speltips_skribent

Speltips 9/9 Manchester City – Liverpool: Underhållande kamp?

Lördagen bjuder på en riktig toppmatch i Premier League! Liverpool gästar Manchester City i hopp om att kunna plocka en seger.

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Vilken match lördagen bjuder på! Manchester City och Liverpool gör upp om tre poäng i en på förhand helt vidöppen tillställning. Både Manchester City och Liverpool har lika många antal poäng på kontot efter tre spelade omgångar och det här mötet lär detaljerna avgöra.

Liverpool har inte förlorat mot City sedan i augusti 2014, bortsett från straffläggningen i engelska ligacupen 2016. Men i ligaspelet har man alltså gått fem raka matcher utan att förlora mot detta lagbygge. Det kan givetvis vara något typ av psykiskt övertag, men det finns självklart andra typ av pusselbitar som måste sitta för att man ska kunna ordna en trepoängare på Etihad Stadium.

Klopp är väl medveten om hur Pep och City vill spela fotboll, och han vet också om vad som krävs för att besegra dem. Det finns i princip endast en taktiskt lösning när det kommer till Pep och hans lagbyggen. Det handlar om att sätta absolut högsta press på City-spelarna när de har boll, och på så vis bryta deras passningsspel. Låter man de rulla boll så lär man förlora den här matchen, och det är Klopp väl medveten om.

Vi kan därför förvänta oss en intensiv match under lördagen. Liverpool kommer att sätt press på City-spelarna, vilket kommer bidra till att man blottlägger sig en aning i försvarsspelet om City fixar att spela sig ur både första och andra pressen – och det talar för en öppen tillställning. Liverpool är dessutom sylvassa i sina omställningar, och spelare som Mane och Salah kommer att bli två nyckelspelare i den här matchen. Spelar de på sin absoluta toppnivå, så lär det smälla i nätmaskorna i Citys mål minst en gång.

Överspelet synas

Den här matchen har alla förutsättningar till att bli en riktigt underhållande match. Liverpool har sedan tidigare ett riktigt svagt försvar, något som onekligen bekräftats den här säsongen också. Man släppte bland annat in tre mål mot Watford i premiären. Att man höll nollan mot Arsenal är mest tack vare kollektivets insats.

Vi alla är samtidigt väl medvetna om vilka krafter City har i det offensiva spelet. Gabriel Jesus verkar ha hittat rätt, Aguero gjorde mål i premiären och Silva har sett riktigt bra ut. Dock missar Sterling matchen på grund av en avstängning som han drog på sig i samband med ett mål i den senaste ligaomgången mot Bournemouth. Tungt avbräck givetvis, mycket med tanke på att han fått en fin start på säsongen med två mål i ligaspelet.

Tittar vi närmre på lagens inbördes möten, så kan vi konstatera att de två senaste matcherna inte bjudit på så värst många mål. Dock tror vi detta enbart varit mer av en tillfällighet. Varje gång de här klubbarna drabbar samman är det alltid oerhört svängiga matcher vi får bevittna – och därför klickar vi in överspelet.

Linan vi väljer att klicka in, är satt på över 3,0 mål i matchen och känns riktigt bra på förhand. Vid exakt tre mål betalar insatsen tillbaka. Spelet betalar fina 1,81 x insatsen hos spelbolaget med Sveriges tyngsta välkomstbonus – ComeOn!

Rygga ditt spel hos ComeOn – få 3000kr i bonus!  ”betting-link”

Hämta din välkomstbonus hos Oddsautomaten

Oddsautomaten bjuder alla nya kunder på en 100-procentig välkomstbonus, upp till 1200kr.
Gå med Oddsautomaten här.

Speltips:

Speltips: Över 3,0 mål i matchen
Odds: 1,81
Bolag: ComeOn (3000kr bonus)
Spelstopp: 13:30
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll