speltips_skribent

Speltips 12/10 Topptipset: Spelförslag till torsdagens Topptipset

Topptipset Torsdag med matcher från Finland, Norge och Segundan. Vi går genom alla 8 matcher på kupongen – match för match, och lämnar givetvis spelförslag.

Twitter Facebook

Snabblänkar: Streama fotboll | Oddsbonusar

Vi slänger upp spelförslag till Topptipset under veckan när det finns spelvärde och intressanta matcher på kupongen.

Dagens kupong innehåller slutspurten i finländska Veikkausliiga, viktiga mötet mellan Vålerengen och Haugesund och avslutas med hemmastarka Valladolid mot formsvaga Alcorcon.

Topptipset fungerar som Stryktipset och Europatipset, ett streckspel där man spelar mot övriga spelare. Det gäller att försöka gå sin egen väg och spela emot övriga. Att hitta den bästa värdespiken/spikarna och oftast försöka fälla de stora favoriterna på kupongen. För om alla favoriterna vinner så blir vinsten knappt 100 kr, så det gäller att analysera kupongen och se om det ens finns något värde att hämta innan man lägger ett spel.

Här kommer en liten analys av matchernas spelvärde. Denna gång så är det ett 288 raders med två helgarderingar och fem halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk!

1. FC Lahti – IFK Mariehamn 1 x
Streckfördelning svenska folket 46% 30% 24%

Det är fyra omgångar kvar och båda lagen har chans på en Europaplats, Lahti ligger trea med tre poäng före Mariehamn. Lahti är väldigt svårslagna på hemmaplan och det lag som spelar flest oavgjorda matcher i ligan. Mariehamn är formstarka men är klart ligans sämsta bortalag med en vinst på tretton matcher. Mariehamn har inte råd att förlora detta möte och båda lagen kan vara nöjda med ett kryss. 1x ska räcka här och på de mindre systemen kan krysset spikas.

2. HIFK – Kemi King 1 2
Streckfördelning svenska folket 46% 30% 24%

Ett viktigt bottenmöte där Kemi King ligger på säker mark med sex poäng före HIFK. Det betyder att HIFK måste vinna detta möte. Kemi King kan vid en vinst säkra kontraktet. Båda lagen har fyra raka utan vinst, men HIFK har fyra raka utan förlust på hemmaplan. Kemi King har en oavgjord på de femton senaste bortamatcherna i ligan. Ett öppet möte som kan helgarderas, men båda lagen vill gå för vinst och krysset kan då chansas bort.

3. JJK Jyväskyla – FC Ilves x 2
Streckfördelning svenska folket 22% 25% 53
%

JJK ligger sist och har sex poäng upp till kvalplatsen, har varit sist i stort sett hela säsongen men har vaknat till liv på slutet och har nu fått kontakt med HIFK. Har ett tufft program nu på slutet med tre topplag på fyra matcher. Har tre raka förluster på hemmaplan och är ligans sämsta hemmalag. Ilves ligger fyra och jagar en Europaplats. Ilves har på bortaplan sex raka kryss och åtta raka utan vinst. JJK måste verkligen vinna och det kan öppna matchen och då ska Ilves vara det bättre laget.

4. Kuopio PS – Rovaniemi PS 1
Streckfördelning svenska folket 80% 12% 8%

Kuopio har fem raka vinster och sju raka utan förlust på hemmaplan och den formen har gjort att laget är ny tvåa i ligan. Kuopio har även nio raka utan förlust hemma mot Rovaniemi. Rovaniemi ligger i mitten och behöver två poäng till för att vara helt säkra på ett nytt kontrakt. Är näst sämst på bortaplan i ligan med två vinster på fjorton matcher. Så länge inte ettan går över 85% så är det en riktigt bra spik! Annars ska man börja fundera om det finns något värde på att gardera med krysset.

5. Vaasa PS – FC Inter 1 x 2
Streckfördelning svenska folket 38% 30% 32%

Vaasa har redan gått på semester efter tolv raka utan vinst och sju raka utan vinst på hemmaplan. Vaasa har fem raka utan förlust hemma mot FC Inter och har hållit nollan i fyra av dessa. Båda lagen ligger precis ovanför kvalplatsen och en vinst säkrar kontraktet för båda lagen, Vaasa behöver två poäng och FC Inter behöver tre poäng till. FC Inter har inte heller så bra form men har i alla fall vunnit någon match på slutet och har två vinster av de tre senaste på bortaplan. Då båda lagen kommer att vara nöjda med ett oavgjort resultat här så är det bara att helgardera.

6. Seinajoen – HJK Helsingfors 1 x 2
Streckfördelning svenska folket 13% 26% 61%

Seinajoen har tre raka utan vinst och börjar tappa i kampen om en Europaplats, laget ligger nu sexa med fyra poäng upp. Behöver alltså gå för tre poäng här. Möter nu ligans överlägsnaste lag HJK, som bara har två förluster på 29 matcher och är 18 poäng före tvåan Kuopsio och har redan vunnit i ligan. HJK har åtta raka vinster och fem raka vinster på bortaplan. HJK har sju raka utan förlust under ordinarie tid mot Seinajoen. Förlorade på straffar i cupfinalen förra säsongen. Frågan är om det kommer en reaktion snart och att motivationen försvinner då guldet redan är klart. Vi måste försöka fälla HJK här om det ska bli någon bra utdelning, även om HJK normalt är det klart bättre laget.

7. Vålerengen – Haugesund 1 2
Streckfördelning svenska folket 35% 33% 32%

Vålerengen ligger i botten men precis ovanför strecket, har två poäng ner. Kan vid en vinst här dryga ut den till fem poäng då detta är en hängmatch. Vålerengen är svåra att möta på hemmaplan och brukar har det lätt mot Haugesund på hemmaplan, sju vinster och två förluster. Formen är inte bra, en vinst och fyra förluster på de fem senaste. Haugesund är 5-6 poäng efter lagen som ligger på Europaplatserna och behöver gärna vinna för att komma ikapp. Har spelat oavgjort en gång i ligan på tolv bortamatcher. Förlorade senast och bröt sin svit på fem raka utan förlust. Ett öppet möte, men eftersom lagen ytterst sällan spelar oavgjort mot varandra så chansas krysset bort.

8. Valladolid – Alcorcon 1 x
Streckfördelning svenska folket 68% 22% 10%

Det är toppen mot botten, men det skiljer bara fyra poäng mellan dessa lag. Valladolid är starka hemma och har tre raka vinster på hemmaplan. Har även aldrig förlorat hemma mot Alcorcon. Vann båda mötena förra säsongen. Alcorcon har tappat på slutet och har tre raka förluster och fyra raka utan vinst. De två senaste bortamatcherna har slutat 0-3 och 0-4. Har tolv raka utan vinst mot Valladolid. Det mesta talar för en Valladolid vinst här, men ligan är väldigt jämn hittills och krysset tas med som en skräll.

Lycka till, Topptipset drar igång 17:30!

Prova Bethard – Få 125% insättningsbonus upp till 1250kr

BetHard erbjuder konkurrenskraftiga odds och en 125-procentig välkomstbonus. Släng in 1000kr och få 2250kr att spela för.
Gå med BetHard här.

Spelförslag Topptipset:

Speltips: 288 raders system
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 17:29
TV: TV-tablå
Stream: Streaming