speltips_skribent

Speltips 21/12 Eibar – Girona: Två mycket spännande lag på agendan

Nykomlingen Girona har onekligen tagit La Liga med storm. Eibar börjar samtidigt hitta fjolårets form. Fin kamp!

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Vilken fin liten klubb Girona egentligen är. Arenan tar enbart cirka 13 000 personer, och ändå spelar man i den högsta ligan – och i sin tur gör det riktigt bra under sin debutsäsong. Det är ett fantastiskt facit så här långt, och vi hittar Girona på en sjunde plats i tabellen inför omgång 17. Man kan bara lyfta på hatten för en sådan prestation.

Girona har bland annat redan hunnit med att slå Real Madrid, och spela oavgjort mot Atletico Madrid. Nu är man dessutom uppe i två raka segrar i ligaspelet. Detta fantastiska resultat beror enbart på en sak, man spelar väldigt fin fotboll helt enkelt. Man räds inte sin motståndare, och man fokuserar enbart på sin prestation – och det är ett vinnande koncept.

Den stora faran är – som för alla de mindre klubbarna – bredden. Slipper Girona skador och avstäningar, så kommer man med största sannolikhet att fortsätta prestera på en liknande nivå under hela säsongen. Det återstår dock att se. Men de är en trevlig överraskning i La Liga, helt klart.

Vi kan kort sammanfatta Eibar genom att konstatera att man gjorde en Girona-säsong under fjolårets säsong. Eibar var precis som Girona uppe i topp när halva säsongen var spelad, men fick se sig själva besegrade av många skador, och föll i sin tur i tabellen under våren.

Eibar inledde säsongen 17/18 svagt, men har under de senaste veckorna bevisligen hittat formen. De placerar sig nu på en fin tionde plats, och har noterats för tretton poäng på sina fem senaste matcher.

Formstarkt vs formstarkt

Vi har två mycket intressanta fotbollslag framför oss. Eibar och Girona är två betydligt mindre föreningar än vad exempelvis Athletic Bilbao eller Real Sociedad är. Men ändå lyckas man spela på en så hög nivå – det är mäkta imponerande.

Vad kan vi då förvänta oss för matchbild den här torsdagskvällen? Vi är inne på att det blir en någorlunda avvaktande inledning. Känslan säger att både Eibar och Girona – till en början åtminstone – vill känna på varandra en aning. Dock lär man flytta upp pjäserna så småningom. Vi har bevittnat en sprudlande offensiv hos båda läger under säsongens gång. Det har lett till att deras matcher varit oerhört underhållande.

Eibar har bjudit på tre eller fler mål i sina matcher, i sju av sina åtta senaste möten i La Liga. Man har alltså enbart misslyckats med att passera överlinan vid ett tillfälle. Det var i en bortamatch mot Getafe – och Getafe har fått mycket beröm för sin fina defensiv, främst när de spelat i Madrid dessutom.

Girona har å andra sidan hållit nollan i två raka matcher inför mötet mot Eibar, mot ett formsvagt Espanyol och mot Getafe. Nu höjs svårighetsgraden med tanke på att Eibar har en betydligt bättre offensiv. Vi tror därför mål när Eibar och Girona drabbar samman på torsdag.

Över 2,5 mål i matchen testas därför till höga 2,07 x degen. 888sport är platsen!

Rygga ditt spel hos 888sport – få 1000kr i bonus!  ”betting-link”

Coolbet ger nya kunder 1000kr i välkomstbonus

Magiskt utbud, höga odds och en användarvänlig layout. Det får du hos Coolbet!
Hämta din bonus här.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål i matchen
Odds: 2,07
Bolag: 888sport (1000kr bonus)
Spelstopp: 19:30
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll