speltips_skribent

Speltips 31/8 Frankrike – Holland: Hemmalaget löser en seger!

Jakten på första platsen i grupp A fortsätter – Frankrike tar sig an Holland på Stade de France under torsdagskvällen.

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Frankrike blev av med första platsen i Grupp A när Sverige besegrade fransoserna med 2-1 efter ett sent avgörande av Ola Toivonen. Nu gäller det för Frankrike att vinna resterande matcher för att bli gruppetta – och hoppas på att Sverige inte går rent.

Första utmaningen för Frankrikes del är matchen mot Holland. Frankrike spelar på hemmaplan och är stora favoriter till segern – med all rätt med tanke på hur Holland presterat under de senaste åren. Man tillhör inte den kategorin av landslag som är allra bäst längre.

Frankrike å andra sidan spelade EM-final för ungefär ett år sedan och har en oerhört intressant trupp. Truppen består enbart av klasspelare och för att plocka fram några namn, formar vi en eventuell startelva under torsdagskvällen; Lloris, Sidibe, Koscielny, Umtiti, Mendy, Kante, Pogba, Rabiot, Lemar, Griezmann och Giroud. Det är svårt att spika en elva på förhand, men oavsett vilka spelare man väljer att ta med, så är det klass på varje position.

Holland har inte längre den spetsen man hade för några år sedan. Robben är väl det namnet som sticker ut mest när man går genom listan på spelare som är uttagna. Sneijder som nyligen gick till franska Nice finns också med, men vi är nog alla överens om att han tappat oerhört mycket under de senaste åren. På anfallet hittar vi dessutom den 34-årige Robin Van Persie, och att man tar in honom bekräftar onekligen också att det saknas anfallare i Holland just nu.

Frankrike vinner

Frankrike är enligt oss klasser bättre än Holland. Förvisso är det två stornationer som spelar mot varandra och fastän Holland inte fått med sig resultaten, ska man aldrig utesluta dem. Faktum kvarstår dock när man tittar närmre på Hollands trupp – det en markabel skillnad på den truppen i jämförelse med den man hade under 2010.

Robin Van Persie spelar till vardags i Fenerbahce och blivit utbytt i både den första omgången och den andra, i en situation där Fenerbahce jagat mål. Det bekräftar onekligen kvalitén hos holländaren. Sneijder kommer att sluta spela fotboll i princip när som helst, och Robben kan inte göra allt på egen hand. Tittar vi närmre på resterande spelare, kan vi konstatera att man bland annat kallat upp försvararna Daley Blind, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij och Joël Veltman – spelare som inte tillhör det absoluta toppskiktet.

Givetvis behöver inte ett lag vara dåligt för att man inte har världsklasspelare på varje position. Vi har genom åren fått bevittna lag som gått långt i de olika turneringarna med sämre spelare. Dock kvarstår det faktum att Holland även saknat en tydlig spelidé. De är med andra ord sämre än Frankrike i båda avseendena.

Vi väljer därför hemmalagets sida här. Dock är den raka ettan ointressant och vi testar därför Frankrike som vinnare + över 1,5 mål i matchen till exakt dubbla degen hos Betsson. Stort lycka till vid rygg!

»  Rygga ditt spel hos Betsson – få 1000kr i riskfritt spel!

Sveriges tyngsta välkomstbonus – 3000kr hos ComeOn

Vill ni prova ett nytt spelbolag? Prova ComeOn, som erbjuder Sveriges tyngsta välkomstbonus – dubbla din insättning upp till 3000kr.
Hämta din bonus här.

Speltips:

Speltips: 1 + över 1,5 mål i matchen
Odds: 2,00
Bolag: Betsson (1000kr riskfritt)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll