speltips_skribent

Speltips 15/7 Stryktipset: 13 rekar i ett inlägg

Stryktipsförslag till Stryktipset vecka 28! Vi går genom alla 13 matcher på kupongen – match för match, och lämnar givetvis spelförslag.

Twitter Facebook

Snabblänkar: Streama fotboll | Oddsbonusar | Skadekollen

Kupongen innehåller matcher från lördag och söndag och det är en jämn kupong denna gång. Vissa lag har spel i Europa att tänka på och ha mer fokus på dessa matcher för tillfället, kan vara läge att gardera dessa lag.
I Div 1 så börjar lagen hitta sina formkurvor och placeringar och senast skrällde det igen i vissa matcher. Flera lag har skadebekymmer och får det tuffare att vinna. Det är bara en omgång kvar innan uppehållet och vissa lag kanske chansar lite och går all in.
I norska Elitserien så är det jämnare än på flera år och det är läge att gå emot favoriten i detta möte.

Spikarna denna omgång ser ut att vara Landskrona, Ljungskile, Mjällby, Östersund och Umeå. Skrällarna denna omgång kan vara Halmstad, Sirius, Oddevold, Stabaek och Norrköping.

Här kommer statistik och en liten analys av matchernas spelvärde. Denna gång så är det ett 128 raders med sju halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 28!

1. AFC Eskilstuna – Kalmar FF 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: AFC har sex raka utan vinst. Kalmar FF har fyra raka förluster och en vinst på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: AFC har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Kalmar FF har fem raka förluster.

Liga placering: AFC 16, 0 4 10, 11-29 4 poäng. Kalmar FF 15, 2 2 10, 10-26 8 poäng.

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger, en oavgjord och en vinst för Kalmar FF

Skador/Avstängningar/frånvaro: AFC har mittfältaren Frimpong avstängd. Kalmar FF har Eid avstängd och har backarna Larsson, Agardius, Thorbjörsson och Stenmark och mittfältarna Eriksson, Elm och Söderqvist och målvakten Söderberg och borta.

En extrem viktig match för båda lagen, speciellt för AFC som måste börja vinna sina matcher. Det är de två sämsta lagen som mötts och räkna med en hel del mål i detta möte. AFC måste vinna nån gång och nu kommer svaga Kalmar på besök, 1x ska räcka långt här. Värdet finns på krysset till 27%.

2. GIF Sundsvall – Halmstad 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sundsvall har en vinst och fem förluster på de sex senaste. Halmstad har sex raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Sundsvall har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Halmstad har fem raka utan vinst.

Liga placering kval: Sundsvall 13, 2 5 7, 10-20 11 poäng. Halmstad 14, 1 5 8, 10-20 8 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sundsvall en vinst och Halmstad har tre vinster. Sundsvall har fyra raka utan förlust på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Sundsvall har backen Danielsson avstängd och har backarna Pirttijoki och Tägström och mittfältarna Steindorsson och Granat borta. Halmstad har mittfältaren Arvidsson borta.

Ännu ett bottenmöte och en sexpoängsmatch, inget av lagen vill förlora och det känns som om båda lagen kan vara nöjda med ett oavgjort resultat här i slutändan. Även här kan det bli en del mål i matchen och det lag som sätter defensiven bäst förlorar inte. Även här ska 1x räcka långt och på de mindre systemen så är krysset en bra spik.

3. Malmö FF – Sirius 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Malmö har sex raka utan förlust. Sirius har fyra raka vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Malmö har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Sirius har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Malmö 1, 10 3 1, 24-12 33 poäng. Sirius 3, 7 4 3, 21-12 25 poäng.

Inbördes möten: Lagen har mötts fyra gånger, två vinster för Malmö och två oavgjorda.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Malmö har mittfältaren Christiansen avstängd och har backen Bengtsson och anfallaren Rosenberg borta. Sirius har backen Ahmadi, mittfältaren Eiswohld och anfallaren Björkebaum borta.

Ett Malmö som kommer från spel i Champions League kvalet, laget fick bara 1-1 hemma och måste nu lägga all fokus på returen i veckan och det kan öppna för poängtapp här. Sirius är i mycket bra form, men att laget ska vinna borta mot Malmö är långsökt. Sirius har värvat in anfallaren Maholli som öste in mål i Superettan förra året. 1x blir som en helgardering här.

4. Assyriska BK – Landskrona 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Assyriska har sex raka utan vinst. Landskrona har fem raka utan vinst och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Assyriska har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Landskrona har fyra vinster och och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Assyriska 13, 3 2 8, 15-31 11 poäng. Landskrona 1, 9 3 1, 26-7 30 poäng.

Inbördes möten: Lagen har mötts en gång, Landskrona vann med 2-0.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Assyriska har de ordinarie backarna Stanisic och Cicek och viktiga mittfältaren Neves avstängda och har frågetecken för viktiga anfallaren Karlsson. Landskrona har frågetecken för anfallaren Egbedi.

Assyriska har en hemsk formkurva och är på väg ur serien som nykomlingar. Laget har även flera viktiga spelare borta till detta möte. Landskrona leder serien och ser väldigt starka ut, laget håller nollan ofta och är en riktigt bra spik på kupongen.

5. Husqvarna – Oskarshamn 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Husqvarna har fem raka utan förlust. Oskarshamn har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Husqvarna har fem raka utan förlust. 5 senaste borta matcherna: Oskarshamn har fem raka utan vinst.

Liga placering: Husqvarna 8, 3 7 3, 25-20 16 poäng. Oskarshamn 4, 6 4 3, 22-21 22 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Husqvarna en vinst och Oskarshamn har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro:

Matchen är flyttad till Jönköping och det gör att hemmafördelen för Husqvarna försvinner, men kanske inte gör så mycket då formen är god och laget har 10 raka utan förlust. Oskarshamn förlorar sällan, men på bortaplan så vinner laget inte heller. Streckprocenten sitter som de ska. 

6. Kristianstad – Oddevold 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Kristianstad har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Oddevold har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Kristianstad har två vinster och två förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Oddevold har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Kristianstad 9, 4 3 6, 21-17 15 poäng. Oddevold 11, 3 4 6, 19-24 13 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Kristianstad en vinst och Oddevold har fem vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Kristianstad har mittfältaren Rojas avstängd. Oddevold har anfallaren Patriksson avstängd.

Två lag som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket och det är två lag med ojämn form som mötts. Kristianstad har lite fördel av hemmaplan och Oddevold har bara vunnit en bortamatch i serien. Oddevold brukar gå vinnande ur detta möte och det gör tvåan till 22% riktigt spelvärd.

7. Ljungskile – Skövde AIK 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Ljungskile har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Skövde har fem raka utan vinst.

5 senaste hemma matcherna: Ljungskile har två vinster och två förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Skövde har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Ljungskile 5, 6 3 4, 13-12 21 poäng. Skövde 10, 3 5 5, 14-19 14 poäng.

Inbördes möten: Lagen har mötts en gång, Ljungskile vann med 2-0.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Ljungskile har mittfältaren Strömberg avstängd.

Två jämna lag med liknande formkurva. Ljungskile är det bättre laget i grunden och vann vårmötet med 2-0 på bortaplan. Skövde har tagit lika många poäng hemma som borta, men formen är verkligen på väg neråt och det finns inte mycket som talar för en vinst här, men ett oavgjort resultat kan laget få med sig med lite flyt. Ettan spikas, men är ingen stark spik.

8. Mjällby – Utsikten 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Mjällby har sex raka utan förlust. Utsikten har fem vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Mjällby har fem raka utan förlust. 5 senaste borta matcherna: Utsikten har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Mjällby 3, 8 3 2, 29-17 27 poäng. Utsikten 2, 9 1 3, 28-16 28 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Mjällby har Mbye avstängd. Utsikten har anfallaren Westermark avstängd.

Två lag som jagar Landskrona i toppen och båda lagen är i toppform. Kan vara lite vinna eller försvinna här om en direktuppflyttning. Mjällby har hittat kanonformen och ser verkligen oslagbara ut och på hemmaplan har laget ännu inte förlorat. Utsikten har nu även börjat vinna på bortaplan, men det krävs lite mer för att laget ska rubba hemmastarka Mjällby. Ettan kan spikas på de mindre systemen, men den som har råd helgarderar.

9. Lilleström – Stabaek 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Lilleström har fyra vinster och en förlust på de sex senaste. Stabaek har tre vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Lilleström har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Stabaek har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Lilleström 10, 6 3 7, 23-24 21 poäng. Stabaek 5, 7 3 6, 24-28 24 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Lilleström två vinster och Stabaek har fyra vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Lilleström har viktiga backen Amundsen avstängd och har målvakten Fernandes och mittfältaren Domez borta. Stabaek har anfallaren Boli borta och har frågetecken för backen Odegard, mittfältarna Ostvold och El-Amrani och anfallaren Njie.

Två jämna lag där det skiljer fem placeringar och tre poäng, men Lilleström har klart bättre formkurva just nu. Lilleström har 4 vinster och 4 förluster på hemmaplan just nu i ligan. Stabaek har flera spelare borta och i dagsläget så är det fem spelare borta. Men laget får tillbaka viktiga backen Olsen från avstängning. Ett öppet möte där man kan ta bort krysset då lagen väldigt sällan spelar oavgjort mot varandra.

10. AIK – IFK Norrköping X

Aktuell form 6 senaste matcherna: AIK har två vinster och en förlust på de sex senaste. Norrköping har fyra vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: AIK har två vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Norrköping har tre vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: AIK 4, 7 4 3, 14-9 25 poäng. Norrköping 2, 8 3 4, 24-19 27 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har AIK fyra vinster och Norrköping har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: AIK har backen Vrdoljak borta. Norrköping har backen Castegren och mittfältaren Baze borta.

Båda lagen kommer från Europa League spel och båda lagen har returen på torsdag, så räkna med en viss rotation i båda lagen. AIK börjar hitta en liten positiv smygform och brukar ha det ganska lätt hemma mot Norrköping. Ett Norrköping som börjar tappa lite form i ligan och är inte lika bra borta som hemma, men laget går väldigt sällan mållösa från bortamatcherna. Streckprocenten sitter som de ska. Krysset kan chansspikas och klart spelvärd till 29%, men ettan måste med på de större systemen.

11. Örebro – IFK Göteborg 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Örebro har tre vinster och två förluster på de sex senaste. Göteborg har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Örebro har två vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Göteborg har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Örebro 11, 5 3 6, 15-22 18 poäng. Göteborg 10, 4 6 3, 17-13 18 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Örebro en vinst och Göteborg har fem vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Örebro har mittfältarna Gerzic, Ayaz och Rogic och anfallaren Igboananike borta. Göteborg har backen Zalo och anfallaren Lagemyr borta.

Två mittenlag som borde ligga högre upp i tabellen. Formen är ojämn för båda lagen och båda lagen kan vinna detta möte. Örebro är svårslagna hemma men brukar ha det tufft mot just Göteborg. Ett Göteborg som antingen vinner eller förlorar på bortaplan och om laget ska vara med och slåss om en Europaplats så krävs det en vinst här. 

12. Östersund – Djurgården 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Östersund har sex raka utan förlust. Djurgården har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Östersund har fem raka utan förlust. 5 senaste borta matcherna: Djurgården har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Östersund 6, 6 5 3, 22-17 23 poäng. Djurgården 5, 7 3 4, 26-16 24 poäng.

Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger, en vinst för Östersund och två vinster för Djurgården.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Östersund har Bachirou avstängd. Djurgården har anfallarna Kadewere och Engvall borta.

Östersund kommer från ett tufft möte mot Galatasaray, där laget skrällde till det med 2-0. Returen ät redan på torsdag och räkna med att laget vilar en del ordinarie spelare till detta möte. Östersund är svårslagna hemma och har ännu inte förlorat i ligan och även om Djurgården verkar vara på gång så har laget inte övertygat i bortaspelet. Ettan spikas med viss tveksamhet, allt beror på vilket lag Östersund ställer upp med.

13. Umeå FC – Västerås SK 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Umeå har sex raka vinster. Västerås har två vinster och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Umeå har fyra vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Västerås har en vinst och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Umeå 2, 8 2 2, 25-19 26 poäng. Västerås 3, 7 3 3, 27-15 24 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Umeå har frågetecken för mittfältaren Freitas. Västerås har backen Häll och mittfältarna Häll, och Hellgren borta och har frågetecken för mittfältarna Tronet och Ljevar.

Ett viktigt toppmöte där förloraren kommer att få det väldigt svårt att vinna ligan. Umeå har kanonform och har nog bästa formkurvan av alla lag från Division 1 och uppåt. Västerås är i grunden riktigt bra, men formen är dålig och laget är hårt skadedrabbat. Ettan är omgångens bästa spik!

Lycka till, Stryktipset drar igång 16:00!

Har ni hunnit testa Mybet?

Mybet bjuder alla nya kunder på 1000kr i välkomstbonus.
Öppna ditt konto här.

Stryktipsförslag:

Speltips: 128 raders system
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 15:59
TV: TV-tablå
Stream: Streaming