speltips_skribent

Speltips 5/11 Manchester City – Arsenal: En vinnare plockas ut

Manchester City går som tåget just nu och vi har svårt att se Wengers Arsenal kunna utmana om en seger på Etihad Stadium.

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Manchester City har löst spel i både ligaspel och Champions League riktigt bra. Man besegrade dessutom Napoli på bortaplan senast, och det är ett ordentligt styrkebesked. Man är steget större än samtliga klubbar man drabbats samman mot, det har varit väldigt tydligt. Och när Arsenal kommer på besök på söndagen, har vi därför svårt att se att man ska kunna hota City.

Manchester City har i princip allt. Defensiven fungerar alldeles utmärkt och vi är fortsatt förvånade av det faktum att Otamendi kan spela fotboll så här bra. Pep har onekligen fått många spelare att ta steget.

Det är dessutom många spelare som gör mål i detta City. Sterling öser in mål, Aguero likaså. Jesus finns där också och Sane har redan noterats för sex baljor i ligaspelet – mäkta imponerande. Senast City tappade poäng var i augusti, sedan dess har man alltså gått rent – 12 raka vinster! Det är nästintill sjukt.

Arsenal har börjat hitta formen igen efter ett par svagare resultat och placerar sig faktiskt på lika många poäng som Chelsea – en femte plats. Det är inte alls pjåkigt, men det håller inte mot Manchester City.

Manchester City steget större

Arsenal lär starta med topptrion, Alexis, Lacazette och Özil längst upp i banan och balansera ut det med Ramsey och Kolasinac på mittfältet. Xhaka kan även han få förtroendet från start och det är ett bra lag Wenger förfogar över, helt klart. Men det har inte slagit i höjden för Arsenal ännu, och de fortsätter att vara exakt samma klubb, säsong efter säsong.

Manchester City har tagit det där extra steget i år, och frågan är om de spelat på den här nivån tidigare. Det tror vi inte. Man är en het kandidat till att vinna hela Champions League och det med all rätt. Man har en så pass bred trupp, och konkurrenssituationen i laget är dessutom oerhört nyttig. Det får spelarna att prestera på en hög nivå hela tiden.

Med tanke på att Wenger varit inne på att han kommer ta en stor risk och spela sin offensiva fotboll här på Etihad Stadium, så är vi inne på att det kan sluta med en tvåmålsseger för City. Givetvis kan det gå vägen för Arsenal om de får utdelning tidigt, men det mesta talar för att City både gör 1-0 och 2-0, med tanke på hur bra de är just nu.

Vårt speltips blir därför Manchester City (-1,25 asian handicap) till fina 1,91 x degen hos spelbolaget 888sport. Stort lycka till vid rygg!

Spela hos 888sport – dubbla 1000kr till 2000kr!  ”betting-link”

Sätt in 100kr – få 500kr att spela för + en pizza

ComeOn har två helt fantastiska erbjudanden för nya kunder. 100% upp till 3000kr – eller en 500-procentig välkomstbonus. Oavsett vad du väljer, så ingår en hemkörd pizza från OnlinePizza.
Gå med ComeOn.

Speltips:

Speltips: 1 (-1,25 asian handicap)
Odds: 1,91
Bolag: 888sport (1000kr bonus)
Spelstopp: 15:15
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll