speltips_skribent

Speltips 14/10 Stryktipset: 13 rekar i ett inlägg

Stryktipsförslag till Stryktipset vecka 41! Vi går genom alla 13 matcher på kupongen – match för match, och lämnar givetvis spelförslag.

Twitter Facebook

Snabblänkar: Streama fotboll | Oddsbonusar

Veckans kupong består av sex Premier League-matcher och med två Londonderbyn som extra krydda. Sen har vi fem jämna Championship-matcher där de flesta kan sluta oavgjort. Sen avlutar vi med två matcher från Allsvenskan – där AFC måste gå för vinst.

Det är flera lag som har haft landslagsspelare borta och tänk på att vissa spelare har åkt flyg över tolv timmar på det. Sen har även vissa lag europamatcher i veckan att tänka på. Glöm inte att anmäla er till Tips-SM som startar den 21 oktober! 

Spikarna denna omgång ser ut att vara Chelsea, Man City, Tottenham, krysset mellan Brentford och Millwall och krysset mellan Sunderland och QPR. Skrällarna denna omgång kan vara Watford, West Ham, Huddersfield, Ipswich, AFC och Örebro.

Tänk på att detta inlägg skrivs på onsdag-torsdag så frånvaron på lagens spelare och spelprocenten kommer att ändras fram till lördag.

Här kommer statistik och en liten analys av matchernas spelvärde. Vi fortsätter med 128 raders, med sju halvgarderingar. Lycka till och rygga alltid på egen risk! Nu kör vi igång Stryktipset vecka 41!

1. Watford – Arsenal 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Watford har två vinster och två förluster på de sex senaste. Arsenal har sex raka utan förlust..

5 senaste hemma matcherna: Watford har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Arsenal har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Watford 8, 3 3 1, 11-12 12 poäng. Arsenal 5, 4 1 2, 11-8 13 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Watford två vinster och Arsenal har fyra vinster. Watford har fyra raka förluster på hemmaplan.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Watford har backarna Kaboul, Cathcart, Hoban och Chabolan och anfallaren Succes borta och har frågetecken för ordinarie backen Prödl. Arsenal har backarna Chambers och Mustafi och mittfältarna Cazorla och Bielik borta och har frågetecken för ordinarie backen Koscielny och mittfältarna Zelalem, Özil och Coquelin och anfallarna Sanchez och Welbeck.

Watford har ännu inte vunnit på hemmaplan i ligan och har totalt sju raka utan vinst. Arsenal har fyra raka vinster och sju raka utan förlust men har inte gjort mål på bortaplan i ligan ännu. Ett derby som känns mer ovisst än på länge, Arsenal har flera spelare som är slitna från landslagspel och är osäkra till spel här. Arsenal ska vara favoriter här trots bortaplan. Men Watford har stått upp bra mot topplagen hittills och kan skrälla här. Ettan till 24% är riktigt bra.  

2. Burnley – West Ham x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Burnley har två vinster och en förlust på de sex senaste. West Ham har tre vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Burnley har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: West Ham har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Burnley 6, 3 3 1, 7-5 12 poäng. West Ham 15, 2 1 4, 7-13 7 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har West Ham fem vinster och en oavgjord.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Burnley har förstemålvakten Heaton och viktiga anfallaren Walters borta och har frågetecken för mittfältaren Marney och anfallaren Wells. West Ham har ordinarie backen Collinas, ordianrie mittfältaren Fernandes och anfallaren Obiang borta och har frågetecken för backen Henry.

Burnley håller sig kvar i toppen och ser verkligen svårslagna ut för tillfället, bara en förlust i ligan. Är defensivt väldigt starka. West Ham är på gång efter en bedrövlig inledning men har ännu inte vunnit på bortaplan i ligan. Burnley har tre raka förluster hemma mot West Ham och West Ham har ett starkt lag och är det bättre laget i grunden. Det gör att West Ham till 27% i dagsläget blir ett fynd, det borde vara mer jämn streckat här. Den som har råd helgarderar, men värdet finns på x2.

3. Crystal Palace – Chelsea 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Palace har en vinst och fem förluster på de sex senaste. Chelsea har fyra vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Palace har två vinster och tre förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Chelsea har fyra vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Palace 20, 0 0 7, 0-17 0 poäng. Chelsea 4, 4 1 2, 12-6 13 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Palace två vinster och Chelsea har fyra vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Palace har mittfältaren Loftus-Cheek och de ordinarie anfallarna Benteke och Wickham borta och har frågetecken för de ordinarie backarna Collins och Dann och viktiga mittfältaren Zaha. Chelsea har backen Rahman, viktiga mittfältaren Kanté och målkungen Morata borta och har frågetecken för mittfältaren Drinkwater.

Palace har sju raka förluster med målskillnaden 0-17 i ligan, det säger allt om lagets status. Därför kom landslagsuppehållet perfekt för Palace så att nya tränare Hodgson fick träna in sin taktik. Chelsea förlorade senaste mot Man City med 0-1, hade innan dess åtta raka utan förlust och har även fyra raka vinster på bortaplan. Chelsea kommer att få klara sig utan sin bästa mittfältare Kanté och sin skyttekung Morata och det är två tunga avbräck. Sen får vi inte glömma att Chelseas nästa match är mot Roma på onsdag som man gärna vill vara utvilade till. Det finns verkligen inte mycket som talar för att Palace ska vinna här, inte ens kunna ta poäng. Tvåan till 72% är klart omgångens bästa spik. 

4. Manchester City – Stoke 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Man City har sex raka vinster. Stoke har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Man City har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Stoke har fem raka utan förlust.

Liga placering: Man City 1, 6 1 0, 22-2 19 poäng. Stoke 13, 2 2 3, 7-11 8 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Man City tre vinster och Stoke har två vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Man City har ordinarie backen Mendy borta och har frågetecken för backen Kompany, mittfältaren Delph och skyttekungen Aguero. Stoke har ordinarie backen Indi och mittfältaren Ireland borta och har frågetecken för viktiga mittfältaren Allen och backen Shawcross.

Man City är i superform med nio raka vinster och nitton raka utan förlust på hemmaplan. Det som kan störa Man City här är att laget har ett viktigt möte mot Napoli i veckan. Stoke vann senast och bröt därmed sin svit på fem raka utan vinst. Laget har fyra raka utan vinst på bortaplan. Stoke fick 0-0 förra säsongen borta mot Man City och skulle kunna få det igen, så Man City har flera slitna spelare från landslagsspel och kommer förmodligen att rotera lite i elvan. Ettan är självklart en bra spik till 79%, men nån gång kommer Man City bli nollade. Den som har råd lyxgarderar med krysset.

5. Swansea – Huddersfield 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Swansea har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Hudds har en vinst och tre förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Swansea två vinster och tre förluster på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: Hudds har två vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Swansea 18, 1 2 4, 3-8 5 poäng. Hudds 11, 2 3 2, 5-7 9 poäng. 

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Swansea en vinst och Hudds har fyra vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Swansea har backen Bartley och mittfältarna Britton och Blair borta. Hudds har backen Hefele och mittfältarna Palmer, Williams och Gorenc-Stankovic borta och har frågetecken för anfallarna Mounie och Quaner.

Swansea har fyra raka utan vinst i ligan och har tre raka förluster på hemmaplan i ligan. Swanseas stora problem har varit offensiven, tre mål på sju ligamatcher, får nu tillbaka yttern Dyer i spel och han är en som kan skapa chanser på egen hand. Hudds smekmånad är över och formen är verkligen på väg ner med fem raka utan vinst. Laget har nu tre raka matcher utan gjorda mål framåt. Det är näst intill omöjligt att analysera detta möte, Swansea ska vara lite bättre i grunden och Hudds form är verkligen på väg nedåt. Men så länge Swansea är så usla på hemmaplan så gör det att tvåan till 24% måste med. Den som har råd helgarderar.

6. Tottenham – Bournemouth 1

Aktuell form 6 senaste matcherna: Tottenham har sex raka utan förlust. Bournemouth har två vinster och tre förluster på de sex senaste..

5 senaste hemma matcherna: Tottenham har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Bournemouth har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Tottenham 3, 4 2 1, 14-5 14 poäng. Bournemouth 19, 1 1 5, 4-11 4 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Tottenham fem vinster och en oavgjord.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Tottenham har mittfältaren Lamela borta och har frågetecken för backen ordinarie Rose och de ordinarie mittfältarna Dembele och Wanyama. Bournemouth har målvakten Federici, backarna Mings och Wiggins och ordinarie mittfältaren Fraser borta och har frågetecken för viktiga anfallaren King.

Tottenham har åtta raka vinster, men har ännu inte vunnit på hemmaplan i ligan. Anfallaren Kane är stekhet och gör mål i varje match just nu. Tottenham har ett extremt viktigt möte nästa vecka då man ska möta Real Madrid på bortaplan för att sen möta Liverpool hemma, kan komma att vila några spelare till detta möte. Bournemouth ligger näst sist och har bara vunnit en ligamatch och har tre raka förluster på bortaplan i ligan. Bournemouth har lyckats få 0-0 mot Tottenham en gång, i de övriga mötena så har Tottenham vunnit med stora siffror. Ettan är en bra spik på de mindre systemen, men krysset måste med på de större systemen för att Tottenham inte är helt att lita på ännu på Wembley.

7. Barnsley – Middlesbrough 1 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Barnsley har två vinster och tre förluster på de sex senaste. Boro har två vinster och en förlust på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Barnsley har tre vinster och en förlust på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Boro har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Barnsley 18, 3 2 5, 13-15 11 poäng. Boro 11, 4 4 3, 13-9 16 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen tre vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Barnsley har viktiga backen McCarthy avstängd. Boro har ordinarie anfallaren Gustede borta.

Två lag som uppträder ojämnt, Barnsley fick vinna igen senast efter fyra raka utan vinst. Boro smyger bakom topplagen och går på halvfart just nu, har tre raka utan vinst men har i alla fall förbättrat bortaspelet med fyra raka utan förlust. Ett öppet möte som helst ska helgarderas. Båda lagen kan vinna och det gör att jag chansar bort krysset.

Annons: Gå med Betsson och få ett riskfritt spel på uppåt mot 1000kr. Placera ditt första spel, och du får alltså hela insatsen tillbaka vid en eventuell förlust på spelet! OBS, Vinsten på ditt spel måste enbart omsättas en gång, sen kan du göra ett uttag! Hämta ditt riskfria spel här.

8. Brentford – Millwall X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Brentford har en vinst och två förluster på de sex senaste. Millwall har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Brentford har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: Millwall har fem raka utan vinst.

Liga placering: Brentford 19, 1 6 4, 13-15 9 poäng. Millwall 14, 3 4 4, 14-13 13 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Brentford två vinster och fyra oavgjorda.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Brentford har frågetecken för anfallarna Vibe och Canos. Millwall har viktiga backen Webster borta och har frågetecken för anfallaren Elliott.

Brentford har en vinst i ligan och har ännu inte vunnit på hemmaplan. Laget har spelat väldigt många oavgjorda matcher och har nu gjort mål i sex raka matcher. Millwall är klart bättre hemma än borta, har ännu inte vunnit på bortaplan i ligan. Brukar har väldiga problem att göra mål på bortaplan, tre mål på de sju senaste. Millwall brukar har väldigt svårt att vinna mot Brentford och får det även denna gång. Krysset kan spikas på de mindre systemen, men ettan ska garderas tidigt.

9. Fulham – Preston X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Fulham har tre vinster och en förlust på de sex senaste. Preston har sex raka utan förlust.

5 senaste hemma matcherna: Fulham har en vinst och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Preston har två vinster och en förlust på de fem senaste.

Liga placering: Fulham 10, 4 5 2, 14-10 17 poäng. Preston 6, 5 5 1, 13-6 20 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Fulham tre vinster och Preston har en vinst.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Fulham har mittfältarna Ojo och Ayite och anfallaren Piazion borta och har frågetecken för mittfältaren Cairney och anfallaren Kamara. Preston har ordinarie backen Fisher avstängd och har frågetecken för backen Cunningham.

Två formstarka lag som möts där Preston har visat bäst form en längre tid. Fulham är på gång med två raka vinster och tre raka utan förlust på hemmaplan och det är målskyttet som lossnat igen. Preston har bara en förlust i ligan och har ligans klart bästa defensiv. Har två raka bortavinster nu och har som Fulham fått igång målskyttet. Det känns som om Fulhams offensiv kan få svårt mot Prestons defensiv och det gör att man kan spika krysset till 29%. Men man ska tidigt gardera med ettan.

10. Sheffield United – Ipswich 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sheff United har fyra vinster och två förluster på de sex senaste. Ipswich har två vinster och fyra förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sheff United har tre vinster och två förluster på de fem senaste, 5 senaste borta matcherna: Ipswich har två vinster och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Sheff United 3, 7 0 4, 15-10 21 poäng. Ipswich 8, 6 0 4, 20-16 18 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har lagen två vinster var.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Sheff United har viktiga mittfältaren Coutts avstängd och har backen Baldock och anfallarna Lavery och Hanson borta och har frågetecken för backen Stearman. Ipswich har frågetecken för mittfältaren Huws och anfallaren McGoldrick.

Två lag som ännu inte spelat oavgjort i ligan. Sheff United är nykomlingar som fortsätter att överraska och är starka på hemmaplan. Förlorade visserligen sist men det var på bortaplan. Ipswich har lite sämre form än Sheff United och har tre raka förluster på bortaplan. Ipswich har en match mindre spelad och kan vid en vinst komma ikapp Sheff United så det är ändå två jämna lag som möts där Sheff United har fördelen med hemmaplan och lite bättre form. 1x räcker långt här, men den som har råd helgarderar.

11. Sunderland – Queens Park Rangers X

Aktuell form 6 senaste matcherna: Sunderland har sex raka utan vinst. QPR har en vinst och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Sunderland har fem raka utan vinst, 5 senaste borta matcherna: QPR har fem raka utan vinst.

Liga placering: Sunderland 23, 1 4 6, 12-21 7 poäng. QPR 16, 3 4 4, 14-15 13 poäng.

Inbördes möten: På de sex senaste mötena så har Sunderland två vinster och QPR har tre vinster.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Sunderland har backen Jones och anfallaren Grabban borta och har frågetecken för anfallaren Maja. QPR har backarna Onuoha, Hall och Perch borta och har frågetecken för mittfältaren Cousins.

Två formsvaga lag där Sunderland är sämst med åtta raka utan vinst. QPR har bara fem raka utan vinst. Sunderland har fyra raka förluster på hemmaplan och tio raka utan vinst. QPR har sju raka utan vinst på bortaplan. Ja ni hör, inget av lagen kan vinna så därför är det bara att bomba in krysset som en av kupongens bästa värdespikar till 30%.

12. Häcken – AFC Eskilstuna 1 x

Aktuell form 6 senaste matcherna: Häcken har tre vinster och två förluster på de sex senaste. AFC har två vinster och två förluster på de sex senaste.

5 senaste hemma matcherna: Häcken har tre vinster och en förlust på de fem senaste. 5 senaste borta matcherna: AFC har en vinst och tre förluster på de fem senaste.

Liga placering: Häcken 5, 11 9 6, 34-26 42 poäng. AFC 16, 3 8 15, 23-41 17 poäng.

Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger, en vinst och två oavgjorda för Häcken.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Häcken har backarna Sudic och Arkivou, mittfältaren Farnerud och anfallaren Kamara borta. AFC har ordinarie mittfältaren Mukhammad avstängd.

Häcken har fem poäng upp till en Europaplats, AFC har sex poäng upp till en kvalplats. Där har vi förutsättningarna. Båda lagen behöver helst vinna, men framför allt inte förlora. Kan bli en tajt och målsnål tillställning. De två senaste mötena har slutat 0-0. AFC vann sin första bortamatch i ligan senast och är på gång. Häcken är det bättre laget i grunden och ska vara favoriter här, men är en favorit i fara. 1x blir nästan som en helgardering här.

13. Östersund – Örebro x 2

Aktuell form 6 senaste matcherna: Östersund har tre vinster och en förluste på de sex senaste. Örebro har tre vinster och tre förluster på de sex senaste. 

5 senaste hemma matcherna: Östersund har fem raka utan förlust, 5 senaste borta matcherna: Örebro har tre vinster och två förluster på de fem senaste.

Liga placering: Östersund 6, 10 10 6, 40-31 40 poäng. Örebro 7, 10 6 10, 37-46 36 poäng.

Inbördes möten: Lagen har mötts fem gånger, en vinst för Östersund och tre vinster för Örebro.

Skador/Avstängningar/frånvaro: Östersund har inga spelare borta. Örebro har inga spelare borta.

Östersund är väldigt svårslagna på hemmaplan, bara en förlust i ligan och fem raka utan förlust. Laget spelade i svenska cupen i veckan och vann med 2-0 och har nu hållit nollan i tre raka matcher. Laget har fortfarande en liten chans på en Europaplats i ligan, men möter Athletic Bilbao nästa vecka som tar fokus. Örebro antingen vinner eller förlorar för tillfället, kommer med två raka vinster. Laget ligger i mitten och har inget att spela för längre. Örebro vann detta möte förra säsongen med 4-2, vi kan nog få se samma öppnande spel även denna gång. Ett öppet möte som helst ska helgarderas, värdet finns på x2.

Lycka till, Stryktipset drar igång 16:00!

Gå med Oddsautomaten – dubbla 1200kr till 2400kr!

Oddsautomaten erbjuder alla nya kunder en 100-procentig välkomstbonus, upp till 2400kr.
Gå med Oddsautomaten här.

Spelförslag Stryktipset:

Speltips: 128 raders system
Omsättning: Ändras
Bolag: Svenska Spel
Spelstopp: 15:59
TV: TV-tablå
Stream: Streaming