speltips_skribent

Speltips 6/2 Bourg-en-Bresse – Marseille: Befogad favorit!

Marseille går som tåget i ligaspelet och är också den nya ligatvåan i Ligue 1 – före bland annat Monaco och Lyon. Skördar man framgång i den franska cupen också?

Twitter Facebook

comeon-oddsbonus

Snabblänkar: Oddsbonusar | Casinobonusar

Marseille är utan tvekan årets stora utropstecken i Frankrike. Fjolårets säsong var onekligen ett uppvärmningsår efter en längre tid av misslyckade resultat. Då noterades man för en femte plats i tabellen, men var samtidigt aldrig nära, ens en tredje plats.

Årets resultat är med andra ord ett stort steg i rätt riktning, och Marseille ser onekligen ut att vara tillbaka i det absoluta finrummet. I helgen stänkte man dit sex baljor mot jumbon Metz, och tog sig i sin tur förbi Lyon i tabellen. Det innebär att man enbart har PSG ovanför sig i nuläget, ett scenario inte många kunde förutspå inför säsongen.

Formen ser dessutom mycket god ut, och vi kan konstatera att Marseille enbart noterats för ett nederlag (Lyon borta) sedan den 10 september(!). Man har samtidigt plockat 16 poäng på de sex senaste omgångarna i Ligue 1, och alltså enbart noterats för ett poängtapp – ett oavgjort resultat mot Monaco på bortaplan. I den franska cupen har man hunnit med att spela två matcher. Båda mötena vann man komfortabelt, utan att släppa in ett mål – och vi är inne på ett liknande scenario när Marseille kommer på besök till Bourg-en-Bresse.

Bourg-en-Bresse spelar till vardags i Ligue 2, och har dessutom lämnat mycket att önska under det här spelåret. Man infinner sig efter 24 spelade omgångar på en nedflyttningsplats, och har samtidigt noterats för fyra förluster på de fem senaste omgångarna. Fem poäng upp till säker mark är verklighet för deras del – och mycket tyder i nuläget på att man får lira i tredjedivisionen nästa säsong. Klasskillnad?

Steget större – på alla plan

I och med urtåget ur den franska ligacupen, så har Marseille högst troligt siktet inställt på att vinna den franska cupen. Vi förmodar att Marseille vill vinna titlar, och baserat på tidigare startelvor i cupspelet, så kan vi utgå från att man ställer upp med ett starkt lag på tisdagen. Det återstår trots allt två matcher till en final, och vi har onekligen svårt att se att Marseille ska tillåta ett misslyckande i cupspelet vid den här tidpunkten.

Vi fick dessutom bevittna ett Marseille som kraftigt slappnade av efter sitt 6-1-mål, i den senaste ligaomgången. Det öppnade onekligen upp för Metz, som också noterades för ytterligare två baljor i det mötet. Det tror vi är en indikation på att man redan hade tankarna på annat håll – tisdagens cupmatch. Rudi Garcia bytte dessutom ut bland annat Thauvin och Sansone – som vi förmodar kommer att få speltid i mötet mot Bourg-en-Bresse på tisdagen.

Vi har onekligen svårt att se att Marseille ska kunna sjabbla bort den här möjligheten. Man ställs trots allt mot ett bottenlag från Ligue 2. Och ska därför bara ta sig vidare från det här mötet. Offensiven har sett oerhört fin ut i Marseille-lägret, och man har på de sex senaste matcherna noterats för 18 baljor.

Vi testar därför en slant på Marseille (-1,5 asian handicap) till exakt dubbla degen! Oddset, hittar ni hos 10Bet.

”oddsbonus”  Rygga ditt spel hos 10Bet – få 1000kr i bonus!

Uppåt mot 1000 kr i riskfritt spel – hos Betsson

Få hela insatsen tillbaka vid en eventuell förlust på ditt första spel hos Betsson, uppåt mot 1000 kr.
Hämta ditt riskfria spel här.

Speltips:

Speltips: 2 (-1,5 asian handicap)
Odds: 2,00
Bolag: 10Bet (1000kr bonus)
Spelstopp: 18:30
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll