speltips_skribent

Speltips Leganes – Atletico Madrid 3/11: Vi väljer sida!

Atletico Madrid kommer närmst från en komfortabel seger över Real Sociedad, får vi se ytterligare en sådan när de ställs mot Leganes på lördag?

Twitter Facebook

Atletico Madrid har möjligtvis inte gått att känna igen till etthundra procent den här säsongen. 4-0-förlusten mot Dortmund sticker onekligen ut, samtidigt som två, eller tre resultat i ligaspelet väckt en del frågetecken också. Men det tror vi inte direkt innebär att Atletico är ett sämre lagbygge i år, i våra ögon är de fortsatt favoriter till att vinna La Liga, ja före självaste Barcelona.

Jämför vi fjolårets trupp med dagens, så har Atletico onekligen ett bättre lag i år. Nyförvärven Lemar och Rodri är två mycket spännande lirare som bidrar med kvalité, och i sin tur bredd till den här truppen. Och det tror vi bara leder till att Atleticos poängskörd blir bättre och bättre, ju längre in på säsongen vi kommer.

Därför tror vi inte Dortmund-resultatet vittnar om någonting alls egentligen. Atletico Madrid har under Simeones tid i klubben, endast noterats för tre storförluster (med fler än tre mål), och sådant händer givetvis då och då, det är trots allt människor vi talar om. Istället tror vi man kommer stärkta efter en sådan pinsam instats, och som bekant studsade Atletico tillbaka direkt i mötet mot Sociedad för en vecka sedan.

Vi hittar Leganes, först på en 18:e plats i tabellen, alltså under nedflyttningsstrecket. Laget har redan hunnit med att förlora sex möten, tio omgångar in i seriespelet och kommer bevisligen att få det tufft i La Liga den här säsongen. De kommer dessutom närmst från en 2-0-förlust mot Levante, och därför har vi svårt att se att de ska räcka till i lördagens möte mot Atletico.

Fint spelvärde på bortalaget

Förvisso så har Atletico Madrid i år endast lyckats vinna en match på resande fot i ligaspelet. Då har de alltså hunnit spela fem bortamatcher, och det kan givetvis vara en aning oroande statistik. Men då är det även relevant att titta närmre på vilket motstånd Atletico faktiskt ställts mot på bortaplan. Valencia, Celta Vigo, Real Madrid och Villarreal, det är inte direkt några enkla matcher.

Leganes tillhör onekligen en annan kategori av motstånd, och därför tror vi Atletico pallar trycket, och i sin tur besegrar Leganes. Det kommer inte att bli en enkel fight, Leganes har trots allt bara noterats för ett nederlag på hemmaplan, men att Atletico står där som segrar efter 90, är vi helt övertygade om.

Nu är det så att Unibets oddssättning på 1X2-marknaden är oerhörd intressant. Den ser ut som följande i nuläget; 6,00 – 3,35 – 1,75 – ett väldigt fint odds på bortalaget, helt klart! Det utnyttjar vi!

Vårt speltips blir alltså den raka tvåan, till finfina 1,75 x insatsen hos Unibet! 0-1/2? Stort lycka till vid rygg.

 RYGGA DITT SPEL HOS UNIBET – FÅ 1000 KR I BONUS!

Gå med Interwetten – hämta 1000 kr i bonus

Har du ännu inte ett konto hos Interwetten? Då väntar en 100-procentig välkomstbonus på dig.
Skapa ditt konto här.

Speltips:

Speltips: 2
Odds: 1,75
Bolag: Unibet (1000 kr bonus)
Spelstopp: 13:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming