speltips_skribent

Speltips 23/5 Östersunds FK – IK Sirius: Vinner igen?

Östersunds FK noterades för en efterlängtad seger i den senaste omgången – fortsätter segertåget på onsdag?

Twitter Facebook

Östersunds FK har onekligen varit den stora snackisen i inledningen på säsongen i Allsvenskan. Tillsammans med Malmö och AIK så tippades Östersund att kunna utmana i toppen av den Allsvenska-tabellen, men resultaten har bevisligen uteblivit – fram tills i de två senaste omgångarna?

Östersund fick som bekant med sig ett 1-1-resultat från Friends Arena för cirka en vecka sedan, och följde upp det resultaten genom att besegra ett hemmastarkt Sundsvall med 3-2 på Idrottsparken. Det är onekligen två resultat som indikerar på att formdippen möjligtvis är över, och på onsdag har Östersund en gyllene chans till att noteras för sin andra raka seger.

Under fjolårets säsong så var Östersund i princip omöjliga att besegra på Jämtkraft Arena. Endast ett lag lyckades med bedriften, AIK. I år, så har Östersund alltså förlorat tre av fyra matcher på hemmaplan, men vi har en känsla av att det möjligtvis kan vända framöver. Man bjuds åtminstone på ett drömmotstånd på onsdag, i Sirius – ett lag som redan är väg ut ur Allsvenskan.

Sirius placerar sig näst sist i tabellen och har inte vunnit ett möte sedan i den andra omgången. Vi kan alltså konstatera att Sirius endast noterats för två poäng på de sju senaste matcherna i Allsvenskan – ett oavgjort resultat mot Häcken i den tredje omgången samt samma utfall senast mot Trelleborg på Studenternas. Ett mycket svagt facit.

Tre mål senast – nya baljor på onsdag?

Östersund hamnade i målprotokollet vid tre tillfällen i mötet mot Sundsvall senast. Aiesh och Ghoddos hängde dit varsin balja i den fighten – och det tror vi är en viktig detalj inför framtida möten. Nu återstår det dessutom endast två omgångar att spela för innan uppehållet träder in, och Östersund kommer att göra allt för att avsluta vårterminen på bästa möjliga vis. Det kan trots allt vara helt avgörande för hur laget presterar efter uppehållet.

Vi tror på en rejäl uppryckning från Östersunds sida i dessa två avslutande matcher. Man spelar trots allt mot ett av seriens allra sämsta fotbollslag på onsdag, och det är onekligen så att detta är en perfekt möjlighet till att få in ett positivare harmoni i truppen. Den här matchen ska man bara vinna.

Sirius får förvisso tillbaka Arvidsson, Eiswohld och Björnström från skador och avstängning. Men fortsatt är skadelistan lång, och man noterades för ytterligare en skada när Björkström var tvungen att kliva av i matchen mot Trelleborg senast. Sedan tidigare är även Abdul Razak och Sam Lundholm skadade. Daniel Jarl, Elias Andersson och Karvan Ahmadi är långtidsskadade.

Vi har svårt att se att Sirius ska kunna plocka poäng på Jämtkraft Arena, speciellt nu när Östersunds FK lyckats med bedriften att bygga upp någon typ av positivare trend. Därför testar vi också ett spel från asianmarknaden. Östersund (-1,5 asian handicap) synas till fina 2,15 x smeten hos Sportsbookien, Interwetten!

”oddsbonus”  RYGGA DITT SPEL HOS INTERWETTEN – FÅ 1000 SEK I BONUS!

Betta hos BetHard – få 1000 kr i välkomstbonus!

BetHard erbjuder alla nya kunder i Sverige en 100-procentig välkomstbonus – upp till 1000 SEK!
Gå med BetHard här.

Speltips:

Speltips: 1 (-1,5 asian handicap)
Odds: 2,15
Bolag: Interwetten (1000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll