speltips_skribent

Speltips 23/8 Steaua Bukarest – Sporting CP: Målspelet synas

Sporting CP fick endast med sig 0-0 från Portugal och reser till Rumänien och huvudstaden i hopp om att säkra avancemanget.

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Sporting CP har fått en strålande start i den portugisiska ligan med tre raka segrar, och med målskillnaden 8-0. Dock lyckades man inte besegra Steaua på hemmaplan vilket leder till ett mer komplicerat utgångsläge inför det andra och helt avgörande mötet.

Det saknades dock inga målchanser i det första mötet, man hade bland annat ett skott i stolpen och Bas Dost hotade med huvudet ett par gånger. Steaua spelade även de till sig ett par bra lägen, och missade bland annat ett friläge som gick tätt utanför. Slutresultatet blev dock till slut 0-0, vilket givetvis är ett misslyckande för Sportings del.

Inför det andra och avgörande mötet är Steauas defensiva mittfältare Pintili avstängd i och med det röda kortet senast. Han har startat samtliga matcher för den rumänska klubben den här säsongen, och är en av klubbens bästa spelare. Det är med andra ord ett tungt tapp, Steaua har inte den bredaste truppen och att slänga in en ny spelare på den positionen blir därför en stor utmaning för klubben.

Fastän Sporting spelar på bortaplan är de givetvis stora favoriter här. Man är steget större än Steaua och bör kunna säkra avancemanget, även på bortaplan. Offensivt ser de riktigt bra ut med Bas Dost som nia. Förra säsongen stänkte han dit hela 34(!) baljor endast i ligaspelet. Soarez gjorde i jämförelse 19 mål för sitt Porto, och kom på en andra plats i skytteligan. Holländaren Bas Dost har inlett säsongen på samma vis den här säsongen också, tre mål efter tre spelade omgångar.

Vi litar på Sportings offensiv

Noll mål senast. Under onsdagskvällen lär det lossna för Bas Dost och Sporting. Man har säsong efter säsong en otrolig målproduktion, och vi har svårt att se Sporting kasta bort en sådan här chans. Man lottades trots allt mot ett rumänskt motstånd, och lyckas man boosta nivån ytterligare och spela på sin högsta nivå, ska man slå rumänerna i åtta av tio fall.

Defensiven ser stark ut med spelare som Jérémy Mathieu och Fábio Coentrão. Man har dessutom tagit in italienaren och högerbacken Piccini som kommer ifrån en bra säsong med Real Betis. Noll insläppta mål på fyra matcher bekräftar tesen om ett starkt försvarsspel, och det är bara en tidsfråga innan man stänker dit första målet mot Steaua också.

Steaua lär fortsätta med samma matchplan som i det första mötet fastän man spelar på hemmaplan. Man har en grund att jobba vidare på. Man har dock haft svårt att göra mål på hemmaplan, det har blivit fyra raka poängtapp här och endast tre mål framåt – inte den allra bästa formen när man tar sig an Sporting med andra ord.

Sporting har mäktat med åtta mål på tre ligamatcher och fastän motståndet skiljer sig en aning, håller den portugisiska ligan hyfsat hög kvalité trots allt. Känslan säger att Sporting inte går mållösa i två raka matcher, och vi har därför valt att titta närmre på ett spel från målmarknaden. Att Sporting gör minst två mål i matchen betalar mer än dubbla degen hos Expekt, och känns bra på förhand. Bas Dost lär fortsätta på den inslagna vägen och sätta dit i alla fall minst en balja. Vi testar därför spelet, Sporting över 1,5 mål till fina 2,20 x insatsen hos Expekt.

»  Rygga ditt spel hos Expekt – släng in 100kr, få 600kr att spela för!

Betsson ger nya kunder ett riskfritt spel, värde 1000kr

Gå med Betsson och hämta hem ett riskfritt spel, upp till 1000kr vid din första insättning.
Hämta ditt riskfria spel här.

Speltips:

Speltips: Sporting över 1,5 mål
Odds: 2,20
Bolag: Expekt (500% bonus)
Spelstopp: 20:45
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll