speltips_skribent

Speltips 26/1: Athletic Bilbao – Eibar: Vi väljer sida!

Speltips och odds tips inför fredagens fight mellan Athletic Bilbao och Eibar hittar ni hos oss på Tipsmedoss.com. Välkomna in.

Twitter Facebook

comeon-oddsbonus

Snabblänkar: Oddsbonusar | Casinobonusar

Klassiska Athletic Bilbao inledde säsongen oerhört svagt i år och hade enbart noterats för tre segrar efter fjorton spelade omgångar i La Liga. Man befann sig onekligen nära nedflyttningsstrecket, och det började givetvis talas om huruvida de riskerade att åka ur den högstaligan, eller inte. En intressant notis är det faktum att Bilbao, tillsammans med Real Madrid och Barcelona aldrig åkt ur La Liga.

Dock var det egentligen aldrig någon fara, och som de flesta räknat med, har Bilbao sakta men säkert börjat hitta tillbaka till sitt ursprungliga skick. Den baskiska fotbollsklubben infinner sig – inför omgång 21 – på en tolfte plats i tabellen, och det skiljer samtidigt enbart två poäng mellan dem, och sjunde placerade Getafe.

Formen ser som sagt helt okej ut, åtminstone sett till vad man presterat under november månad och framåt. Man är fortsatt obesegrade i La Liga sedan mötet mot Celta Vigo, den 5 november 2017. Sedan dess har man hunnit med att spela nio matcher i ligaspelet. Tre av de nio mötena har man gått segrandes ur, vilket i sin tur innebär att man spelat väldigt mycket oavgjort. Dock är det fortsatt ett helt okej facit, med tanke på att man stött på lag som Villarreal, Real Madrid och bland annat ett urstarkt hemmalag i Getafe, i den senaste omgången.

Bortsett från mötet mot Atletico Madrid för snart två veckor sedan, är Eibar obesegrade sedan i början på november. Tillskillnad från Bilbao, har Eibar sett till att vinna fotbollsmatcher, och mer exakt har de lyckats vinna sex av sina nio senaste matcher i ligaspelet. Man följde dock upp förlusten mot Atletico Madrid med ett oavgjort resultat mot tabelljumbon Malaga på hemmaplan – och det tror vi kan förstöra rytmen i Eibar-lägret en aning.

Vi tror på Athletic Bilbao

Athletic Bilbao har onekligen haft problem med målskyttet i år. Defensiven har dock fungerat alldeles utmärkt – speciellt under den senaste perioden. Faktum är att det enbart är Barcelona och Atletico Madrid som släppt in färre mål än Bilbao på hemmaplan i år. Hemmalaget har enbart släppt in ynka fem mål på San Mames, och samtidigt hållit nollan i tre raka matcher – mot bland annat Real Madrid.

Målskyttet har också – under den senaste perioden – sett ofantligt mycket bättre ut. Athletic Bilbao har gjort två mål, i fyra av sina sex senaste matcher i ligaspelet. På fredagen intar man dessutom San Mames, efter att ha spelat två raka bortamatcher. Det faktum, tror vi triggar igång spelarna ett extra snäpp.

Det faktum att Eibar fina svit är bruten, och att man enbart noterades för ett poäng mot Malaga, tror vi blir avgörande under fredagen. Hemmaplansfördelen väger dessutom onekligen tungt här. Eibar har trots allt förlorat fem av nio spelade matcher på resande fot – och samtidigt släppt in mer än två mål i snitt/match.

Vi testar därför en slant på den raka ettan här, till fina 1,83 x slanten. 888sport är platsen.

”oddsbonus”  Rygga ditt spel hos 888sport – få 1000kr i bonus!

Coolbet ger nya kunder 1000kr i välkomstbonus

Magiskt utbud, höga odds och en användarvänlig layout. Det får du hos Coolbet!
Hämta din bonus här.

Speltips:

Speltips: 1
Odds: 1,83
Bolag: 888sport (1000kr bonus)
Spelstopp: 21:00
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll