speltips_skribent

Europatipset 11/2 Tips och analys: En noggrann genomgång av alla 13 matcher!

Tips till Europatipset vecka 6! Vi går genom alla 13 matcher på kupongen – match för match, och lämnar givetvis vårt spelförslag.

Twitter Facebook

Snabblänkar: Oddsbonusar | Casinobonusar 

En snabb analys av förra omgången:
Favoriterna Liverpool, Barcelona, Crystal Palace, Milan, Hamburg, Rennes och Nantes tappade poäng senast och det gjorde att fem stycken fick 13 rätt och en halv miljon var. Själv blev det svaga 7 rätt då mina spikar på Liverpool, Barcelona och Lyon svek. Men några av mina skrällvarningar gick in i alla fall, Newcastle, Guingamp och Caen.

Det är ett par heta matcher även denna söndag och en omgång med mycket skräll chanser. Det finns tre starka favoriter i Barcelona, Sampdoria och Lyon, nån av dessa måste tappa poäng om det ska bli en lika hög utdelning även denna gång. Det är ca 3,5 miljoner i jackpot denna gång. Alla tabellerna för aktuella ligor hittar ni längst ner. 

Omgångens bästa favorit är obesegrade Barcelona som spelar hemma mot bortasvaga Getafe.
Omgångens bästa värdespik är formstarka Man United som spelar borta mot formsvaga Newcastle, ska vara klasskillnad just nu mellan dessa lag.
Omgångens chansspik är formsvaga Strasbourg som spelar hemma mot bottenlaget Troyes. Troyes har haft stora bekymmer med att vinna borta mot Strasbourg tidigare.
Omgångens bästa skräll är Udinese som spelar borta mot Torino, två jämna mittenlag som möts. Udinese spelar sällan oavgjort på bortaplan.
Omgångens drag kan vara att spika sju favoriter och hel gardera i resten av matcherna, har väldigt svårt att se hur Barcelona, Sampdoria, Valencia och Lyon ska tappa poäng på hemmaplan.
Omgångens favorit som är i fara är Liverpool som spelar borta mot Southampton, Southampton har varit väldigt svårslagna på slutet och brukar även spela jämnt mot Liverpool.

Här kommer statistik och en liten analys av matchernas spelvärden. Jag lägger ut ett större system med 486 raders, fem helgarderingar och en halvgardering. Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Europatipset vecka 6!

1. Newcastle – Manchester United 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Newcastle har en vinst och två förluster på de sex senaste. Man United har fem vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Newcastle har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Man United har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man United fyra vinster och två oavgjorda.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Newcastle saknar nya anfallaren Slimani och backen Clark (20/2) och har frågetecken för backen Gamez (2/0) och anfallaren Joselu (22/4). Man United saknar backarna Bailly (8/1), Blind (5/0) och Jones (20/0), mittfältaren Fellaini (12/3) och anfallaren Ibrahimovic (5/0) och har frågetecken för anfallaren Rashford (25/4).

Newcastle har fem raka utan vinst och åtta raka utan vinst på hemmaplan i ligan. Man United har sex vinster på de sju senaste och har hållit nollan i alla dessa sex. Så länge Newcastle är ligans sämsta hemmalag så är det inte svårt att gå emot laget och nu är liga tvåan Man United kommer besök så blir det noll poäng. Tvåan är kupongens bästa värdespik!

2. Southampton – Liverpool 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Southampton har sex raka utan förlust. Liverpool har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Southampton har en vinst och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Liverpool har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Southampton tre vinster och Liverpool har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Southampton saknar anfallaren Austin (16/6). Liverpool saknar backarna Klavan (15/1) och Gomez (20/0).

Southampton är fortfarande indraget i bottenstriden, men formen är på väg uppåt och laget har nu sex raka utan förlust, fyra i ligan. Southampton brukar ofta hålla nollan mot Liverpool, men förlorade sist med 0-3. Liverpool är som vanligt, fungerar defensiven så vinner laget annars kan det gå hur som helst oavsett hur många mål framåt det blir. Förutom floppmatchen mot Swansea så är ligaformen riktigt bra och laget vinner ofta på bortaplan. x2 ska kunna räcka långt här, men den som har råd tar även med ettan.

3. Barcelona – Getafe 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Barcelona har sex raka utan förlust. Getafe har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Barcelona har fem raka vinster 5 senaste borta matcherna: Getafe har fem raka utan vinst.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Barcelona fyra vinster och två oavgjorda.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Barcelona saknar backarna Umtiti (15/0) och Vermaelen (8/0) och har frågetecken för anfallaren Dembélé (4/0) och backen Digne (7/0). Getafe saknar mittfältaren Bergara (17/4) och backen Cala (20/2).

Barcelona är i final i Copa del Rey efter att ha vunnit mot Valencia med 2-0 i veckan och sammanlagt 3-0. Kan vara lite slitna och har en del spelare på skadelistan och även Champions League i tankarna, men laget är fortfarande obesegrat i ligan och på hemmaplan förlorar laget väldigt sällan oavsett motståndare. Getafe har tre raka kryss och fyra raka utan förlust, men har på bortaplan nio raka utan vinst och bara en vinst i ligan. Det finns inte mycket som talar för att Barcelona tappar poäng här och ettan är näst intill stensäker.

4. Celta Vigo – Espanyol 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Celta har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Espanyol har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Celta har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Espanyol har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Celta tre vinster och Espanyol har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Celta har frågetecken för backen Mallo (19/0). Espanyol saknar målvakten Paul Lopez (19/0) och har frågetecken för backen Vila (5/0) och anfallaren Piatti (17/1).

Celta har en bra formkurva i ligan och det gör att laget nu är med i racet om Europaplatserna. Espanyol har haft oturen att möta Barcelona tre gånger på fem matcher, men har ändå vunnit på hemmaplan i cupen och spelade oavgjort senast i ligan mot Barcelona. Formen är ändå fyra raka utan vinst och laget har bara vunnit en bortamatch i ligan. Celta är en bra spik till 57%!

5. Valencia – Levante 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Valencia har sex raka förluster. Levante har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Valencia har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Levante har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Valencia två vinster och Levante har tre vinster. Valencia har tio raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Valencia saknar mittfältaren Pereira (17/1) och har frågetecken för backen Murillo (8/0). Levante saknar backarna Fernandez (11/0) och Lopez (3/0), mittfältaren Lerma (15/0) och anfallaren Alegria (9/0) och har frågetecken för backen Tono (12/0).

Valencia har hela sju raka förluster, visst de fyra senaste har varit mot Barcelona gånger två i cupen och Atletico Madrid och Real Madrid i ligan, men formen är på väg nedåt. Valencia är svårslagna på hemmaplan och det vet Levante om. Levante har sex raka utan vinst, men fick med sig 2-2 mot Real Madrid senast, men det var på hemmaplan nu är det bortaplan där laget har vunnit en gång i ligan. Valencia är en bra spik på hemmaplan, men Levante har kryssat en del på bortaplan och om det är någon av storfavoriterna som kan tappa poäng idag så är det Valencia.

6. Chievo – Genoa 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Chievo har sex raka utan vinst. Genoa har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Chievo har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Genoa har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Chievo tre vinster och Genoa har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Chievo saknar backen Cacciatore /22/2). Genoa saknar backarna Rossettini (16/0), Izzo (14/1) och Rosi (17/0), mittfältaren Veloso (19/0) och anfallaren Rossi (1/0).

Chievo har tio raka utan vinst och har gått mållösa i sex av dessa matcher. Har fem raka utan vinst på hemmaplan och vinner inte så ofta på hemmaplan denna säsong. Genoa vann borta mot Lazio senast och har spelat jämnt mot topplagen och vunnit mot bottenlagen på slutet. Har fyra vinster, fyra oavgjorda och fyra förluster på bortaplan i ligan. Genoa ska vara lite av minifavoriter här för formens skull, men i grunden så är det två jämna lag.

7. Sampdoria – Hellas Verona 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sampdoria har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Verona har en vinst och fem förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sampdoria har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Verona har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sampdoria tre vinster och Verona har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Sampdoria saknar mittfältarna Ramirez (23/2) och Praet (20/0). Verona saknar mittfältaren Cerci (14/2) och har frågetecken för mittfältaren Zaccagni (6/0) och anfallaren Verde (20/2).

Sampdoria har stått för ett par riktigt bra resultat på slutet och har inte gett upp kampen om Champions League platserna. Är ligans tredje bästa hemmalag. Verona har det tungt i botten och formen är iskall, har förvisso mött en hel del topplag på slutet. I senaste bortamatchen så vann man mot Fiorentina med 4-1 och det var lagets andra vinst i ligan på bortaplan. Sampdoria borde inte bränna denna straffspark på hemmaplan och är en riktigt bra spik.

8. Torino – Udinese 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Torino har två vinster och en förlust på de sex senaste. Udinese har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Torino har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Udinese har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Torino saknar mittfältarna Acquah (11/1) och Obi (15/4) och har frågetecken för backarna Vojnovic (4/0) och De Silvestri (21/2) och mittfältaren Rincon (22/1). Udinese saknar backarna Danilo (19/1) och Adnan (13/0). 

Två lag som har spelat oavgjort en del på slutet och för Torinos del så har laget gjort det hela säsongen, tolv gånger i ligan. Lagens formkurvor är liknande, där Torino har sex raka utan förlust i ligan och Udinese har en förlust på de sju senaste. Torino är svårslagna på hemmaplan, med två förluster. Udinese antingen vinner eller förlorar på bortaplan. Båda lagen jagar en Europaplats och vinnare här kan vara ikapp, oavgjort är egentligen inte bra för något av lagen. Hemmafördelen väger tungt här och 1x kan räcka om man inte har råd med en hel gardering.

9. Stuttgart – Mönchengladbach 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Stuttgart har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Gladbach har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Stuttgart har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Gladbach har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Gladbah fem vinster och en oavgjord.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Stuttgart saknar backen Zimmermann (2/0) och har frågetecken för backen Badstuber (14/2) och anfallaren Donis (14/1). Gladbach saknar backen Wendt (20/1), mittfältaren Traoré (3/0) och anfallarna Villalba (1/0) och Raffael (18/7) och har frågetecken för målvakten Sommer (18/0), backen Johnson (9/1) och mittfältaren Bénes (1/0) och anfallaren Hazard (21/7).

Två lag som blandat sina resultat på slutet, men på hela säsongen så har Gladbach varit klart bättre än Stuttgart. Stuttgart kommer med tre raka utan vinst, innan hade laget tre raka vinster. Stuttgart är bra på hemmaplan och det kan rädda laget kvar i högsta ligan. Gladbach jagar en Champions League plats, men har förlorat mer än laget vunnit på slutet. Gladbach har spelat åtta raka matcher utan oavgjort. Stuttgart kan vinna för lagets fina spel på hemmaplan, Gladbach kan vinna för laget är bättre denna säsong och brukar ha det ganska lätt mot just Stuttgart.

10. Werder Bremen – Wolfsburg 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Bremen har två vinster och två förluster på de sex senaste. Wolfsburg har två vinster och två förluster på de sex senaste..

5 senaste hemma matcherna: Bremen har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Wolfsburg har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste matcherna så har Bremen tre vinster och Wolfsburg har två vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Bremen saknar reservmålvakten Zetterer, mittfältarna Bartels (14/2) och Bargfrede (16/1) och har frågetecken för backen Sané (11/1). Wolfsburg saknar backen Tisserand (14/0), mittfältarna Gerhardt (16/1) och Bazoer (5/0) och har frågetecken för backarna Udokhai (16/1) och Brooks (7/0) och mittfältarna Camacho (9/0) och Blaszczykowski (7/1).

Båda lagen är indragna i bottenstriden och formkurvorna är identiska just nu. Bremen är ett av ligans sämsta hemmalag, men totala formen hemma är nio raka utan förlust. Wolfsburg vinner inte ofta på bortaplan men har spelat en hel del oavgjorda och totalt så har laget kryssat tolv gånger i ligan och om laget vill hålla sig kvar så måste vinsterna börja trilla in nu. Båda lagen har lika stor chans att vinna här och det gör att spelvärdet finns på tvåan till 23%.

11. Strasbourg – Troyes 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Strasbourg har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. Troyes har två vinster och fyra förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Strasbourg har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Troyes har en vinst och fyra förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Strasbourg tre vinster och Troyes har två vinster. Strasbourg har sex raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Strasbourg har frågetecken för mittfältaren Corgnet (7/0). Troyes saknar backen Dingome (14/0) och mittfältarna Giraudon (15/0) Darbion (18/3) och anfallaren Suk (14/5) och har frågetecken för backen Herelle (19/0).

Det skiljer bara tre poäng mellan lagen, men det är Strasbourg som ligger ovanför strecket. Strasbourg har ligans sämsta formkurva, men det är mycket tack vare lagets bortaspel, för på hemmaplan så har laget fyra vinster på de sex senaste. Troyes har en match mindre spelad än Strasbourg och har fortfarande allt i sina egna händer att klara ett nytt kontrakt. Laget har en vinst på de sex senaste och har på bortaplan en vinst på de tio senaste. Strasbourg brukar sällan förlora detta möte på hemmaplan och håller ofta nollan, men vi ska ha i baktanke att Troyes vann hemmamötet med 3-0. Ettan chansspikas till 57% i detta bottenmöte.

12. Nantes – Lille 1 x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Nantes har en vinst och fyra förluster på de sex senaste. Lille har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Nantes har en vinst och fyra förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Lille har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Nantes en vinst och Lille har fyra vinster. Nantes har fem raka utan vinst på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Nantes saknar backen Chidozie (17/1) och har frågetecken för anfallarna Coulibaly (4/0) och Nakoulma (11/2). Lille saknar backen Malcuit (14/0) och mittfältaren Kouame (5/0) och har frågetecken för backen Soumaoro (7/0).

Det är toppen mot botten, men det kan man inte tro när man ser lagens formkurvor. Topplaget Nantes har en vinst på de sex senaste och har nu tappat kontakten med topplagen, kan fortfarande kämpa till sig en Europaplats. Nantes spelar sällan oavgjort på hemmaplan. Lille är i grunden bättre än Nantes men har haft en kämpig säsong och är nu på en kvalplats, laget har fyra förluster på de fem senaste. Lille vinner sällan på bortaplan, men har ryckt upp sig på slutet med vinster mot Lyon och Caen. Nantes har fem raka utan vinst mot Lille och även fem raka utan vinst på hemmaplan och nu när formen pekar nedåt så blir laget en favorit i fara här.

13. Lyon – Rennes 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Lyon har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Rennes har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Lyon har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Rennes har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Lyon tre vinster och Rennes har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Lyon saknar backen Tete(17/1). Rennes saknar backarna Baal (15/0) och Traore (24/0).

Lyon är nu nere på en fjärdeplats och det innebär missat Champions League spel nästa säsong. Behöver skaka av sig förlusterna mot Bordeaux och Monaco. Lyon är svårslagna på hemmaplan och nu möter man ett Rennes som har en formkurva som pekar nedåt. Rennes är ett av de bättre lagen på bortaplan, men tar sällan poäng av topplagen. Även om Rennes ligger i mitten så är laget indraget i den jämna bottenstriden och kommer göra allt här för att hålla nollan så länge som möjligt, men tillslut så blir det en uddamålsförlust som det ofta blir mellan dessa lag. Skulle Lyon bli streckade över 90% så finns det spelavärde på krysset för dem som har råd.

Europatipset drar igång 15:00! Stort lycka till!

Premier League

Most recent football info here. In the process of fetching stats from soccer data source.

La Liga

Most recent football info here. In the process of fetching stats from soccer data source.

Serie A

Most recent football info here. In the process of fetching stats from soccer data source.

Bundesliga

Most recent football info here. In the process of fetching stats from soccer data source.

Ligue 1

Most recent football info here. In the process of fetching stats from soccer data source.

Gå med 888sport – hämta 1000kr i bonus!

Spelbolaget 888sport erbjuder nya kunder en 100-procentig välkomstbonus, en härlig layout och höga odds!
Gå med 888sport här.

Tips Europatipset:

Speltips: 486 raders system
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 14:59
TV: TV-tablå
Stream: Streaming