speltips_skribent

Speltips 5/8 Halmstad – Jönköpings Södra: Målspelet högst intressant

Halmstad tar sig an Jönköpings Södra på Örjans Vall och måste plocka en trepoängare om drömmen om spel i Allsvenskan även nästa år ska leva kvar.

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Halmstad har inlett höstsäsongen oerhört intressant med fyra oavgjorda resultat på de fem spelade matcherna. Det bekräftar den starka defensiven i Halmstad, offensiven är dock under all kritik. Många experter har varit inne på Halmstads fantasilösa anfallsspel, och flera gånger poängterat att det behöver göras något, annars lär det bli spel i Superettan nästa säsong.

Halmstad har trots en sådan svag offensiv endast förlorat en match sedan höstsäsongen drog igång – och givetvis är detta något de ska fortsätta att jobba på. Defensiven sitter, det är enbart offensiven som behöver justeras och man tog ett steg i rätt riktning när man gjorde klart med Oremo från Gefle. Han nätade direkt i sin premiär mot Sundsvall och fick åtminstone en fin start på sessionen i Halmstad.

Halmstad plockade dessutom en poäng på bortaplan mot Östersund i den senaste ligaomgången. Man höll dessutom nollan på Jämtkraft Arena, vilket är riktigt starkt.

Jönköpings Södra hade gått nio raka matcher utan en seger innan den senaste ligaomgången. Väl där lyckades man besegra Hammarby på hemmaplan med 1-0. Det var givetvis en oerhört viktig seger med tanke på att man i skrivande stund enbart befinner sig fyra poäng ifrån kvalplatsen ner till Superettan. Och den segern kan säkerligen boosta upp spelarnas självförtroende en aning – men faktum kvarstår, Jönköpings Södra har haft stora problem med att vinna matcher, Halmstad har därför en fin chans här.

Tight tillställning?

Jönköpings Södras senaste fem matcher har klarat underspelet med linan på 2,5 mål. Man har precis som Halmstad varit alldeles för ineffektiva framåt, samtidigt som defensiven hållit en bra nivå. Mycket talar därför för en tight och målsnål tillställning under lördagen.

Båda lagen behöver förvisso en trepoängare, men känslan säger fortsatt att vi får bevittna två någorlunda försiktiga gäng – och därför är underspelet högst intressant här.

I Halmstads fem senaste matcher har underspelet med linan 2,5 suttit i fyra av fallen. Och det bekräftar det vi varit inne på tidigare i detta inlägg. Det är två duktiga försvar som ställs mot varandra, och med tanke på de viktiga poängen, så lär det bli extra fokus i backlinjen i den här kampen – och därför känns underspelet riktigt bra.

Vi finner fortsatt spelvärde i underspelet och klickar in 1,65 x insatsen hos spelbolaget Betway. Dock finns det mycket annat intressant på de olika marknaderna. Ett annat spel för den modige är HT/FT-marknaden, där X/X i skrivande stund betalar 4,50 x slanten hos spelbolaget. 

»  Rygga ditt spel hos Betway – få 1000kr i bonus!

Inled säsongen 17/18 hos spelbolaget Pinnacle

Pinnacle erbjuder inte nya kunder den klassiska välkomstbonusen, utan väljer istället att erbjuda de allra högsta oddsen. Vill du spela på de allra högsta oddsen den här säsongen? Välj Pinnacle.
Gå med Pinnacle här.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål i matchen
Odds: 1,65
Bolag: Betway (1000kr bonus)
Spelstopp: 16:00
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll