speltips_skribent

Speltips 21/2 Leganes – Real Madrid: Vi dubblar degen!

Leganes slog som bekant ut Real Madrid från Copa del Rey för ett par veckor sedan. Är det en aspekt som kan påverka utfallet i onsdagens ligafight?

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Casinobonusar

Real Madrid deltog som bekant i VM för klubblag i december månad. Under samma period var man schemalagda för spel mot Leganes i ligaspelet – en match som alltså istället spelas på onsdag, 21/2. Hängmatch är vad det är – och Real Madrid kan vid seger gå om Valencia i tabellen. En morot? Det tror vi.

Real Madrid har under säsongens gång haft stora problem, och en fjärde plats är onekligen ett kvitto på det. Många har spekulerat kring att mättnaden är huvudorsaken till de svaga resultaten, och andra påstår att truppen inte är tillräckligt bred. Men när allvaret väl var framme i förra veckan, besegrade Real Madrid PSG med 3-1 på Santiago Bernabeu, och de vita marängarna har nu skaffat sig ett fint utgångsläge inför returen i Paris. CL är också prio ett i nuläget med tanke på att Barcelona infinner sig 17 poäng före i tabellen, och det bidrar givetvis till ett mer avslappnat Real Madrid när det väl vankas ligamatcher.

Det har varit oerhört tydligt i Madrid-lägret att inte alla spelare gör sitt yttersta på planen, åtminstone inte sett till 90 minuter. I mötet mot Real Betis i helgen, släppte man in hela tre mål och Real Madrid såg oerhört nonchalanta ut i många perioder under matchen. Faktum är att Real Madrid inte lyckats hålla nollan intakt i ligaspelet sedan i början på december. Det innebär att man nu släppt in, minst ett mål i åtta raka matcher. I fem av de åtta matcherna har man släppt in två, eller fler mål.

Siffrorna talar sitt tydliga språk och är onekligen en indikation på att Real Madrid gett upp ligaspelet. Försvarsspelet är egentligen betydligt bättre än vad siffrorna poängterar, men i dagsläget, och mer exakt i ligaspelet är dessvärre fokus inte alltid på rätt plats.

Öppnar upp för Leganes?

Leganes har varit en av Spaniens stora höjdpunkter i årets upplaga av La Liga. De inledde säsongen oerhört starkt. Avslutningen inför juluppehållet var dock betydligt sämre, men man räddade upp det genom att inleda 2018 starkt. Dock har man fallit tillbaka igen, och det är heller inte allt för överraskande med tanke hur liten föreningen är, och det faktum att det enbart är deras andra år i den högsta ligan. Det tar onekligen tid att etablera sig bland de främsta i Spanien, och man är åtminstone på väg att göra detta nu.

Som vi nämnde i ingressen, slog Leganes ut Real Madrid ur den spanska cupen för cirka en månad sedan. Det gjorde man dessutom efter en mycket imponerande vändning på Santiago Bernabeu. Som bekant vann Real Madrid det första mötet på bortaplan med 0-1. Och när de vita marängarna intog sin hemmaborg i den avgörande matchen var det inte många som ens kunde föreställa sig att Leganes skulle ge det ett försök. Dock blev avancemanget ett faktum efter att Leganes vunnit med 1-2 – och det är onekligen en intressant aspekt inför onsdagens fight.

Vi är inne på att Leganes kan streta emot ett något opassionerat Real-kollektiv, och i sin tur noteras för åtminstone en balja här. Leganes har förvisso gått mållösa från tre raka ligamatcher, men det faktum att Real Madrid kommer på besök, lär trigga igång spelarna ordentligt. Det är trots allt en av säsongens allra största höjdpunkter för klubben.

Vi testar därför en slant på; BLGM – Ja, till mycket fina 2,00 x insatsen! Bethard är platsen. Stort lycka till vid rygg!

”oddsbonus”  Rygga ditt spel hos BetHard – få 1250 kr i bonus!

Nyetablerad Sportsbook ger 1000 kr i välkomstbonus!

Snygg layout, stort utbud och höga odds – 888sport bjuder alla nya kunder på 1000 kr i välkomstbonus!
Hämta din bonus här.

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 2,00
Bolag: BetHard (1250 kr bonus)
Spelstopp: 18:45
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll