speltips_skribent

Speltips 5/12 Celtic – Anderlecht: Vi synar en vinnare

En plats i Europa League står på spel när Celtic och Anderlecht drabbar samman på tisdagskvällen.

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Slaget om tredje platsen mellan Celtic och Anderlecht har varit ett faktum sedan gruppen lottades för ett bra tag sedan. Det var i princip spikat inför gruppspelet, och det har bekräftats efter fem spelade omgångar.

Hur ser då förutsättningarna ut för Celtic respektive Anderlecht inför den sista omgången? Anderlecht måste besegra de skotska mästarna med hela 4-0 för att en slutspelsbiljett ska kunna säkras. Som bekant besegrade Celtic Anderlecht med hela 3-0 på bortaplan, och i gruppspelet prioriteras inbördes möten. Så enkelt är det.

Vi lär därför få bevittna ett tokoffensivt Anderlecht på tisdagen. Den belgiska storklubben har absolut inget att förlora, och kommer givetvis att gå för avancemanget. Formen i ligaspelet är dessutom bra, och att man har noll poäng på kontot i CL, lär inte vara relevant inför ett sådant här möte, och lär därför inte påverka på något sätt.

Hur tar Celtic då sig an matchen? Celtic spelar inför sina egna supportrar och kommer att ha ett stort stöd bakom sig. Man kan ta sig an uppgiften någorlunda avvaktande, men kommer med största sannolikhet att så småningom börja lyfta fram, för att sätta spiken i kistan. En sådan matchbild tror vi passar den skotska klubben bra.

Hemmalaget löser en seger

Anderlecht har enbart noterats för ett mål i gruppspelet så här långt och det målet kom i den senaste omgången mot Bayern Munchen. Förvisso är det möjligtvis acceptabelt med sådana siffror när man har både PSG och Bayern i samma grupp, men efter att ha bevittnat Anderlecht lira fotboll i de senaste CL-matcherna, kan vi konstatera att man har stora problem i den sista tredjedelen. Det fick vi även bevittna i mötet mot Celtic på hemmaplan.

Lägg där till det faktum att man måste göra fyra mål i ekvationen. Det innebär att man i princip kommer blottlägga hela försvarsspelet, allt annat vore konstigt när man jagar fyra baljor på hemmaplan mot ett Celtic i den allra sista omgången.

Celtic är samtidigt kända för sitt spel på hemmaplan, och speciellt deras fans och vilken stämning de tenderar att få till. Nu är fansen heller inte på något vis ledsna över att man inte tagit sig vidare till en åttondelsfinal, snarare bara lyckliga över att det med största sannolikhet blir vidare spel i Europa League. Därför tror vi fansen bjuder på fest här på tisdagen. Löser Celtic 1-0, lär Anderlecht dessutom ge upp matchen. Då kommer det krävas fyra baljor, och det gör man aldrig på bortaplan på Celtic Park.

Vi testar därför en slant på den raka ettan till fina 1,90 x insatsen! Missa inte ComeOn:s härliga erbjudande – 1kg julgodis väntar på dig!

Rygga ditt spel hos ComeOn – få 1kg julgodis + 3000kr i bonus!  ”betting-link”

Hämta hem en 100-procentig välkomstbonus hos 10Bet

Är du sugen på att ta dig an ett äventyr hos ett nytt spelbolag? Välj då 10Bet som erbjuder odds på i princip alla sporter.
Gå med 10Bet här.

Speltips:

Speltips: 1
Odds: 1,90
Bolag: ComeOn (3000kr bonus)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll