speltips_skribent

Speltips FK Liepaja – BK Häcken 12/7: Europa League-kval i fokus!

Lettiska FK Liepaja och BK Häcken gör upp i Europa League-kvalets första runda – svenskarna steget större?

Twitter Facebook

De flesta förstår säkerligen direkt att den lettiska ligan inte direkt tillhör en av de bästa i Europa – snarare tvärtom. Lettlands inhemska liga är alltså lägre rankad än ligor som den moldaviska, norska, albanska, isländska och bland annat den makedonska. Det säger i princip allting om Häckens motståndare på torsdagen.

Det skiljer hela 19 placeringar mellan Allsvenskan och Virsliga (Lettlands högsta liga) i UEFA:s lista över de starkaste ligorna i Europa. Då är det samtidigt värt att lyfta fram det faktum att FK Liepaja löste en Europa-plats i den allra sista omgången i ligaspelet – under fjolårets säsong. Steget upp till kvalspel i Europa League – och i sin tur Allsvenskan – bör därför vara stort.

Tittar vi tillbaka på deras tidigare försök i kvalen, så kan vi konstatera att laget allt som oftast får lämna kvalspelet, redan i den första rundan. I fjol lyckades man förvisso ta sig vidare till den andra rundan, men väl där framme, åkte man ut mot Suduva från Litauen. Några år tidigare förlorade man mot Legia Warszawa med hela 5-1.

FK Liepaja tillhör därför skaran de allra sämsta fotbollslagen i det stundande kvalet. Det är med andra ord en fin lottning för BK Häcken, och självfallet är den svenska klubben också stora favoriter till att avancera vidare från runda 1 – allt annat vore ett stort misslyckande för Göteborgsklubben.

Vi synar 1X2-tecknet

BK Häcken fick en strålande start i comebacken mot Sundsvall för ett par dagar sedan. Som bekant så har det varit ett uppehåll i Allsvenskan – och Häcken visade direkt att de är att räkna med. Sundsvall besegrades med hela 3-0, och det tror vi är ett viktigt resultat att ha med sig inför ett Europa League-kval. Man reser dessutom inte allt för långt, utan det rör sig endast om ett kortare flyg till Lettland på onsdagen. Sedan tränar man på onsdagkväll i Lettland, för att sedan ta sig an FK Liepaja på torsdagen.

Formen är med andra ord, och laget sprudlar högst troligt av självförtroende inför torsdagens kamp. Häcken är dessutom ett lag som bör trivas ute i Europa, sett till taktik samt lagbygge. De har trots allt en internationell touch, när det kommer till att spela fotboll.

Nu är det så att Häcken redan spelar igen på söndagen. Det är dessutom en tuff fight, eftersom att man ställs mot Norrköping på bortaplan. Men vi är också därför inne på att Häcken vill göra en kort historia av det här dubbelmötet. Därför kommer de högst troligt att prioritera ett bra resultat på torsdag, för att sedan bara spela av matchen på hemmaplan. På så vis kan de fokusera på Allsvenskan framöver.

Vi väljer därför att syna den raka tvåan här, till fina 1,90 x smeten hos spelbolaget CasiniaBet!

”oddsbonus”  RYGGA DITT SPEL HOS CASINIABET – FÅ 2100 KR I BONUS!

Spela hos Malina Sports under VM – få 2100 kr i bonus!

Nyetablerade Malina Sports erbjuder nya kunder i Sverige en av marknadens allra bästa oddsbonusar! En 100-procentig välkomstbonus, upp till 2100 kr!
Hämta din bonus här.

Speltips:

Speltips: 2
Odds: 1,90
Bolag: CasiniaBet (2100 kr bonus)
Spelstopp: 18:05
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll