speltips_skribent

Speltips 6/1 Atletico Madrid – Getafe: Komfortabel trepoängare?

Atletico Madrid är onekligen stärkta i och med Costas återkomst till klubben. Bidrar spanjoren till en seger på lördagen?

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Casinobonusar

Bortsett från förlusten mot Espanyol den 22 december, har Atletico Madrid sett lovande ut under de senaste veckorna. Efter dem usla resultaten mot Qarabag i CL, men även dem något slarviga poängtappen i ligaspelet i början på säsongen, var man onekligen på väg tillbaka till storformen igen inför julen. Dock blev nog de flesta överraskade när Espanyol stänkte dit ledningsbaljan i den 88:e matchminuten, och besegrade Atletico Madrid, vilket också var den senaste ligaomgången i La Liga.

Andra platsen är dock fortsatt ett faktum för Madrid-laget och vi tror heller inte det nederlaget påverkar de allt för mycket. Det är trots allt ett nytt år nu, och det faktum att Diego Costa är tillbaka i klubben, lär stärka dem ofantligt mycket under våren. Han bidrar givetvis med mycket kvalité, och nu kan han dessutom avlösa Griezmann en aning, fransmannen som onekligen haft mycket press på sig i inledningen på säsongen.

Atletico Madrid är fortsatt obesegrade här på hemmaplan, med resultatraden; 4-3-0. De tre poängtappen är befogade trots allt, då de kommit mot Barcelona, Real Madrid och Villarreal. Det är snarare så att det är imponerande att man fortsatt är obesegrade här, även fastän Messi, Ronaldo och grabbarna varit på besök. Det bekräftar onekligen Atletico Madrids styrka, då man fortsätter att vara oerhört svåra att få hål på.

Nykomlingen Getafe har hittills stått för en mycket bra säsong. Vi hittar de på en fin åttonde plats i tabellen, och en stor anledning till detta är det fina försvarsspelet man visat upp. Faktum är att Getafe enbart släppt in två mål fler än självaste Real Madrid, vilket innebär att det enbart är Barcelona, Atletico Madrid, Real Madrid, och något överraskande Leganes som släppt in färre mål än dem.

Steget större på hemmaplan

Nu är det dock så att Atletico Madrid infinner sig på hemmaplan, förvisso handlar det om samma stad för Getafes del också, men här bör klasskillnaden skina genom. Faktum är att Getafe enbart lyckats vinna en av nio matcher på bortaplan under den här säsongen, i jämförelse med de fem vinsterna man har på hemmaplan, blir det ganska tydligt var man presterar som allra bäst.

Vi nämnde tidigare att Diego Costa gjort comeback i klubben. Han debuterade dock redan i cupfighten mot Lleida Esportiu i onsdags, och behövde enbart fem minuter på sig till att göra mål. Huruvida han start på lördagen är svårt att svara på. Han har trots allt inte spelat en fotbollsmatch (bortsett från cupmötet Lleida Esportiu) sedan ett halvår tillbaka. Vi kan dock förvänta oss minst ett inhopp.

Vi är som sagt inne på att Atletico Madrid kommer att vara steget större här. Det finns ofantligt mycket mer kvalité i laget, och man får dessutom inleda det nya året genom att vara ligatvåa. Därför lär det inte saknas motivation under våren, man har trots allt fortsatt Real Madrid bakom sig i tabellen.

Vi testar därför en slant på Atletico Madrid (-1 handikapp) till fina 2,20 x slanten! Betfair är platsen.

Rygga ditt spel hos Betfair – få 1000kr i bonus!  ”betting-link”

Boostad oddsbonus hos Betsafe: 2000kr

Betsafe bjuder alla nya kunder på en förhöjd oddsbonus. Istället för 1000kr, får nya kunder nu hela 2000kr i välkomstbonus.
Gå med Betsafe.

Speltips:

Speltips: 1 (-1 handikapp)
Odds: 2,20
Bolag: Betfair (1000kr bonus)
Spelstopp: 13:00
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll