speltips_skribent

Speltips 29/8 Fleetwood Town – Leicester U21: Vi investerar i hemmalaget

Fleetwood Town till vardags i League One tar sig an Leicesters ungdomar – löser en seger?

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Fleetwood Town har precis som förra året inlett säsongen starkt och placerar sig i topp av League One-tabellen. Förra året kvalade man till Championship men åkte ut redan i första kvalrundan mot Bradford City. Mycket talar för att man löser kvalspel den här säsongen också – man har en stark säsong i bagaget och starten på 17/18 talar onekligen för detta.

Fleetwood Town tar sig an Leicesters ungdomar som favoriter till de tre poängen. Den goda formen i kombination med att man spelar med sin A-trupp är givetvis faktorerna som talar för en hemmaseger. Leicester U21 bör vara något snäpp sämre i det här mötet, fastän det skiljer två divisioner mellan klubbarnas A-trupper.

Leicester spelar till vardags i Premier League för U23. Väl där har man inlett säsongen genom att plocka fyra poäng på de tre inledande matcherna. En helt okej start med tanke på att klubbar som United, City, Tottenham och Liverpool också spelar där.

Ungdomslagen tenderar dock att ha problem i EFL Trophy. Man spelar trots allt mot rena A-lag, vilket innebär att de vanligtvis också är mer mogna i sitt spel, men samtidigt har ett mer samspelt lagbygge. Ungdomsgängen har spelare som kommer och går hela tiden, man prioriterar snarare det individuella framför kollektivet. Generellt fungerar det så längre ner i ungdomsleden.

Fleetwood vinner

Det var åtta år sedan sist ett ungdomslag från Premier League vann EFL Trophy. Sedan dess har klubbar som Coventry City, Barnsley, Bristol City och Chesterfield vunnit. Det bekräftar tesen om att A-lagen ligger snäppet före på alla plan i utvecklingen – vilket är väldigt logiskt också. När Fleetwood tar sig an Leicester U21 väljer vi därför sida rakt av.

Med tanke på Fleetwoods goda form med tre vinster på de fyra senaste matcherna klickar vi in den raka ettan. Sedan talar det faktum att man hittat en kontinuitet i laget för att man vinner. Förra säsongen och fjärde platsen var ett kvitto på att klubben tagit ett steg åt rätt riktning, och Championship-fotboll kan faktiskt vara ett faktum nästa säsong.

Är båda lagen fullt motiverade inför den här uppgiften ska Fleetwood Town vinna. Det går att argumentera för att lagen inte går all in inför de här matcherna, men vi utgår trots allt från att man gör detta. Det är trots allt en fotbollsmatch, och fotbollsspelare älskar dessa typ av utmaningar.

Den raka ettan betalar fina 1,80 x insatsen hos spelbolaget 888sport och testas! Stort lycka till vid rygg!

»  Rygga ditt spel hos 888sport – få 1000kr i bonus!

Odds på all svensk fotboll ner till division 5 – hos NordicBet

Spela på Allsvenskan och i princip alla serier enda ner till division 5 hos det svenska spelbolaget NordicBet. De bjuder dessutom på en oddsbonus, värde 1000kr + 250 i form av ett riskfritt spel.
Öppna ditt konto här.

Speltips:

Speltips: 1
Odds: 1,80
Bolag: 888sport (1000kr bonus)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll