speltips_skribent

Speltips 1/4 Arsenal – Stoke: Uselt bortagäng

Stoke har sämst målskillnad i hela Premier League på resande fot – fortsätter trenden även på Emirates Stadium på söndagen?

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Casinobonusar

Stoke City infinner sig fyra poäng ifrån säker mark inför söndagens fight mot Arsenal, och det ser onekligen väldigt mörkt ut för deras del inför de avslutande omgångarna. Stoke är i nuläget det laget i ligaspelet som släppt in flest mål, då 58 baklängesmål är ett faktum. Det är samtidigt bara tre lag i serien som gjort färre mål än Stoke, vilket innebär att Stokes målskillnad (-29) också är den sämsta.

Det ska dessutom nämnas att Stoke haft oerhört stora problem med sitt spel på bortaplan. Poängskörden är under all kritik, och vi kan konstatera att enbart West Bromwich är sämre. Stoke har alltså bara lyckats samla på sig åtta poäng på resande fot den här säsongen. Resultatraden? 1-5-9, 12-33(!) – 33 insläppta är onekligen en oroväckande siffra.

Motivationsfaktorn är egentligen det enda som talar för att Stoke lyckas åstadkomma något i det här mötet. Men det faktum verkar dessvärre inte räcka till för deras del, då de senast vann en fotbollsmatch i januari månad. Formen är skrämmande dålig med andra ord – och fyra poäng på de sju senaste omgångarna är alltså ett faktum för deras del.

För Arsenals del gäller det att hålla både Burnley och Leicester under sig i tabellen. I nuläget infinner sig Burnley bara två poäng bakom, och det innebär att en Europa-plats är hotad för Arsenals del. Det känns onekligen konstigt att poängtera det faktum, men så är fallet i nuläget. Det har redan riktats mycket kritik mot Wenger och hans lagbygge, och samtliga i föreningen förstår att tre poäng är ett måste här. Det vore förödande att se Burnley passera i tabellen, och det kommer Arsenal helt enkelt inte att tillåta.

Trygg seger?

Det går inte att undvika det faktum att Arsenals säsong varit en stor katastrof så här långt. Spelet på bortaplan har varit under all kritik, och man blir nästintill mörkrädd när man bevittnar Arsenals siffror på resande fot. Londonklubben har alltså enbart vunnit tre matcher på bortaplan under hela säsongen – och det är givetvis långt ifrån ett godkänt resultat.

Spelet på Emirates Stadium har dock trots allt varit bra, då laget enbart tappat poäng vid fyra tillfällen på hemmaplan. City, Liverpool, Chelsea och Manchester United är de fyra lagen i serien som lyckats plocka poäng på Emirates Stadium den här säsongen, och det är givetvis något som talar för att Arsenal segrar i söndagens fight mot Stoke.

Det är trots allt inget av resterande lag som lyckats plocka poäng mot Arsenal på Emirates Stadium, och Stoke är onekligen ett motstånd av den kalibern som inte lyckats göra detta. Vi tror därför starkt på att Arsenal löser en trepoängare under söndagen, och väljer därför också att syna asianmarknaden.

Med tanke på hur mycket mål Stoke släppt in under året, så känns Arsenal (-1,5 asian handicap) väldigt bra på förhand. Vi synar spelet till 1,84 x insatsen hos spelbolaget BetHard! Stort lycka till vid rygg.

”oddsbonus”  Gå med BetHard – få en 100-procentig bonus!

Missa inte 10Bet – 1000 kr i bonus!

10Bet har funnits på marknaden sedan 2003 och är en av de stora aktörerna i branschen. Ett mycket pålitligt spelbolag, med mycket fina odds.
Gå med 10Bet här.

Speltips:

Speltips: 1 (-1,5 asian handicap)
Odds: 1,84
Bolag: BetHard (1000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll