speltips_skribent

Speltips Egypten – Colombia 1/6: Vi väljer sida!

Vi imponeras starkt av Colombias landslag, som onekligen har en grym trupp. Egypten saknar samtidigt Salah – och det faktum tror vi påverkar laget mycket!

Twitter Facebook

Colombia avslutade det sydamerikanska kvalet någorlunda svagt, men löste trots det faktum en plats i VM. Och det tycker vi säger väldigt mycket om Colombia, som efter att ha inlett kvalspelet starkt, onekligen hade utrymme till att tappa en del poäng på slutet. Vi drar därför inte allt för stora slutsatser från den avslutningen, utan fokuserar mer på det positiva kring detta colombianska landslag.

De har ett oerhört starkt lag på pappret, med spelare som James, Cuadrado, Falcao, Sanchez (Tottenham) och bland annat Ospina i mål, blir man onekligen farliga i detta världsmästerskapet. Vi förväntar oss minst att de går vidare från gruppspelet, men är övertygade om att de även kan gå längre.

Colombia lottades in i Grupp H, tillsammans med Polen, Japan och Senegal – och vi anser faktiskt Colombia vara det bästa landslaget i det här gruppspelet. Polen är en utmanare, men det sydamerikanska landslaget bör faktiskt vinna den här gruppen. De har ett flertal stora spelare som kan agera matchavgörande, och det tror vi blir avgörandet för utfallet i den gruppen.

Hur har då Colombia sett ut i de senaste träningslandskamperna? De ställdes mot bland annat Frankrike i mars månad, och besegrade också fransoserna med 3-2 – efter mål av Muriel, Falcao och Juan Quintero (Porto). Givetvis är det svårt att dra slutsatser från en träningslandskamp, men att de besegrade ett starkt franskt landslag, säger trots allt någonting om detta Colombia. Det finns onekligen potential i detta laget.

Utan Salah – inget hopp!

Det är ingen direkt nyhet att Salah blir helt avgörande för detta Egypten i Ryssland. Han är möjligtvis den tredje bästa fotbollsspelaren på planeten jorden idag. Och en sådan spelare är givetvis alltid oerhört viktig för ett lag. Han är den spelaren som kan göra skillnad i en match, och utan honom är Egypten onekligen ett par snäpp sämre.

Tittar vi på Egyptens senaste träningsmatcher, så kan vi konstatera att de endast plockat ett poäng på de tre senaste mötena. I den senaste landskampen – för cirka en vecka sedan – ställdes man mot Kuwait, och fick alltså endast med sig ett 1-1-resultat. Innan dess förlust mot både Grekland och Portugal. På fredag tror vi även Colombia blir steget för stora.

Fredagens möte går av stapeln på neutral mark, på Stadio Atalanta, i Bergamo. Ingen hemmaplansfördel för någon nation med andra ord – och vi hämtar vårt speltips från asianmarknaden!

Colombia (-1 asian handicap) känns mycket på förhand, då vi är helt övertygade om att Colombia besegrar Egypten på fredag! Spelet finns till det fina oddset, 1,97x hos spelbolaget Unibet!

”oddsbonus”  RYGGA DITT SPEL HOS UNIBET – FÅ 1000 KR I BONUS!

Sveriges bästa välkomstbonus: 3000 kr

Speljätten ComeOn bjuder alla nya kunder på en 100-procentig välkomstbonus – upp till 3000 kr! Sveriges mest lönsamma sportbonus!
Gå med ComeOn här.

Speltips:

Speltips: 2 (-1,0 asian handicap)
Odds: 1,97
Bolag: Unibet (1000 kr bonus)
Spelstopp: 21:15
TV: TV-tablå