speltips_skribent

Speltips 16/12 Athletic Bilbao – Real Sociedad: Målchanser åt båda håll?

Speltips och odds inför mötet mellan Athletic Bilbao och Real Sociedad hittar ni hos oss på Tipsmedoss.com. Välkomna in.

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Streama fotboll

Athletic Bilbao har helt klart varit den stora besvikelsen i La Liga i år. Inför säsongen hade man – som vanligt – stora förhoppningar på den baskiska klubben. Speciellt med tanke på att de slutade på en fin sjunde plats, enbart fyra poäng bakom Villarreal och femte platsen.

Men de har stått för allt annat än en bra säsong så här långt in på 17/18. Förvisso seger mot Levante på bortaplan senast, men det var också deras förta trepoängare sedan den 14 oktober. Vi hittar Bilbao först på en 14:e plats i tabellen, fem poäng ifrån nedflyttningsstrecket. Nu lär man – trots den svaga perioden – inte åka ur den högstaligan, man har en tendens att hitta tillbaka, vilket vi också tror man gör. Faktum är att Bilbao, tillsammans med Real Madrid och Barcelona är de tre lag som aldrig åkt ur den högsta ligan i Spanien.

Segern mot Levante tror vi kan boosta upp självförtroendet i Bilbao-lägret en aning inför mötet mot Real Sociedad. Nu återvänder man dessutom till Estadio San Mamés och här bör man ha en god chans till att utmana Sociedad om alla tre poäng.

Real Sociedad har heller inte nått upp till förväntningarna den här säsongen, och vi hittar de först på en 10:e plats i tabellen. Sociedad har varit oerhört svåra att placera i år, med tanke på att de blandat och gett väldigt mycket. Deras målskillnad bekräftar onekligen den tesen, 28 mål framåt har det blivit men samtidigt också 28 bakåt. Målspelet är därför i fokus den här lördagen.

Båda lagen nätar?

För de som inte följer La Liga slaviskt kan vi konstatera att båda klubbarna har sitt säte i Baskien. Det är med andra ord ett derby vi bjuds på den här lördagen. De här derbyna tenderar att bli underhållande, ur många aspekter. Det finns en unik rivalitet här, och den lär bubbla upp till ytan den här lördagen också.

Det är med andra ord tre viktiga poäng som står på spel. En seger i detta derbyt lär väga tungt inför nästkommande utmaningar, och båda lagen lär därför gå för segern här.

Som vi tidigare var inne på har Real Sociedads försvar varit allt annat än bra. Man har inte lyckats hålla nollan i någon av sina sju senaste matcher, och senast noterades man dessutom för två baklängesmål mot Malaga (19) på hemmaplan. Offensiven är det dock inget fel på, faktum är att man enbart gjort två mål färre än självaste Real Madrid, och därför lockas vi av målmarknaden i det här mötet.

Vi anser båda lagen ha goda möjligheter till att hamna i målprotokollet, och klickar därför in; BLGM – Ja, till godkända 1,66 x degen. BetHard är spelbolaget vi vänder oss till för oddset.

Rygga ditt spel hos BetHard – få 1250kr i bonus!  ”betting-link”

Nya erbjudanden varje dag hela december – hos Kaboo!

Gå med Kaboo och var med i deras julkalender! Det krävs enbart en insättning för att låsa upp kostnadsfria erbjudanden varje dag – under hela december.
Gå med Kaboo här.

Speltips:

Speltips: BLGM – Ja
Odds: 1,66
Bolag: BetHard (1250kr bonus)
Spelstopp: 16:15
TV: TV-tablå
Stream: Streama fotboll