speltips_skribent

Speltips 20/1 Espanyol – Sevilla: Måstematch för Sevilla

Sevilla kommer närmst från en tung seger mot Atletico Madrid på bortaplan – kan man följa upp den prestationen med ännu en seger på lördagen?

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Sevilla har under de senaste veckorna kraftigt underpresterat. Förvisso seger mot Atletico Madrid senast, men tittar vi närmre på perioden inför det mötet, kan vi konstatera att man är uppe i fem raka poängtapp i ligaspelet – fyra av de fem är dessutom förluster.

Den nya tränaren Montella jagar under lördagen sin allra första trepoängare i ligaspelet. Han har misslyckats i två raka försök, i Sevilla-derbyt mot Real Betis, då Sevilla noterades för en 5-3 förlust på hemmaplan, och senast förlust mot Deportivo Alaves 1-0. Tre poäng i mötet mot Espanyol är därför av högsta prioritet, men det kommer att minst sagt bli knepigt.

Sevilla har en urusel poängskörd på resande fot, man är i princip två olika fotbollslag beroende på var man spelar. Sevilla har spelat tio matcher på bortaplan den här säsongen – av de tio har man förlorat sju stycken. Och det är en trend man behöver jobba bort snabbt, man är beroende av fler poäng än de som spelas hem på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Annars riskerar man att missa Europa-spel nästa säsong.

Espanyol gör långt ifrån sin bästa säsong i La Liga, men samtidigt också långt ifrån sin sämsta. De är någorlunda mediokra den här säsongen, och infinner sig på en fjortonde plats i tabellen. Det är dock oerhört jämnt vid mittenstrecket, och en seger eller en förlust kan innebära stora förändringar i tabelläget.

Målsnål tillställning?

Espanyol har undvikit förlust vid sju av tio tillfällen här på RCDE Stadium, och det gör man genom att vara oerhört kompakta här på hemmaplan. En konsekvens av det hela är det faktum att Espanyol enbart släppt in sju mål i ligaspelet på hemmaplan – en väldigt fin siffra och ett bevis på att man gör någonting rätt när man försvarar sig.

Det är sällan möten här på RCDE Stadium bjuder på underhållning. De sex senaste matcherna just här, har bjudit på sammanlagt sex mål. Det är en otroligt liten siffra, och vi är därför inne på att Sevilla får uppleva en del problem i den sista tredjedelen.

Sevilla är trots allt inne i en förändringsprocess i och med den nya tränaren, och det kommer att ta lite tid innan alla bitar ligger på plats. Därför är underspelet mycket intressant i lördagens fight.

Vi testar en slant på under 2,5 mål i matchen till godkända 1,75 x degen hos spelbolaget Betfinal. Stort lycka till vid rygg.

Hämta hem Betfinals välkomstbonus; 1000kr!  ”betting-link”

ComeOn bjuder nya kunder på en Premier League-halsduk!

Gör en insättning på 100 KR, och få 500 KR att spela för + en valfri Premier League-halsduk!
Hämta din halsduk + din bonus här.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål i matchen
Odds: 1,75
Bolag: Betfinal (1000kr bonus)
Spelstopp: 13:00
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll