speltips_skribent

Speltips 23/5 BK Häcken – AIK Solna: Oddset måste testas!

AIK stod för en riktig skalp när de i den senaste omgången besegrade ligaettan Hammarby med 1-0 på Tele2 Arena – fortsätter den goda trenden på onsdagen?

Twitter Facebook

AIK är fortsatt efter tio spelade matcher i Allsvenskan obesegrade, och kommer alltså närmst från en seger över Hammarby på Tele2 Arena. Och det är onekligen så att försvarsspelet, är den lagdelen som i nuläget imponerar allra mest i AIK-lägret.

Rikard Norling har bevisligen vässat till försvarsspelet ytterligare i år. Vi fick redan under fjolårets säsong se prov på ett strukturerat samt mycket väl fungerande försvarsspel. AIK släppte som bekant in minst mål under fjolårets säsong, och i år, så är siffran – efter tio omgångar – ännu mer imponerande. De har endast släppt in ynka fem mål så här långt.

Hammarby har trots allt gjort överlägset flest mål i Allsvenskan 2018, men trots detta lyckades alltså AIK neutralisera Hammarbys offensiv i Stockholmsderbyt. AIK nollade motståndet, och vann i sin tur mötet med solida 1-0. Det är inget annat än en bekräftelse på att Rikard Norling sköter spakarna på ett mycket effektivt vis.

Det är med andra ord, med ett stort självförtroende som AIK intar Bravida Arena på onsdagskvällen. Det är dock ytterligare en stor uppgift Stockholmsklubben har framför sig. Hammarby är som sagt avklarade, men BK Häcken är inte direkt ofarliga i offensiv väg. De besegrade trots allt Elfsborg med hela 5-0 i sin senaste hemmamatch.

Odds från dnb-marknaden

BK Häcken kommer närmst från en förlust mot Malmö FF, och givetvis är det svårt att dra slutsatser från det mötet med tanke på att Malmö trots allt har mycket kvalité i truppen. De har haft en ordentlig dipp, men det är inget snack om saken om att Malmö fortsatt har seriens bästa trupp. Innan dess så har Häcken sett bra ut, de besegrade som sagt Elfsborg med 5-0 och innan dess slog man Trelleborg med 3-0.

Och givetvis så finns det mycket kvalité i den här Göteborgsklubben, det är ingen direkt hemlighet. Men på onsdagen väntar en av årets allra största utmaningar, när man ställs mot seriens allra bästa försvar. Och vi är inte övertygade om att Häcken hittar rätt lösningar i det här mötet.

AIK är ett lag som spelar med ett stort tålamod, och känslan säger därför att initiativet kommer att ligga hos Häcken. Får de inte hål på AIK under första timmen, så tror vi möjligtvis Häcken kan bli en aning naiva, och i sin tur gå för segern utan att riktigt tänka på att AIK har en offensiv med mycket hög kvalité. Det tror vi kan straffa BK Häcken på onsdag.

Vi blir dessutom väldigt överraskade av oddssättningen, och det är onekligen så att spelvärdet ligger på bortalaget. AIK-segern betalar mer än tre gånger pengarna, och det tänker vi utnyttja. Därför synar vi AIK (dnb) – insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat – till grymma 2,16 x insatsen hos spelbolaget 888sport!

”oddsbonus”  RYGGA DITT SPEL HOS 888SPORT – FÅ 1000 KR I BONUS!

Sveriges bästa välkomstbonus: 3000 kr

Speljätten ComeOn bjuder alla nya kunder på en 100-procentig välkomstbonus – upp till 3000 kr! Sveriges mest lönsamma sportbonus!
Gå med ComeOn här.

Speltips:

Speltips: 2 dnb
Odds: 2,16
Bolag: 888sport (1000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll