speltips_skribent

Speltips 8/11 Mjällby – Örgryte: Superettan-kval på agendan!

En Superettan-plats står på spel och det hela avgörs i ett dubbelmöte! Mjällby inleder på hemmaplan. Speltips och odds inför mötet hittar ni hos oss.

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Landskronas starka bortaspel var en stor anledning till att de löste första platsen och direktuppflyttning till Superettan i division 1 södra. Mjällby som fick nöja sig med en andra plats föll i slutändan på betydligt sämre facit på bortaplan. På hemmaplan var man dock helt outstanding.

Mjällby tappade poäng vid två tillfällen på Strandvallen under den gångna säsongen och snittade nästan tre mål/match här.

Division 1-fotboll håller överlag en väldigt hög kvalité i det svenska seriesystemet, och vi har under de senaste åren fått bevittna lag som tagit steget upp till Superettan, och direkt året efter varit med och slagits om en plats till Allsvenskan – och även lyckats med bedriften att plocka den direkt. Den klassiska klubben Mjällby AIF spelade i Allsvenskan så sent som 2014, men har sedan urtåget ur Allsvenskan brottats med problem och 2015 åkte man dessutom ner till division 1.

Målsättningarna har dock varit tydliga under 2017. Man ska år 2018 vara en del av Superettan – och än så länge ser det riktigt bra ut. Det gäller att få med sig ett bra resultat från Strandvallen på onsdagen, och sedan förhoppningsvis kunna spela på resultat på lördagen.

Hemmaplansfördelen väger tungt

Bottenstriden i Superettan höll liv enda in i den allra sista omgången. Tre klubbar slutade på samma antal poäng, där Örgryte till slut föll på sin usla målskillnad. Nu är kvalspelet ett faktum och inför onsdagens möte på Strandvallen, ska man minst sagt vara oroliga.

Faktum är att Örgryte enbart vunnit en fotbollsmatch på resande fot under 2017. Det håller givetvis inte, och därför faller kvalspel in ganska naturligt för klubben. Problemet har möjligtvis inte varit försvarsspelet, dock har offensiven varit helt under isen – under hela säsongen. Laget stod för 12 baljor på 30 matcher, vilket också var den sämsta siffran i Superettan. Det är alltså ett snitt på 0,4 mål/match – en oroväckande siffra, helt klart.

Man avslutade Superettan-säsongen med att plocka ett poäng på de tre sista matcherna. Samtidigt gick Mjällby segrandes ur fem av sju matcher samtidigt som man spelade oavgjort i två av dem. Och givetvis finns det en faktor att räkna med, det är trots allt en skillnad på Superettan och Division 1. Dock tror vi Mjällby har kulturen och rutinen som krävs för att besegra Örgryte här på Strandvallen.

Vi testar därför hemmalaget som vinnare i det här mötet, och försäkrar oss genom att spela dnb. Alltså Mjällby (dnb) klickas in till nästan dubbla degen hos spelbolaget Coolbet.

Rygga ditt spel hos Coolbet – få 1000kr i bonus!  ”betting-link”

Löjligt stor bonus: uppåt mot 50 000kr!

LeoVegas bjuder alla nya kunder på uppåt mot 50 000kr i välkomstbonus + 400 free spins. Dina 20 första gratisspinn får du direkt vid registrering!
Gå med LeoVegas här.

Speltips:

Speltips: 1 dnb
Odds: 1,97
Bolag: Coolbet (1000kr bonus)
Spelstopp: 19:00
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll