får ni hos 888sport, via länken nedanför.
Skapa ett konto här.

Speltips:

Speltips: 1 (-1,25 asian handicap)
Odds: 1,75
Bolag: Campobet (2100 kr bonus)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming