speltips_skribent

Speltips FC Astana – FK Sutjeska Niksic 11/7: Klasskillnad?

FC Astana har haft fina framgångar ute i Europa under de senaste åren. Därför kliver de också ut som stora favoriter i CL-kvalets första runda.

Twitter Facebook

De må spela sin ligafotboll i Kazakstan, men FC Astana är trots detta ett gäng som under de två, tre senaste åren spelat ute i både Champions League, samt Europa League. Under fjolårets säsong gick man dessutom vidare från gruppspelet i EL, från en grupp som bestod av klubbar som Villarreal, Slavia Prag och Maccabi Tel Aviv.

För tre år sedan lyckades dessutom Astana med bedriften att undvika förlust i fyra av sex gruppspelsmatcher i Champions League-gruppspelet. Man fick alltså med sig ett oavgjort resultat mot samtliga motståndare i den gruppen, Atletico Madrid, Galatasaray och Benfica.

Därför är FC Astana ett lag att räkna med i det stundande CL-kvalet, och när man på onsdagen ställs mot montenegrinska Sutjeska Niksic så räknar vi med att den kazakstanska klubben segrar. Det finns ett flertal faktorer som talar för ett sådant scenario.

FC Astana är trots allt mitt inne i en säsong och har under de senaste veckorna kontinuerligt spelat ligamatcher. De placerar sig även på en första i tabellen, och är alltså fortsatt obesegrade på hemmaplan den här säsongen. De har gått segrande ur åtta av nio fighter här på Astana Arena.

Handikappmarknaden, ett bra val

Sutjeska Niksic spelar som sagt till vardags i Montenegro, och ligan har alltså haft uppehåll sedan i maj månad. Det innebär att laget inte spelat en enda tävlingsmatch sedan två månader tillbaka, och då ställs man dessutom mot ett betydligt bättre fotbollslag på onsdagen. Det finns därför inga som helst anledningar till att tro på att Sutjeska Niksic besegrar Astana i den här matchen.

Relevant att lyfta fram är dessutom det faktum att Sutjeska Niksic aldrig tagit sig vidare från en runda i de olika kvalen, alltså aldrig segrat över två matcher – varken i Champions League-kvalet, eller Europa League-kvalet. Astana skördar samtidigt framgångar ute i Europa – och det är helt klart en betydande faktor för utfallet i det här mötet.

Astana är som vi tidigare lyfte fram ett väldigt starkt hemmalag. Det har onekligen bekräftats i tidigare upplagor av Europa League, samt Champions League. Och laget har alltså fortsatt gå starkt på Astana Arena, även den här säsongen. De snittar nästintill tre mål framåt per spelad hemmatch – och därför synar vi handikappmarknaden i onsdagens möte.

Astana (-1 handikapp) är dagens bästa speltips, och synas hos spelbolaget Interwetten – till fina 1,95 x insatsen! Stort lycka till vid rygg.

”oddsbonus”  RYGGA DITT SPEL HOS INTERWETTEN – FÅ 1500 SEK I BONUS!

Gå med 888sport – och nyttja deras VM-bonus!

Spelbolaget 888sport erbjuder alla nya kunder en 200-procentig spelbonus under VM + 200 kr i form av ett free bet!
Gå med 888sport här.

Speltips:

Speltips: 1 (-1 handikapp)
Odds: 1,95
Bolag: Interwetten (1500 kr bonus)
Spelstopp: 16:00
TV: TV-tablå
Stream: Live Streaming