speltips_skribent

Speltips 30/7 Östersund – Halmstad: Löser Östersund tre pinnar?

Kan Östersund studsa tillbaka till vinnarspåret efter storförlusten mot Djurgården senast?

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Östersund har matchats hårt de senaste veckorna, man har hunnit med att slå ut Galatasaray ur Europa League-kvalet men även besegrat Fola Esch i den tredje kvalrundan. Mitt bland all Europa-fotboll har man hunnit med att förlora mot Djurgården med 3-0. Känslan säger därför att Östersund kan va en aning slitna och därför trögstartade i den här kampen.

Förvisso spelar man på hemmaplan och det är här de trivs som allra bäst, men vi fick också bevittna att man hade stora problem inledningsvis mot ett motstånd från Luxemburg i veckan – och vi tror på ett liknande scenario under söndagen i matchen mot Halmstad.

Halmstad är trots allt ett defensivt inriktat lag och även om man förlorat mycket matcher, och tabelläget ser allt annat än bra ut, så finns det kvalité lite längre bak i banan. Halmstad kommer att spela defensivt i den här matchen, man är väl medvetna om hur bra Östersund är på Jämtkraft Arena.

Halmstad har dock ännu inte lyckats vinna sedan vinsten mot Östersund i den allra första omgången. Senast blev det dock ett poäng mot Sundsvall, och ser vi tillbaka på Halmstads senaste bortamatcher, har de ofta varit med och slagits om minst ett oavgjort resultat. Man har endast förlorat en match med fler än ett mål på bortaplan.

Halmstad kan stå emot i 45

Halmstad har i majoriteten av sina matcher lyckats hålla ett oavgjort resultat i halvtid. I tre av de fyra senaste bortamatcherna har man klarat ett kryss, i den fjärde matchen ledde man mot Sirius efter 45 spelade. Dock föll man med 2-1 när domaren blåste av matchen, och om det beror på att man inte klarar av att genomföra 90 jämna minuter, är svårt att svara på.

Dock finns det belägg för att Halmstad är ett organiserat fotbollslag, åtminstone längre bak i banan. Dock är kollektivet oftast alldeles för svagt för att man ska kunna utmana om tre poäng – och givetvis är tabellpositionen en bekräftelse på detta.

Östersund kommer att ha mycket boll, som vanligt här på Jämtkraft Arena. Men känslan säger att det kan ta lite tid innan det lossnar, speciellt när man möter ett så pass defensivt gäng som Halmstad. Vi har därför valt att titta närmre på HT-marknaden, där vi hittat ett oerhört intressant odds.

Östersund lär plocka en trepoängare, men vi tror som sagt det avgörande målet kan trilla in i den andra halvleken. Därför klickar vi det oavgjorda resultat i halvtid till fina 2,38 x insatsen hos LeoVegas.

»  Rygga ditt spel hos Coolbet (1000kr bonus)

Odds på all svensk fotboll ner till division 5 – hos NordicBet

Spela på Allsvenskan och i princip alla serier enda ner till division 5 hos det svenska spelbolaget NordicBet. De bjuder dessutom på en oddsbonus, värde 1000kr + 250 i form av ett riskfritt spel.
Öppna ditt konto här.

Speltips:

Speltips: Oavgjort i halvtid
Odds: 2,38
Bolag: Coolbet (1000kr bonus)
Spelstopp: 15:00
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll