speltips_skribent

Europatipset 15/7: Spelförslag, tips och analys till alla 13 matcher!

Spelförslag till Europatipset vecka 28! Stor analys av alla 13 matcher på kupongen – tips till varje enstaka match. Och så presenterar vi givetvis vår rad.

BONUSGUIDE: Marknadens mest intressanta oddsbonusar i juli månad! Hela listan finner ni här.

Twitter Facebook

Europatipset tips vecka 28! Veckans kupong bjuder på VM-finalen, samt matcher från Allsvenskan, Division 1, Danmark samt USA.

1. Frankrike – Kroatien

VM-finalen sparkar igång Europatipset vecka 28! Det är alltså Frankrike och Kroatien som till slut gör upp om ett VM-guld – och vilken fight detta kommer att bli! Frankrike är givetvis stora favoriter på förhand, men Kroatien ska absolut inte räknas bort. De har ett magiskt mittfält, och nu har dessutom Mandzukic kommit igång – och det är minst sagt viktigt för Kroatien! Vi förväntar oss att bevittna en väldigt tät kamp på söndag. Det är trots allt en final, och båda lagen lär inleda mötet någorlunda avvaktande – lite som det såg ut i mötet mellan Belgien och Frankrike. Och hur placerar vi då våra tecken i match nummer 1, jo vi helgarderar! 1X2. Det finns helt enkelt utrymme för allting i den här matchen!

2. Kalmar – Djurgården

Det skriker onekligen tät kamp i match nummer 2! Kalmar FF är fortsatt obesegrade på Guldfågeln Arena – och har planer på att fortsatt vara det efter söndagens möte mot Djurgården. Formen är fin i hemmalägret, då man närmst kommer från en seger över Göteborg. Slutresultatet skrevs till 3-1 på Gamla Ullevi – och Kalmar fortsätter alltså att imponera stort i årets upplaga av Allsvenskan. De infinner sig i nuläget på en delad femte plats i tabellen – endast ett poäng bakom just Djurgården. Vi är därför övertygade om att Djurgården kommer att få uppleva en del problem under söndagen – och därför bortser vi från den raka tvåan. 1X blir vårt spel i match nummer 2! Självfallet är det en liten chansning, men vi är ute efter att spara tecken – och hoppas i sin tur på storvinsten!

3. Sundsvall – AIK

Sundsvall kommer närmst från en tung förlust mot BK Häcken, men känslan säger att man inte ska dra allt för stora slutsatser från det mötet. Sundsvall blandar och ger möjligtvis, men har sett till sina förutsättningar gjort det väldigt bra i Allsvenskan 2018. De har trots allt endast förlorat fyra av sina tolv spelade matcher så här långt – och det är onekligen en indikation på att de är svårbesegrade – speciellt här på hemmaplan! Här har Sundsvall endast förlorat en match, och därför tror vi det finns utrymme för poängtapp i AIK-lägret. AIK infinner sig i strålande form, och har alltså ännu inte förlorat en match i Allsvenskan. Vi är även inne på att de undviker förlust på söndag också, men att det blir oavgjort är inte helt uteslutet. Därför väljer vi att ta med det mittersta tecknet! X2.

4. Norrköping – Häcken

Det är onekligen stor skillnad på Häckens poängskörd när det kommer till hemma- samt bortaplan. Laget har endast lyckats vinna en match på resande fot, och har alltså förlorat fyra av sex fighter! På hemmaplan är de dock ett av seriens allra starkaste gäng, och vi kan konstatera att de fortsatt är obesegrade på Bravida Arena – 4-2-0 är resultatraden! Därför utgår vi hellre från en Norrköping-seger i den här fighten. De infinner sig i bra form, och placerar sig i topp av tabellen. De har dessutom vunnit samtliga möten, bortsett från ett, här på hemmaplan. Vi väljer därför att spara tecken, och synar alltså endast den raka ettan. 1!

5. Kristianstad – Utsikten

Det skiljer endast en placering Kristianstad och Utsikten åt i tabellen, och i sin tur tre pinnar. Vi finner hemmalaget på en nionde plats – och Utsikten på en åttonde. Formen ser dock mörk ut i hemmalägret, och vi kan alltså konstatera att Kristianstad nu förlorat tre raka fighter i serien – den senaste matchen, förlorade man mot just Utsikten med 1-0. På söndag är det dock ombytta roller, och Kristianstad har möjligheten att ta revansch på hemmaplan. Men det är onekligen svårt att säga var de står i nuläget, och därför väljer vi att helgardera match nummer 5 – vidöppen batalj! 1X2.

6. Team TG – Linköping City

Linköping City har endast fem poäng upp till en andra plats – och i sin tur en kvalplats till Superettan! Formen är dessutom fantastisk, då Linköping vunnit fyra av sina fem senaste fighter i Division 1 Norra – och är samtidigt fortsatt obesegrade sedan i början på juni. Att inte utgå från tvåan i match nummer 6 vore därför väldigt dumt. Men vi letar samtidigt efter värde, och därför är vi en aning sugna på att även ta med den raka tvåan – alltså köra den klassiska gaffeln! Team TG ligger onekligen pyrt till i tabellen, och dessutom förlorat två raka fighter, men man rensar kupongen relativt bra vid en hemmaseger. Därför blir vårt val; 1 & 2!

7. Skellefteå – Nyköping

Wow. Tuff match på alla sätt och vis. Skellefteå placerar sig sist i tabellen, och kommer högst troligt att spela Division 2-fotboll nästa säsong, men de undviker samtidigt väldigt ofta en förlust i sina matcher. Faktum är att Skellefteå är det laget som spelat flest matcher oavgjort – hela sju stycken! Och med tanke på att Nyköping tillhör den skaran lag som presterat allra sämst på bortaplan, så känns onekligen match nummer 7 vidöppen! Allting kan i princip hända här, trots det faktum att Nyköping kommer från två raka seger. De segrarna har alltså kommit på hemmaplan, och som vi tidigare var inne på, så är det stor skillnad på hemma- samt bortaplan när det kommer till just Nyköping. Vi utgår därför från det oavgjorda resultatet, och det blir också vårt enda tecken i den här matchen! X.

8. Vendsyssel – Odense

Nykomling i den danska högstaligan, Vendsyssel tar sig an Odense som slutade på nionde plats i tabellen i fjol. Match nummer 8 är onekligen en tuff nöt att knäcka, eftersom att det trots allt är en premiär – och därför i sin tur väldigt svårt att veta var lagen står. Vi har även bestämt oss för att endast använda två tecken i den här fighten. Gaffeln är inget alternativ med tanke på att nykomlingar har en tendens att vara nöjda med ett oavgjort resultat i premiären. Odense tillhör samtidigt inte direkt skaran topplag i den här ligan, och därför luktar det väldigt mycket oavgjort över match nummer 8. Men eftersom att vi behöver riskera för att komma åt storvinsten, så väljer vi att köra på 1X. De flesta är trots allt högst troligt inne på bortalaget.

9. Atlanta United – Seattle Sounders

Toppen mot botten – samt att hemmaplansfördelen väger oerhört tungt borta i USA! Det är vår inledning på match nummer 9 på Europatips-kupongen. Atlanta placerar sig i nuläget först i MLS, och stod även under fjolårets säsong (under sin debutsäsong) för ett mycket imponerande år. De tog sig som bekant hela vägen till slutspel, och det mesta talar för att man gör det i år igen. Vi har onekligen svårt att se att Seattle ska kunna plocka poäng på söndagen – allt talar för en hemmaseger. Seattle är helt enkelt sämre i år, och alla som följt MLS, är högst troligt också väl medvetna om hur tungt hemmaplansfördelen väger i den här ligan. Spiketta.

10. Elfsborg – Hammarby

Elfsborg har äntligen vaknat till liv igen, efter att ha fått en förödande start på säsongen. Vid ett tillfälle placerade man sig under nedflyttningsstrecket, och vi kan alltså konstatera att Elfsborg nu vänt på steken. Tre raka segrar är ett faktum i Allsvenskan, och det innebär att man tagit klivet upp på en elfte plats i tabellen. Det är samtidigt väldigt jämnt i mitten av tabellen, och det skiljer inte alls mycket poäng upp till Djurgården och fjärde platsen – endast sex poäng, och Elfsborg har då även spelat en match mindre än Stockholmsklubben! Elfsborg är med andra ord på gång, och därför känns måndagens fight mot Hammarby vidöppen! Hammarby har som bekant börjat skaka lite, och noterades senast för en förlust på Tele2 Arena när Östersund kom förbi. Därför landar vårt val på en helgardering i match nummer 10! 1X2.

11. Akropolis – Sandviken

Akropolis infann sig enbart bara för några veckor sedan på en topplacering i Division 1 Norra, men har nu förlorat tre raka fighter i ligaspelet – och samtidigt släppt in hela nio mål i de matcherna. Formen är därför ett väldigt stort frågetecken i Akropolis-lägret. De placerar sig dock fortsatt på en sjätte plats i tabellen, men vägen upp till en kvalplats till Superettan är numera nio poäng bort! Det är därför väldigt oklart huruvida Akropolis genomför söndagens fight mot Sandviken. Bortalaget infinner sig samtidigt på tolfte plats i tabellen, och formen är inte allt för imponerande den heller. Men eftersom att det läcker in bakåt i Akropolis-lägret, så finns det högst troligt också utrymme för poängtapp. Därför väljer vi att ta med det mittersta tecknet här, men vi utgår ifrån hemmasegern. 1X.

12. FC Köpenhamn – Horsens

Vi sparkar igång den danska ligan igen, efter ett stort misslyckande från Köpenhams sida under fjolårets säsong! Till allas stora förvåning mäktade Köpenhamn endast med en fjärde plats under fjolårets säsong, och alla som följt den danska ligan, vet sedan tidigare att Köpenhamn i princip alltid vinner den inhemska ligan. Köpenhamn hamnade alltså hela 27 poäng bakom ligaettan Midtjylland – och det är ett ordentligt utropstecken. Vi är därför övertygade om att laget prioriterar en bra start på säsongen, och därför tror vi inte Horsens har en chans i den här premiären. De bör åtminstone vara några steg mindre. Spiketta!

13. Randers – Bröndby

Bröndby stod för en fantastisk säsong i fjol, och hade alltså ligaguldet helt i sina egna händer när det endast återstod två matcher att spela. Sedan hände det som inte fick hända. Bröndby ställdes mot Midtjylland – som då låg på en andra plats – i den näst sista omgången, och förlorade matchen! Det innebar att Midtjylland tog sig förbi i tabellen, och vi kan bara tänka oss stämningen i omklädningsrummet efter matchen. Oerhört tungt, helt klart – och på söndag drar den danska ligan igång igen. Nu är den stora frågan huruvida Bröndby agerar på den tunga avslutningen, som ägde rum för blott två månader sedan. En sak är säker, man är favoriter i mötet mot Randers, ett Randers som slutade näst sist i tabellen i fjol – efter 26 spelade omgångar. Och därför tror vi fortsatt på Bröndby, och är alltså övertygade om att man inleder premiären genom att noteras för en seger! 2.

Då har vi gått genom samtliga 13 matcher på Europatipset kupongen! Placera nu era rader, och stort lycka till! Vi hoppas givetvis på 13 rätt!

Missa inte vår bonusguide!

Vi listar marknadens allra mest spännande oddsbonusar! Spelbolag, recensioner och vad som exakt krävs för att omsätta spelbolagens bonusar – det hittar ni i vår guide!
Se hela listan här!

Europatipset tips:

Speltips: 864 raders
Omsättning: 1,2 miljoner (ändras)
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 13:59
TV: TV-tablå
Stream: Live streaming